روایت شهرداران خراسان جنوبی از مشکلات شهری
صبح امروز شهرداران استان خراسان جنوبی در نشستی صمیمی با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی به بیان مشکلات حوزه خدمت خود پرداختند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، صبح امروز شهرداران استان خراسان جنوبی در نشستی صمیمی با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی به بیان مشکلات حوزه خدمت خود پرداختند.
در این نشست حلاجمقدم، مدیرکل دفتر امور شهری استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان جنوبی 30 شهرداری وجود دارد اظهار داشت: 59 درصد جمعیت استان در شهرها زندگی میکنند.
محمد فرهادی معاون فنی دفتر هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه بیان کرد: شهرداران باید برای شناسایی محلات ناکارآمد و بازآفرینی شهری تلاش کرده و هرچه سریعتر این محلات را معرفی کنند.
ضرورت تهیه طرح جمعآوری آبهای سطح شهر
وی با بیان اینکه شهرداران باید نسبت به طرح ممیزی اقدام کنند خاطرنشان کرد: ضرورت تهیه طرح جمعآوری آبهای سطح شهری، مطابقت پروژهها با قیر پیشبینی شده، استفاده از آسفالت باکیفیت، استفاده از مصالح بومی استاندارد و رعایت ضوابط ایمنی در پروانههای ساختمانی توسط مهندسان بومی و واجد شرایط و با هماهنگی دفتر فنی استانداری صورت گیرد.
معاون فنی دفتر هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: به روزرسانی نقشههای پایه شهر، نظارت بر ساخت و سازهای حریم شهر و کنترل ساخت و سازهای غیرمجاز، تغییر کاربری از طریق مبادی رسمی، تهیه نقشه برای فضای سبز و بوستانهای شهری توسط مهندسان بومی و واجد شرایط و با هماهنگی دفتر فنی استانداری باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید از دانش جدید منظرسازی کم آب در شهرها استفاده شود افزود: شهردارها دستگاههای اجرایی را مجاب به استفاده از ابزار قانونی کنند.
فرهادی گفت: با توجه به سنگین بودن هزینه آسفالت توصیه میشود روکش آسفالت انجام شود و در بحث مطالبات از دستگاههای اجرایی به خصوص نظامی و انتظامی مکاتباتی با مرکز صورت گرفته و در صورت نیاز اگر موضوع دیگری باشد پیگیری خواهد شد.
عدم پرداخت مطالبات از سوی دستگاههای اجرایی از چالشهای پیش روی شهرداریها
محمدعلی جاوید شهردار بیرجند نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداریها با دو جامعه هدف شهروندان و دستگاههای اجرایی روبهرو هستند گفت: شهرداریها با شهروندان مشکل ندارند اما گاهی دستگاههای اجرایی نقش ناظر را برای شهرداری دارند.
وی تصریح کرد: باید جایگاه شهرداران در زمینه پاسخگویی به نیاز شهروندان مشخص شود و عدم پرداخت مطالبات از سوی دستگاههای اجرایی از چالشهای پیش روی شهرداری و دستگاههای اجرایی است که اگر هماهنگی بین شهرداری و دستگاههای اجرایی انجام شود مشکلات برطرف خواهد شد.
شهردار بیرجند اظهار داشت: بحث حقوق و مزایای شهرداریها از دیگر مشکلاتی است که باید در این راستا تلاش شود و به دنبال روزنهی برای کمک به شهرداریها باشیم.
کمبود نیروی انسانی در آتش نشانی نیمبلوک
گفتنی است عمده مشکلات مطرح شده از سوی شهرداران مسائل مالی، کمبود قیر و درخواست قیر رایگان، نیاز به اعتبار تملک و دارایی بیشتر برای شهرها، مشکل نیروی انسانی، نبود درآمد پایدار و عدم درآمد محلی، آسفالت معابر، کمبود نیروی انسانی در آتش نشانی نیمبلوک، نیاز به تعویض خودروی آتش نشانی شهر نیمبلوک و خودروی جمعآوری زباله بود.
مشکلات شهرداری طبس گلشن نیز با مشکلات سایر شهرداریها مشترک بود اما بیشترین گلایه مجید شهرستانی شهردار طبس گلشن از کمبود اعتبارات بود که در این راستا بیان کرد: هر دولتی که روی کار میآید پا روی شانه شهرداری گذاشته و رأی میآورد اما وقتی که میرود اعتبارات شهردارها را با خود میبرد.
نداشتن ماشین آلات سنگین از مشکلات شهرداری نهبندان
بخشی شهردار نهبندان نیز درخواست پرداخت حق و حقوق شهرداری توسط دستگاههای دولتی را داشت و یادآور شد: نداشتن ماشین آلات سنگین از دیگر مشکلات شهرداری نهبندان است و از تملک راه و شهرسازی برای اراضی شهرداری نیز گلایه داشت.
شهردار قهستان نیز در این نشست کم عرض بودن معابر و سخت بودن بافت شهر قهستان را از جمله مشکلات عنوان کرد و گفت: این امر کار آسفالت معابر شهر را با مشکل مواجه کرده است.
موات اعلام شدن دو سوم زمینهای شهر قهستان
وی همچنین موات اعلام شدن دو سوم زمینهای شهر قهستان، فرسوده بودن سیستم آب شهری و کمبود ماشین آلات عمرانی را از دیگر مشکلات شهر قهستان عنوان کرد.
کاظمی شهردار فردوس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از پتانسیلهای شهر فردوس بحث گردشگری و میان راهی بودن است گفت: شهرستان فردوس در بحث جداسازی آب شرب از شهرهای پیشتاز است.
ذخیره سازی روان آبها در فردوس 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
وی نیاز به اعتبار برای پوشش فضای سبز، مطلوب نبودن آسفالت معابر، مطالبه داشتن از دستگاههای اجرایی، طلب داشتن از آب و فاضلاب شهری و کمبود اعتبارات تملک و دارایی کمتر از 20 درصد را از جمله مشکلات شهرداری فردوس عنوان کرد.
کاظمی با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود آب مواجه هستیم و در این راستا امسال به سمت ذخیرهسازی روان آبها رفتهایم افزود: برای این امر 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی میزان مطالبات شهرداری فردوس از دستگاههای اجرایی را 56 میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: تاکنون تنها 13 میلیارد تومان ثبت شده است.
اجرای طرح جامع تفصیلی شهر دیهوک
خطیب شهردار دیهوک نیز در این جلسه یادآور شد: شهرستان دیهوک در مسیر جاده ترانزیتی قرار دارد که این امر بسیار حائز اهمیت است و باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی از انجام طرح جامع تفصیلی شهر دیهوک خبر داد و اظهار داشت: طرح عملیاتی راهبردی دیهوک نیز در حال مطالعه است و طرح بازآفرینی شهری نیز در دستور کار قرار گرفته است.
نبود خودرو حمل آب از مشکلات شهر درح
مقیمی شهردار درح نیز در این جلسه نبود خودرو حمل آب، خودروی آتش نشانی و نیروی آتش نشانی متخصص و عملیاتی را از جمله مشکلات شهر درح عنوان کرد.
نبود خودروی حمل پسماند در شهر مود
شهردار مود نیز در این جلسه بیان کرد: دریافت خودروی حمل پسماند از جمله درخواستهای شهرداری مود است و با توجه به عملیات خارج از محدوده پرسنل آتش نشانی مود نیاز به داشتن خودروی آتش نشانی جدید داریم چراکه خودروی فعلی فرسوده است.
وی همچنین طرح تفضیلی را یکی از چالشهای شهر مود عنوان کرد.
انجام طرح تفکیک آب شرب در شهر گزیک
خزاعی نژاد شهردار گزیک نیز در این جلسه از انجام طرح تفکیک آب شرب در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: طرح بازآفرینی شهری را تصویب کردیم و طرح تفضیلی شهرداری گزیک نیز در حال اجرا است.
شهردار آیسک نیز مشکل ایجاد کردن اراضی وقفی در آیسک را از جمله مشکلات عنوان کرد و خواستار رفع آن شد.
شهرداری طبس مسینا از کمبود اعتبار رنج میبرد
شهردار طبس مسینا نیز موات اعلام شدن اغلب زمینهای شهر طبس مسینا توسط راه و شهرسازی که قبلا شخصی بوده را از مشکلات این شهر عنوان کرد و گفت: شهرداری طبس مسینا از کمبود اعتبار رنج میبرد.
در این جلسه کمبود ماشین آلات سنگین آتش نشانی برای شهرداریها از دیگر مشکلات مشترک شهرداریها بود و اغلب شهرداران درخواست پیگیری مصوبات سفر استاندار به شهرستانها را برای رفع مشکلات خود داشتند.
جدا افتادن بخشی از شهر اسدیه در طرح جامع تفضیلی شهر
از جمله مشکلات دیگری که در این جلسه مطرح شد جدا افتادن بخشی از شهر اسدیه در طرح جامع تفضیلی شهر بود که در طرح هادی جزو شهر بوده اما اکنون جدا افتاده و نمیتوان زیرساختها را به آنجا برد که نیاز به توجه دارد.
انتهای پیام/ش