دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان/سحرگاه موسم عطاهای الهی
دعای هجدهمین روز از ماه مبارک رمضان بههمراه شرحی بر آن منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک بهمناسبت فرا رسیدن هجدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه شرحی بر آن منتشر شده است:
اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین
خدایا آگاهم کن در آن برای برکات سحرهایش و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش و بکار به همه اعضایم به پیروی آثارش، به نور خودت، ای روشنی بخش دلهای حق شناسان
حجتالاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت: آنچه خداوند تبارک و تعالی به بندگان و اولیاء خاصش عطا فرموده همه در دل شب و هنگام سحر بوده است. برکاتی که در سحرخیزی و بیداری شب موجود است در هیچ یک از زمانها وجود ندارد آنچه انبیاء و اولیاء حق به عنوان عطیه از حضرت حق جل و علا دریافت کردهاند همه از برکات سحر است «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً ...»، «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ»، «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةٍ مُبارَکَةٍ».
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند
درک و فهم و دریافت برکات سحر جان و دل بنده حق را نورانی میکند و اولین اثر برکات سحرگاهان نورانیت چهره است که نتیجه نورانیت قلب است که اگر قلب نورانیت پیدا کرد جایگاه نور است؛ «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» و اگر این نور جایگاه اصلیش را که قلب است پیدا کرد میشود «قَلْبُ الْمُؤْمِنِ عَرْشُ الرَّحْمَنِ» و چون حقیقت نور الله است میشود «القَلْبُ حَرَمُ اللهِ فَلا تُسْكِنْ فِی حَرَمِ الله غیَرَ الله».
اگر قلبی منور به نورانیت حرم الله شد همه اعضاء و جوارح را در خدمت خود برای تبعیت و اطاعت از این منبع نور با استعانت از ذات نورانی خواهد گرفت. میزبان ضیافت الله با پهن کردن سفره میهمانی در رمضان بهترین فرصت را برای بندگانش مهیا فرموده است تا برکات سحرها موجب نورانیت درون و برون ضیوف الرحمان در دارالضیافة رمضان شود.
انتهای پیام/