ناتوانی دانشکدههای طب سنتی در ارتقای جایگاه طب سنتی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود راهافتادن دانشکدههای طب سنتی و ایجاد زیرساختهایی برای ارتقای جایگاه طب سنتی، هنوز آنطور که باید و شاید مردم برای رفع و جلوگیری از بیماری به این طب مراجعه نمیکنند.
محمدحسین قربانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم درباره عملکرد و خروجی "دانشکدههای طب سنتی" پس از گذشت بیش از 10 سال از تأسیس آنها اظهار کرد: ما دارای سابقه دیرینهای در طب سنتی هستیم و ذائقه مردم هم به این سمت بوده است.
قربانی افزود: با این حال پس از ورود طب نوین به ایران، طب سنتی کشورمان کمرنگ شد و جایگاه خود را از دست داد اما از سال 80 به بعد یعنی با راهاندازی دانشکدههای طب سنتی و قانونمند شدن این طب، دوباره در حال برگشتن به جایگاهی است که در گذشته داشته است.
وی تصریح کرد: البته با وجود راه افتادن دانشکدههای طب سنتی و ایجاد زیرساختهایی برای ارتقاء جایگاه طب سنتی، هنوز آنطور که باید و شاید مردم برای رفع و جلوگیری از بیماری به این طب مراجعه نمیکنند که این مسئله ریشه در فرهنگ دارد؛ برای گسترش اهمیت تأثیرگذاری طب سنتی در زندگی کار نشده است، امروز قالب جامعه و مردم مراجعه به طب نوین و داروهای شیمیایی دارند و این تنها شامل کشور ما نمیشود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی متذکر شد: از سوی دیگر باید به طب سنتی زمان دهیم تا بتواند کنار طب نوین به مردم ارائه خدمات دهد.
قربانی با اشاره به تأکید سازمان بهداشت جهانی برای استفاده از طب مکمل کنار طب نوین تصریح کرد: طب سنتی در زمینه کاهش هزینههای کمرشکن درمان بسیار کمککننده است؛ علاوه بر این طب سنتی بهعنوان یک بازوی پرکار در زمینه آموزش و پیشگیری نظام سلامت جامعه میتواند ایفای نقش کند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره چرایی حمایت نشدن طب سنتی از سوی سیاستگذاران و عدم راهاندازی بیمارستانهای طب سنتی در کشورمان خاطرنشان کرد: قطعاً وزارت بهداشت بهعنوانی متولی نظام سلامت باید در سیاستگذاریهای مرتبط با طب سنتی قویتر حرکت کند و علاوه بر این میتواند از بخش خصوصی کمک بگیرد.
بهگفته این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، عدم راهاندازی داروخانههای طب سنتی بهدلیل اختلاف نظر سازمان غذا و دارو با برخی نهادهای دیگر است.
قربانی تصریح کرد: متأسفانه سازمان غذا و دارو در حال حاضر سازمانی فشل است که تمام انرژی خود را صرف واردات داروهای شیمیایی میکند؛ امروز ساختار سازمان غذا و دارو نیازمد اصلاح است و باید امضاهای طلایی و رانت از این سازمان حذف شود.
انتهای پیام/*