گزارش تسنیم از وضعیت هجوم ملخ‌ها به ساوه و زرندیه؛ گروه مبارزه با آفات در استان مرکزی در حالت آماده‌باش هستند


گزارش تسنیم از وضعیت هجوم ملخ‌ها به ساوه و زرندیه؛ گروه مبارزه با آفات در استان مرکزی در حالت آماده‌باش هستند

مسئولان مدیریت بحران استانداری مرکزی و جهادکشاورزی ساوه با اشاره به وضعیت هجوم ملخ‌ها به ساوه و زرندیه اعلام کردند: گروه مبارزه با آفات در جهاد کشاورزی و محیط زیست استان مرکزی در حالت آماده‌باش هستند

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حمله گروهی ملخ‌ها می‌تواند هزاران کیلومتر مربع از آسمان را بپوشاند. ملخ‌ها در عین کوچکی جثه‌، توانایی نابود کردن مزرعه‌ و باغ‌ها را دارند.

این آفت به همه محصولات زراعی، باغی و نیشکر حمله کرده و حتی از تنه درختان نیز تغذیه می کنند.

امسال توده بزرگ ملخ‌های دریایی از شبه جزیزه عربستان وارد کشور شده بود و تراکم بالای این آفت، پتانسیل آن را داشت که یک مزرعه را نابود کند، هجوم ملخ‌های دریایی به کشور اتفاق تازه‌ای نبود در گذشته نیز رخ داده و حتی سبب قحطی شده‌اند، اما آنچه این‌بار هجوم این آفات را تبدیل به تهدید جدی برای تولید بخش کشاورزی کشور کرده، همزمانی آن با سیل و بارندگی‌های اخیر در استان‌های جنوبی بود.

مراتع سرسبز ناشی از بارندگی در ماه‌های گذشته پاسخ خوبی برای نیاز غذایی این آفت سیری‌ناپذیر است که رشد و تولیدمثل آن را افزایش می‌دهد.

پس از حمله ملخ‌ها به چند استان در جنوب کشور اینبار ملخ‌های مراکشی به دو شهر در استان مرکزی حمله کرده که بنابر گفته مسئولان هیچ خطری برای محصولات کشاورزی ندارند.

با این حال ریزش این ملخ‌ها به دو شهر ساوه و زرندیه سبب شد تا برخی رسانه‌ها از آن استفاده و التهابی را در بین مردم ایجاد کنند که کاملا غیر واقعی است.

هجوم ملخ‌های مراکشی به مزارع ساوه و زرندیه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان مرکزی، حمیدرضا غیاثی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به حمله ملخ‌ها به مزارع ساوه و زرندیه گفت: بر اساس گزارش سازمان جهاد کشاورزی و مجموعه کارشناسی اصلاح نباتات ملخ‌هایی که سه روز گذشته در ساوه و زرندیه به صورت گروهی دیده شده‌اند، ملخ‌های بومی منطقه به اسم ملخ‌های مراکشی هستند.

غیاثی افزود: با توجه به اینکه امسال بارش خوب و مراتع قوی داشتیم، رشداین ملخ‌ها بیشتر شده و شب‌ها نیز به دلیل اینکه لامپ‌های داخل شهرها روشن می‌شود ملخ‌ها به سمت نور آمده و بیشتر قابل مشاهده می‌شوند.

آخرین وضعیت خسارات هجوم ملخ‌ها به ساوه و زرندیه

وی تصریح کرد: باتوجه به گزارش جهاد کشاورزی تا به الان این ملخ‌ها خسارتی به مزارع وارد نکرده‌اند و اصلا شبیه ریزش ملخ‌های جنوب کشور نیستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان مرکزی بیان کرد: مسیر این ملخ‌ها در حال حاضر در حال رصد بوده و اگر نیاز به مبارزه خاصی باشد آمادگی‌های لازم را در این زمینه داریم، اکیپ‌های سم فروشی بخش خصوصی، اصلاح نباتات، گروه مبارزه با آفات در سازمان جهاد کشاورزی و محیط زیست در حالت آماده‌باش هستند.

غیاثی بیان کرد: آخرین گزارش‌ها نیز حاکی از این بوده که تا به حال خسارت آنچنانی که نیاز به مبارزه شیمیایی داشته باشد اعلان نشده است.

حرکت ملخ‌ها به مناطق دیگر استان مرکزی؛ لرستان مقصد بعد ملخ‌ها

احمد قره بیگ‌لو رئیس جهاد کشاورزی زرندیه نیز در این باره با اشاره به ریزش ملخ‌ها در شهرستان های ساوه وزرندیه اظهار داشت: ملخ‌های موجود در شهرستان ساوه و زرندیه بومی این دو منطقه هستند، هر سال نیز این اتفاق را داشتیم ولی امسال به دلیل شرایط آب وهوایی جمعیت آنها نسبت به سال گذشته در مراتع بیشتر شده است.

وی افزود: خوشبختانه طبق بازدید و پایش از مزارع و باغات خسارتی ناشی از حضور ملخها به مزارع به وجود نیامده، ملخ ها از حالت کورنگی خارج شده، بالغ و به حالت پرواز درآمدند وبه مناطق دیگر نیز استان مرکزی و بعد لرستان می‌روند.

رئیس جهاد کشاورزی زرندیه تصریح کرد: بخاطر وجود کانون ملخ‌ها در مراتع و ازدیاد آنها در این مناطق قابلیت مبارزه وجود دارد و از آنجایی که مراتع در حوزه آبخیزداری ومنابع طبیعی است به سبب مسائل زیست محیطی وچرای دام‌ها سمپاشی توصیه نمی‌شود اما در صورت نیاز به اندازه کافی سموم داشته و آمادگی مقابله با آنها را داریم.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon