زلنسکی؛ شروع مبارزه یا شکست زودهنگام؟

زلنسکی؛ شروع مبارزه یا شکست زودهنگام؟

رئیس جمهور جدید اوکراین برای اجرای برنامه‌های خود با چالش‌هایی روبروست که می‌تواند تغییرات در روند اصلاحات و مبارزه با فساد را به کلی متوقف کند.

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری تسنیم، وبسایت باشگاه مباحثه "والدای" طی تحلیلی در رابطه با رئیس جمهور جدید اوکراین و چالش‌های برنامه اصلاحاتی او، نوشت: شروع ریاست جمهوری ولادیمیر زلنسکی با رؤسای جمهور قبلی این کشور بسیار متفاوت بود. صحبت از روسیه، انحلال پارلمان و درخواست از برخی مقامات عالی‌رتبه جهت استعفا در طی اولین سخرانی زلنسکی در مجلس این کشور، موضوعی بود که برای بسیاری از نمایندگان پارلمان اوکراین (رادا) عجیب بود.

در حال حاضر بیشتر نگاه‌ها به برنامه زلنسکی برای سیاست خارجی اوکراین، به ویژه مسائل مربوط به درگیری‌ها در دونباس (استانی در شرق اوکراین) معطوف است. با این حال رئیس جمهور جدید اوکراین برای اجرای برنامه‌های اصلاحاتی خود نیاز به تایید و تصویب پارلمان دارد.

اما اکثریت پارلمان فعلی موافق برنامه‌های زلنسکی نیستند و فشار زلنسکی جهت تصویب قانون انتخاباتی جدید که می‌توانست ترکیب رادا ( ада Верховно) را تغییر دهد نیز شکست خورده است. زلنسکی در واقع اختیار حکومت خود را ندارد و از حمایت مقام‌های مهمی کشور برخوردار نیست.  

در طول مبارزات انتخاباتی، زلنسکی همیشه از اتخاذ موضعی مشخص درباره مشائل سیاسی مهم و کلیدی اوکراین اجتناب می‌کرد. او تلاش می‌کرد که رای‌دهندگان بالقوه را به عنوان طرفدران خود نگه دارد.

اکنون او باید در انتخابات زودهنگام پارلمان نیز برنده شود. او پیش از این به منظور حفظ طرفداران خود، پیام‌های متفاوتی را برای مخاطبان مختلف ارسال کرد، بدون آنکه ترسی از تناقضات در میان باشد. اما در انتخابات جدید تکرار و ادامه این وضعیت دشوار خواهد بود.  با این حال بعد از انتخابات پارلمانی شاهد "زلنسکی متفاوتی" خواهیم بود. در رابطه با سیاست خارجی کیف، من مطمئن هستم در برنامه‌های زلنسکی از مسکو استقبال نخواهد شد.

چراکه بعید است پارلمان فعلی یا بعدی اوکراین، وضعیت خودمختاری جمهوری‌های شناسایی‌نشده اوکراین را تصویب کند. این تصویب برای جامه عمل پوشاندن به "مجموعه‌ای از اقدامات جهت اجرای موافقت‌نامه‌های مینسک" لازم است.

از سوی دیگر تندورهای سیاسی نیز هنوز بر خیابان‌های اوکراین کنترل دارند و هرگونه تلاش برای تحقق بخشیدن به جنبه‌های سیاسی معاهده مینسک، با مقاومت شدید آنها روبرو خواهد شد.

اگر زلنسکی واقعا بخواهد به روندی برای حل بحران دونباس برسد، حتی اگر اکثریت مجلس نیز  از طرفدران او باشند، باز هم در رابطه با مسئله دونباس از حمایت نمایندگان برخوردار نخواهد شد.

در این میان برگزاری یک همه پرسی عمومی می‌تواند روش خوبی باشد، زیرا براساس اطلاعات جامعه شناختی، بیشتر شهروندان اوکراینی طرفدار راه‌حل‌های صلح آمیز بوده و تقریبا موافق بازگشت دونباس با "وضعیت خاص" به خاک اوکراین هستند.  

در مجموع این تنش‌ها بین مقامات و نمایندگان پارلمان اوکراین با زلنسکی، طرفین ممکن است وارد یک جنگ ترسناک شوند که در این صورت رئیس جمهور ابتکار عمل را از دست خواهد داد و کشور در بحران سیاسی خود، بدون هیچ چشم انداز مشخصی باقی خواهد ماند.

به گزارش تسنیم، رئیس جمهور جدید اوکراین در طول مبارزات انتخاباتی خود، سخن از اصلاحاتی به میان آورد که با توجه وضعیت فعلی این کشور، عمل به آن بسیار دشوار خواهد بود.

پترو پروشنکو، رئیس جمهور پیشین اوکراین نیز در شعارهای انتخاباتی خود از اصلاحات و تلاش برای ریشه کن کردن فساد در این کشور صحبت کرده بود. اما نتیجه آن فقط تاسیس یک کمیته ضد فساد بود که همانطور دست نخورده باقی ماند.

مبارزه با فساد، شعاری است که سال‌ها در اذهان مردم اوکراین مرور می‌شود و آنها همواره منتظر تغییرند اما حتی کم کردن از میزان آن همچنان با بن بست روبرو بوده است. به همین دلیل مردم از نخبگان و مقامات سیاسی کشور دل زده‌اند. در این شرایط است که زلنسکی خود را به عنوان یک کمدین مطرح کرده و همین کار باعث شده جامعه اوکراین او را یک فرد غیرسیاسی بداند.

غیرسیاسی نشان دادن زلنسکی پیش از آنکه یک روند عادی و اتفاقی باشد، می‌تواند ایجاد زمینه‌ جهت اجرای برنامه‌های دقیقی باشد که او آنها را مشخص نکرده است.

 

انتهای پیام/

 

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon