اوج طغیان آفت ملخ صحرایی در فارس؛ ۱۰ شهرستان درگیر مبارزه با آفت


اوج طغیان آفت ملخ صحرایی در فارس؛ 10 شهرستان درگیر مبارزه با آفت

ورود دسته‌جات ملخ از استان‌های بوشهر و هرمزگان سبب شده در حال حاضر ۱۰ شهرستان استان فارس با آفت ملخ‌های صحرایی درگیر باشند و جهاد کشاورزی استان نیز این مرحله را اوج طغیان آفت اعلام کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روزهای پایانی فروردین ماه امسال بود که خبر هجوم ملخ‌های صحرایی یا دریایی منتشر شد و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبارزه با این ملخ‌ها را آغاز کرد و همچنان ادامه دارد. ملخ‌های صحرایی خطرناک‌ترین نوع ملخ هستند که از شبه جزیره عربستان وارد ایران شدند. 

نخستین هشدارها از وجود ملخ‌های صحرایی 

محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور درباره حضور این ملخ‌ها گفته است: اول بهمن ماه سال گذشته نخستین هشدار و اخطار از سازمان فائو مبنی بر احتمال حمله ملخ صحرایی به کشور داده شد و بدین منظور اطلاع‌رسانی به استان‌های مورد تهدید و تشکیل ستاد بحران مورد توجه قرار گرفت.

استان فارس نیز از هجوم این ملخ‌ها در امان نبوده است البته سابقه حضور این ملخ‌ها در استان‌های جنوبی به ویژه فارس به بهمن ماه 97 باز می‌گردد. به گفته محمد مهدی قاسمی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان فارس در تاریخ 13 بهمن ماه 97 این آفت تنها در شهرستان مُهر در سطحی نزدیک به 2 هکتار مشاهده شده است. 

ملخ‌های صحرایی در فارس

وی از آمادگی جهاد کشاورزی فارس برای مقابله با این آفت و استقرار 2 هواپیمای سمپاش سخن گفته بود. براساس اظهارات قاسمی گروه‌های رصد در مزارع و اراضی زیرکشت شهرستان‌های جنوبی فارس قرار گرفتند و پایش این شهرستان‌ها انجام می‌شود. 

هجوم ملخ‌های صحرایی بار دیگر در فروردین ماه امسال رخ داد که حجم وسیعی از مبارزه علیه این آفت به ویژه در شهرهای لارستان، داراب و گراش صورت گرفت. 

پس از آن به نظر می‌رسید که این آفت در فارس کنترل شده اما بار دیگر در تاریخ 16 اردیبهشت ماه امسال خبری درباره هجوم دوباره ملخ‌ها به این استان منتشر شد که مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس هجوم دوباره را رد کرد و آنها را پوره‌های ملخ (ملخ‌های تازه متولد شده) دانست. 

در تاریخ 30 اردیبهشت ماه طبق پیگیری خبرگزاری تسنیم جهاد کشاورزی فارس از درگیری 7 شهرستان استان با این آفت خبر داده بود که به گفته  مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس  در 4500 هکتار مبارزه و سم‌پاشی انجام شده بود. 

حمید دبیری در مصاحبه پیشین خود هشدار داده بود که از استان‌های همجوار به ویژه بوشهر امکان ورود ملخ‌ها به شهرستان‌های فارس وجود دارد که امروز این هشدار رنگ واقعیت گرفته است. به گفته وی در حال حاضر 10 شهرستان استان فارس با آفت ملخ‌های صحرایی درگیر هستند. 

10 شهرستان فارس درگیر ملخ 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس در گفت‌وگو با تسنیم از درگیری 8 شهرستان جنوبی و 2 شهرستان غربی با این آفت خبر داد و علت این افزایش را ورود دسته‌جات ملخ از استان بوشهر به کازرون و از هرمزگان به لارستان و گراش عنوان کرد. 

به گفته وی تاکنون 8 هزار هکتار از اراضی استان فارس سم‌پاشی شده اما تراکم زیاد ملخ‌ها مانع از کنترل دقیق و کامل آفت است. دبیری ضمن اطمینان خاطر از اینکه ملخ‌ها به مزارع و باغات استان وارد نشدند، هشدار می‌دهد که در کازرون و ممسنی تا نزدیکی مزارع آمدند و باید کشاورزان پایش روزانه مزارع خود را انجام دهند. 

به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان فارس در هر شهرستان 7-8 اکیپ برای مقابله با ملخ‌ها آماده هستند اما به دلیل پراکندگی امکان پایش روزانه توسط ماموران جهاد کشاورزی وجود ندارد. وی از کشاورزان می‌خواهد که خود پایش مزارع خود را به ویژه اول روز و آخر روز انجام دهند و در صورت مشاهده ملخ سم رایگان از جهاد کشاورزی برای مقابله دریافت کنند. 

اوج طغیان آفت؛ همه کمک کنند 

دبیری همچنین هشدار می‌دهد که اگر باد موافق باشد و دسته‌جات بیشتری از بوشهر وارد استان شود امکان اینکه این ملخ‌ها به شیراز نیز وارد شوند، وجود دارد. 

علاوه بر آن جهاد کشاورزی استان نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که محدودیت منابع و امکانات دولتی سبب شده که نتیجه دلخواه کنترل کامل ملخ در مناطق آلوده و کانون‌کوبی (به منظور جلوگیری از استقرار آفت) حاصل نشود.

براساس آنچه در این اطلاعیه ذکر شده ممکن است آفت به مزارع و باغ‌های استان آسیب وارد کند بنابراین از  تشکل‌های کشاورزی، نظام صنفی کشاورزی و خانه کشاورز استان انتظار می‌رود که در شرایط حاضر که اوج طغیان آفت است، از تمام توان خود در تهیه امکانات  مورد نیاز از جمله تهیه سمپاش، تراکتور، تانکر سمپاش و نیروی کارگر جهت مبارزه با آفت، این سازمان را یاری کنند.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon