قم| نهجالبلاغه بخش کوچکی از علم امیرالمؤمنین(ع) است
مرجع تقلید شیعیان بابیان اینکه نهجالبلاغه بخش کوچکی از علم امام علی(ع) است،گفت: ۱۱ هزار نامه، خطبه و کلمات قصار از امام علی(ع) ثبتشده است که همه آنها مرتبط به پس از ارتحال امام علی(ع) است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، علی بن ابیطالب مشهور به امام علی(ع) و امیرالمؤمنین(ع) 13 رجب سال 23 قبل از هجرت، دیده به جهان گشود.
امام علی(ع) پسرعمو و داماد پیامبر(ص) همسرحضرت زهرا(س)،پدر و جدِّ یازده امام شیعه است، پدر ایشان ابوطالب و و مادرش فاطمه بنت اسد بوده است که به گفته مورخان شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت، در کعبه زاده شد و نخستین مردی بود که به پیامبر اسلام(ص) ایمان آورد.
فضائل زیادی برای امام علی(ع) برشمردهاند، پیامبر(ص) در یوم الدار امیرالمومنین(ع) را بهعنوان وصی و جانشین خود برگزید و هنگامیکه قریش قصد کشتن پیامبر(ص) را داشتند، در بستر پیامبر اسلام(ص) خوابید تا پیامبر(ص) بتواند مخفیانه به مدینه هجرت کند.
پیامبر(ص) عقد اخوت خود را با امام علی (ع) بست. بنابر منابع شیعه و برخی منابع اهل سنت، حدود 300 آیه از قرآن کریم، درباره فضایل وی است مانند آیه مباهله و آیه تطهیر و برخی دیگر از آن آیات، بر عصمت وی دلالت دارد.
امام علی(ع) در دوران 25 ساله خلفای سه گانه تقریباً از امور سیاسی و حکومتی به دور بود و تنها به انجام خدمات علمی و اجتماعی مشغول بود؛ ازجمله جمعآوری قرآنی که به مصحف امیرالمومنین(ع) مشهور شد، انفاق به فقیران، خریدن حدود هزار برده و آزاد کردن آنان، کشاورزی و درختکاری، حفر قنات، ساختن مساجد و همچنین وقف کردن اماکن و املاکی که درآمد سالانه آن تا چهلهزار دینار برآورد شده است. همچنین خلفا با وی در خصوص مسائل مختلف حکومتی نظیر قضاوت مشورت میکردند.
امام علی(ع) سرانجام در محراب مسجد کوفه در حال نماز به دست یکی از خوارج به نام ابن ملجم مرادی به شهادت رسید و مخفیانه درنجف به خاک سپرده شد حرم نخستین مظلوم عالم از مکانهای مقدس در فرهنگ شیعه بوده و زیارت آن موردتوجه است، در این مکان افراد سرشناس دیگری نیز دفن شدهاند که در برخی منابع از آنها با عنوان مدفونان امیرالمومنین(ع) یادشده است.
امیرالمؤمنین (ع) دارای صفات کمالی بود که اگر در کسی باشد انسان کامل است، عبادت، اخلاص، ایثار، سخاوت، شجاعت، فداکاری و استقامت درراه خدا و همه ویژگیهای برجستهای که در عالم وجود دارد درامام علی (ع) جمع بوده است.
امیرالمؤمنین(ع) نماد عدالت بود و جامعه اسلامی باید از این خصوصیت مهم ایشان الگو گیری کند، باید با درس گرفتن از امام علی(ع) ولایت محور باشیم و از بصیرتی که امام علی(ع) داشتند الگو گرفته و آن را به جامعه منتقل کنیم.
آیتالله سبحانی مرجع تقلید شیعیان بابیان اینکه امواج نورانی امام علی(ع) در این سالها خروشان مانده است، بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در زمان پیامبر(ص) اصلا سخنی نمیگفتند زیرا باوجود رسول اکرم(ص) ایشان لب به سخن نگشودند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با تأکید بر اینکه هنوز بخشهایی از زندگانی امام علی(ع) برای مردم روشن نشده است تصریح کرد: برخی از فضایل امام علی(ع) هنوز بر مردم آشکار نیست، 14 قرن از شهادت امام علی(ع) میگذرد و باید در سراسر کشور از علم، تقوا، سیاست و ادب امام سخن گفته و موجی در این زمینه ایجاد شود.
وی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی امیرالمؤمنین(ع) گفت: از میان مسیحیان تنها جرج جرداق نیست که در رابطه با حضرت علی(ع) اینچنین سخن میگوید بلکه بسیاری از مسیحیان در مورد ایشان تعابیر خاص دارند.
مرجع تقلید شیعیان بابیان اینکه نهجالبلاغه بخش کوچکی از علم امام علی(ع) است خاطرنشان کرد: 11 هزار نامه، خطبه و کلمات قصار از امام علی(ع) ثبتشده است که همه آنها مرتبط به پس از ارتحال امام علی(ع) است.
حجتالاسلاموالمسلمین عسکر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فرارسیدن سال روز شهادت امام علی (ع) اظهار داشت: امیرالمؤمنین (ع) در همه جنگها یار و همراه رسول خدا(ص) بود و این امام همام این افتخار را دارد که نخستین شخصی است که اسلام آورده است.
وی افزود: هنگامیکه حضرت محمد (ص) از طرف خداوند به پیامبری مبعوث شدند در ابتدا بهصورت مخفیانه مردم را به دین اسلام دعوت کردند و سپس به دستور خدا بهصورت علنی این کار را انجام دادند و نخستین کسی که به رسولالله(ص) ایمان آورد امام علی (ع) بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه امام علی (ع) درزمینهٔ سخاوت بینظیر بودند،افزود: در این زمینه معاویه که یکی از دشمنان امیرالمؤمنین (ع) بود نیز به این موضوع تأکید کرد و گفت اگر انباری از طلا و انباری از کاه در اختیار امیرالمؤمنین (ع) باشد ایشان انبار طلا را زودتر از کاه به مردم انفاق میکند.
رئیس دانشگاه قم با تأکید بر اینکه امیرالمؤمنین (ع) دارای ابعاد متعددی در زندگیشان بودند و یکی از خصوصیتهای این امام همام شجاعت است،تصریح کرد: امام علی (ع) در میدانهای جنگ شجاعترین شخص و درزمینهٔ عبادت عابدترین فرد روزگار و همه زمانها بودند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: هنگامیکه برخی افراد به امام سجاد (ع) معترض میشدند که چرا اینقدر عبادت میکنی ایشان فرمودند که عبادتهای من در برابر عبادت جدم امیرالمؤمنین (ع) چیزی بهحساب نمیآید.
دیرباز با اشاره به اقدامات امام علی(ع) در زمینه کمک به محرومین خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) هنگامیکه مشاهده کرد زن مستمندی دارای چند فرزند است و همسرش را در جنگ ازدستداده از هیچ تلاشی برای کمک به وی دریغ نمیکند.
گزارش از سید احمد نجفی اردبیلی
انتهای پیام/ ت