دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان

دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان

دعای روز بیست‌وسومین روز از ماه مبارک رمضان به‌همراه شرحی بر آن منتشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم. این کتاب‏ مانند سایر کتاب‌هاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه ‌بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به‌‌مناسبت فرا رسیدن بیست‌وسومین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه شرحی بر آن منتشر شده است:

اللهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ و امْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین

خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه وپاکم نما در آن از عیب ها وآزمایش کن دلم را در آن به پرهیزکارى دلها اى چشم پوش لغزشهاى گناهکاران
 
حجت‌الاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت: رسیدن به خروجیِ اصلی ماه ضیافت الهی که تربیت نفوس مستعده است بعد از مهم‌ترین شب از لیالی قدر حاصل می‌شود، اولین نشانه و علامت، طهارت از گناهان است که خداوند وعده‌اش را در دارالمغفرة ضیافت به میهمانانش داده است «إِنَّ اللَّهَ لَا یُخْلِفُ الْمِیعَادَ» بدرستی که خداوند در وعده هایش تخلف نمی‌کند.

به ویژه پس از شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که احتمال لیلة قدر بودنش بیش از شب‌های دیگر است این وعده الهی محقق شده و آنچه مهم است مراقبت و مواظبت بر این پاکی و طهارت حاصل از این ایام و لیالی است، چراکه ستّاریت خداوند تبارک و تعالی در این ضیافت به اوج و قله خود رسیده و پاکی از هر عیب، زشتی و پلیدی به ضیوف الرحمن عطا شده است.

با این عطیه الهی زمینه موفقیت و قبولی در امتحان باطنی و درونی قلب حاصل شده و آنچه مهمان باید رعایت کند این است که میزبان ضیافةالله آداب مهمانی را در این ضیافت به معنای تمام و کمال رعایت کرده و نوبت مهمان است که آداب مهمانی را در حد توان و سعه وجودی و ظرفیتش بجا آورده و ادا کند. میزبان کریم این ضیافت با گستردن سفره کریمانه در این دارالکرامة، بستر بجا آوردن آداب ضیافت توسط ضیوف را فراهم آورده است، باشد که مراقبت بر حفظ دستاوردهای این سفره آداب مهمانی را بجا آوریم.

 

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران