کرمانشاه| تمام مناطق شهرستان گیلانغرب امسال مستعد حریق است
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گیلانغرب با اشاره به اینکه امسال تمام مناطق شهرستان گیلانغرب مستعد حریق است گفت: به منظور جلوگیری و اطفای به موقع حریق تعداد دیدهبانها در نقاط بحرانی منابعطبیعی به دو برابر افزایش یافته است.
جبار ولیپور در گفتوگو با خبرنگر تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه براساس تبصره ذیل ماده 47 قانون حفاظت و بهرهبرداری تمامی نیروهای کشوری و لشکری به محض وقوع حریق و با درخواست منابعطبیعی موظف به همکاری هستند اظهار داشت: حاشیه جاده توسط راهداری تیغهزنی شده است اما به دلیل افزایش پوشش گیاهی نیازمند تیغهزنی مجدد است.
ولیپور با بیان اینکه براساس برنامهریزیها باید تیمهای اطفای حریق مردمی با محوریت دهیاران در روستاها تشکیل شود عنوان کرد: با توجه به اینکه بخشی از آتشسوزیها از محدوده اراضی کشاوزی به اراضی منابع طبیعی سرایت میکند، مقرر شده جهاد کشاورزی در زمینه آتش زدن پسچر مزارع به کشاورزان تذکر دهد و در صورت ضرورت اطراف زمین را آتشبر بزنند.
رئیس منابعطبیعی گیلانغرب با اشاره به اینکه مراقبت از منطقه حفاظت شده قلاجه بر عهده محیطزیست است گفت: مقرر شد این سازمان به این موضوع رسیدگی کند و تعدادی دیدهبان را برای این منطقه به کار بگیرد.
وی از افزایش تعداد دیدهبانهای منابعطبیعی در مناطق بحرانی از نظر حریق خبرداد و افزود: این نیروها آماده به کار هستند و در چند مورد اتشسوزی جزئی رخ داده حضور داشتهاند و علاوه بر این تجهیزات مختلفی همچون چند دستگاه دمنده اطفای حریق و وسایل انفرادی فراهم شد.
ولیپور با بیان اینکه یک پایگاه اطفای حریق در محل اداره منابعطبیعی راهاندازی و در آمادهباش است گفت: براساس آمار حریق سالهای گذشته چند نقطه بحرانی در شهرستان شناسایی شده و دیدهبان بیشتری برای آنها در نظر گرفته شده است.
رئیس منابعطبیعی گیلانغرب با اشاره به اینکه مناطق عشایری این شهرستان در فصل گرما به دلیل خروج عشایر خالی از سکنه میشود افزود: دامداران متعهد شدهاند که در این فصل از قرقبان استفاده و قراردادی را منعقد کنند که در صورت وقوع حریق علاوه بر اطلاعرسانی سریع، خود نیز وارد عمل شود.
وی با بیان اینکه جنگلکاری حاشیه راه و نقاطی که خطر آتشسوزی وجود دارد آتشبر ایجاد شده است گفت: آتشسوزی در منابعطبیعی گیلانغرب در سال گذشته نسبت به 96 از نظر سطح و تعداد وقوع 85 درصد کاهش یافته است.
ولیپور با اشاره به اینکه از ابتدای امسال چند مورد آتشسوزی رخ داده که دلیل همه آنها رعد و برق بوده است عنوان کرد: با توجه به اطفای به موقع این آتشسوزیها سطح قابل توجهی طعمه حریق نشد و زمان بحرانی حریق مرداد و شهریور است.
رئیس منابعطبیعی گیلانغرب با بیان اینکه شرایط مراتع گیلانغرب امسال از نظر حریق حاد است گفت: بارندگی امسال گیلانغرب حدود 1000 میلیمتر و بسیار بیشتر از بارندگی سالهای نرمال بوده و همین موضوع شرایط را بحرانی کرده است.
وی با اشاره به اینکه امسال تمام حوزه شهرستان گیلانغرب مستعد حریق است افزود: 205 هزار هکتار منابعطبیعی در این شهرستان وجود دارد و موقعیت جغرافیایی این شهرستان به گونهای است که دسترسی به مناطق زمانبر و نیازمند حمایت بیش از پیش مسئولان و مردم است.
انتهای پیام/ش