رتبه نخست استان زنجان از مازاد درآمد در کشور؛ تسهیلات اعطایی بانکها به واحدهای تولیدی ناچیز است
استاندار با بیان اینکه با تمام بضاعت و پتانسیلهای بخش دولتی، استان از حیث مازاد درآمد در کشور رتبه اول را کسب کردیم، گفت: سال ۹۷ از حیث مبلغ تخصیص یافته به استان سومین استان دریافتکننده سهم مازاد درآمد در کشور را داشتهایم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، فتح الله حقیقی صبح امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان زنجان که با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و مسئولان و مقامات عالی استان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از کارهایی که در استان انجام شده این است که تلاش شده جلسات محوری،کاملاً میدانی عملیاتی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ جلسه اقتصاد مقاومتی با مدیران دولتی انجام نشده و اکثر جلسات برگزار شده با بخشهای خصوصی و پیگیری کارها و مشکلات آنها بوده است، افزود: بر اساس این جلسات تصمیمات گرفته شده و برنامهریزیها انجام شده و اجازه ندادهایم واحد تولیدی تعطیل شود.
استاندار زنجان گفت: تصمیم بر این شد که در سال 98 برای سرعت بخشیدن در کارها و پاسخگویی از موارد موازی زائد جلوگیری شده و همین طور قرار شد همه ادارات و دستگاههای اجرایی در 5 محور اولویتدار، صاحب نقشه راه شوند نقشه راهی که کمیپذیر و شاخصپذیر باشد و این نقشه راه در دید عموم گذاشته میشود.
وی افزود: تصمیم بر این است که در سال 98 نمایشگاه واردات مواد اولیه و دستگاههای وارد شده به معرض نمایش گذاشته شود و همه نهادها و بخشهای خصوصی ظرفیتدار برای شرکت در این نمایشگاه دعوت شوند تا هم فرهنگسازی شود و هم اینکه اگر میتوانند این تجهیزات را در استان یا کشور بسازند.
حقیقی افزود: با تمام بضاعت و پتانسیلهای بخش دولتی، استان از حیث مازاد درآمد در کشور رتبه اول را کسب کردیم و سعی بر این شده است تا بخشهای خصوصی را وارد استان کنیم و در سال 97 از حیث مبلغ تخصیص یافته به استان سومین استان دریافتکننده سهم مازاد درآمد را داشتهایم که همه اینها نشان دهنده این است که توانستیم عملکرد خوب و مناسبی در استان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه تفیض اختیار ناقص به درد استان نمیخورد، افزود: در این مورد با مشکلاتی مواجه هستیم و واحدهایی که به معنای واقعی ارز واقعی در کشور دارند با مشکل واردات روبهرو هستند.
تسهیلات ناچیز بانکی
استاندار زنجان به ارائه تسهیلات ناچیز بانکها به واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: تسهیلات بانکها همان تسهیلات 5 سال گذشته است که بسیار ناچیز و کم است و باید بانک مرکزی اقدام عملی در این مورد انجام دهد و باید این تسهیلات به واحدهای تولیدی افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه با وجود تلاش بسیار برای ساماندهی و سرعت بخشی به کارها بعضی از بروکراسیها در کارها مشکلاتی ایجاد میکنند، افزود: به عنوان نمونه واحد تولیدی روغن نباتی جهان که به تعطیلی کشیده شده بود مجددا با تلاش بسیار به چرخه تولید بازگشته ولی چون از 25 سال گذشته به بانکها بدهیدار به واسطه همان بدهی گذشته تسهیلات جدیدی به این واحد تولیدی ارائه نمیشود.
حقیقی افزود: یکی از مشکلات در واحدهای تولیدی تکنولوژی است که در بعضی جاها در قیاس با منطقه خیلی عقب هستیم چون از عمر ماشینها در واحدهای تولیدی گذشته و فرسوده شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در جلسات محوری کشوری، با حضور کارشناسان مصوباتی را اجرا کنیم که قابلیت اجرایی داشته باشد، افزود: استان زنجان در عرصه گوشت مرغ تنها استانی بود که توانست قیمت 11500 تومان را ثابت نگه دارد اما به دلیل تفاوت قیمت مرغ در استانهای دیگر که از 14 هزار تومان تا 17 هزار تومان متغیر بود این مصوبه در کشور اجرا نشد و به همین دلیل فقط انرژی استان صرف ثابت نگهداشتن قیمت مرغ شد و باید بخشنامههای صادر شوند که قابلیت اجرایی داشته باشند.
انتهای پیام/ش