تعلل ‌محیط زیست در برخورد با بحران زیستی کاوه سودا / تخریب بی‌سابقه جنگل‌های آذربایجان شرقی

تعلل ‌محیط زیست در برخورد با بحران زیستی کاوه سودا / تخریب بی‌سابقه جنگل‌های آذربایجان شرقی

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس با اشاره به ‌تعلل ‌محیط زیست در برخورد با بحران زیستی کاوه سودا گفت: انتظار داریم سازمان حفاظت محیط زیست به این رویه ناصواب خاتمه دهد.

احمد علیرضابیگی با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه محیط زیستی که باید مدافع طبیعت و مردم باشد، اکنون مدافع آلاینده‌ها شده است اظهار داشت: با این وضعیت، مردم به مطالبه گر تبدیل شده‌اند که چرا محیط زیست به وظایف قانونی خود عمل نمی‌کند.

وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم سازمان حفاظت محیط زیست به این رویه ناصواب خاتمه داده و در کنار مردم باشد نه روبه‌روی مردم گفت: علامت سؤال جدی در مورد جنگل‌های ارسباران و بسیاری از امور دیگر در مورد حفاظت و اعمال مقررات و... در اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی وجود دارد اما اراده‌ای برای مقابله با اقدامات آلاینده واحدهای خاص دیده نمی‌شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در واکنش به تعلل سازمان حفاظت محیط زیست در برخورد با بحران زیستی کاوه سودا، ابراز داشت: چند هفته پیش نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توسط نمایندگان تبریز، آذرشهر، اسکو، مراغه، عجب شیر و بناب در ارتباط با تخلفات گسترده کاوه سودا و عدم برخورد قانونی اداره کل محیط زیست استان با این تخلفات ارسال شد و در این نامه نمایندگان امضاکننده از عدم رعایت ضوابط زیست محیطی توسط شرکت کاوه سودا ابراز نگرانی کردند.

وی با بیان اینکه تبعات تخریب آب و خاک منطقه توسط کاوه سودا و لطمه آن به کشاورزی و امنیت غذایی استان جبران ناپذیر است، افزود: مجموعه حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی که علی القاعده باید مدعی حقوق مردم در حفظ محیط زیست باشد، به جای انجام وظیفه خود در برخورد قانونی با تخلفات گسترده این واحد آلاینده، به حمایت از اقدامات مخرب کاوه سودا اقدام کرده است!

بیگی ادامه داد: در نامه نمایندگان، از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواسته شده با توجه حجم گسترده تخریب محیط زیست توسط کاوه سودا، گروهی متشکل از کارشناسان مستقل محیط زیست تطابق فعالیت‌های کاوه سودا با ضوابط زیست محیطی و مجوزهای صادر شده را بررسی کنند.

بیگی اظهار کرد: پیرو نامه نمایندگان مجلس به معاون رئیس جمهور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مأموریت پیدا کرده بود تا با حضور در مجمع نمایندگان توضیحاتی را به نمایندگان مردم در مجلس ارائه بدهد که متاسفانه آقای قاسمی در این جلسه توجیهات قبلی را تکرار کرد و چیز جدیدی نداشت.

وی گفت: دوستان محیط زیست اعلام کردند که سه ماهه چهارم 97 کاوه سودا را در لیست صنایع آلاینده اعلام کرده‌اند، خب سؤال این بود که کاوه سودا و فرایند تولید آن در سه ماهه چهارم 97 نسبت به سه ماهه‌های قبل سال 97 و سال‌های قبل چه تفاوتی داشت که در گذشته با این واحد آلاینده و متخلف برخورد قانونی صورت نگرفته است؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فراخوان حفاظت محیط زیست استان به دانشگاه‌ها و مراکز علمی در خصوص مطالعه مسئله کاوه سودا گفت: این نشان می‌دهد این اداره کل علامت سؤال‌هایی که در خصوص سلامت عملکردش وجود دارد را پذیرفته است، البته این گروه باید کاملاً مستقل عمل کند.

بیگی به ضرورت ورود جدی دستگاه قضایی استان به مسئله آلایندگی کارخانه کاوه سودا تاکید کرد و گفت: علامت سؤال‌هایی که در قبال سلامت عملکرد حفاظت محیط زیست استان پیش آمده، سازمان بازرسی آذربایجان شرقی را باید مجاب کند که به صورت جدی‌تر به این موضوع ورود پیدا کرده و نتیجه را به صورت شفاف به مردم اعلام کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر به قطع گسترده درختان در ارسباران و تجاوز قاچاقچیان چوب به حریم جنگل‌ها نیز اشاره کرد و گفت: دلایل روشنی حکایت از این می‌کند که تخریب جنگل‌های آذربایجان شرقی به صورت بی‌سابقه‌ای اتفاق می‌افتد و این مسئله بازخوردهای بسیار گسترده‌ای در فضای مجازی استان هم داشته ‌که ضرورت برخورد جدی دستگاه‌های مسئول در این خصوص را روشن‌تر می‌کند.

بیگی با بیان مثالی از ماجرای قاچاق سوخت گفت: روزانه 20 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود و تصور اینکه این قاچاق با دبه و اسب است، کاملاً غیرقابل باور است. خبرنگاران نشان دادند که قاچاق کلان سوخت از طریق لوله و از زیر دریا به کشتی‌های صورت می‌گیرد، این حجم از اقدامات مگر ممکن است که بدون ارتباط با نهادهای متولی صورت گیرد؟ این حجم از سوخت در دریا قاچاق می‌شود، مگر قابل قبول است که غیر سازمان یافته باشد؟

وی افزود: در زمینه درختان جنگل‌های ارسباران هم قابل قبول نیست که با امکانات نظارتی و اجرایی موجود این جنگل‌ها تاراج شود و منفعت‌طلبان این درختان را بریده و ببرند. ما با فقدان اراده برای برخورد مواجهیم، هم در سطح کلان محیط زیست و هم در سطح جزء این بی ارادگی وجود دارد که باید اصلاح شود.

بیگی در واکنش به برخی اظهارات مسئولان استان در خصوص ضرورت تأمین نیاز صنعت چوب اظهار کرد: ناراحت هستیم که مسئولان استانی سعی می‌کنند این موضوع را لاپوشانی کنند، خواسته‌ام از آنان به عنوان نماینده مردم این است که به وظیفه خودشان در قبال قطع گسترده درختان در آذربایجان عمل کنند.

وی در پایان گفت: اینکه گفته می‌شود این محموله‌ها مجوز دارند، چیز قابل قبولی نیست. مشکل همین جاست این حجم بزرگ صدور مجوز برای قلع و قمع درختان در استان چرا باید صادر شود؟

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon