خراسان رضوی| معضل تکراری گندم‌کاران گناباد؛ دلالان اجازه تحویل گندم به سیلو را نمی‌دهند

خراسان رضوی| معضل تکراری گندم‌کاران گناباد؛ دلالان اجازه تحویل گندم به سیلو را نمی‌دهند

از اوایل خردادماه برداشت گندم از سطح ۸۰۰ هکتار از مزارع شهرستان گناباد آغاز می‌شود و کشاورزان پس از گذشت یک دوره فصل زراعی اقدام به برداشت دسترنج خود می‌کنند اما در این میان دلالان همچنان جولان می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، از اوایل خردادماه برداشت گندم از سطح 800 هکتار از مزارع شهرستان گناباد آغاز می‌شود و کشاورزان پس از گذشت یک دوره فصل زراعی اقدام به برداشت دسترنج خود می‌کنند.

این روزها دلالان با حضور بر سر مزارع گندم کشاورزان را جهت خوراک دام خریداری کرده و از تحویل آن به سیلوها خودداری می‌کنند.

فنایی یکی از کشاورزان منطقه پسکلوت گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: معمولا از اوایل فصل برداشت دلال‌ها به صاحبان مزارع مراجعه می‌کنند و با بالا بردن قیمت نسبت به خرید دولتی کشاورز را مجاب به فروش محصول خود به آنها می‌کنند.

وی ادامه داد: در حاضر دلال‌ها گندم را تا کیلویی 200 تومان بالاتر از قیمت دولتی خریداری می‌کنند و پس از انبار کردن و اتمام فصل برداشت گندم‌ها را به قیمت بالاتر می‌فروشند.

قربانی یکی دیگر از کشاورزان گناباد نیز در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: دولت خیلی دیر قیمت خرید تضمینی گندم را اعلام می‌کند و کشاورزان کمتر تمایل برای کاشت گندم دارند و اگر دولت در زمان برداشت مشوق‌هایی برای کشاورزان در نظر بگیرند دست دلال‌ها کوتاه می‌شود.

وی ادامه داد: بیشتر گندم خریداری شده توسط دلال‌ها جهت استفاده دام است که اگر دولت برای دامدار تامین نهاده را انجام دهد دیگر دلال نمی‌تواند گندم برای آنها خرید و با قیمت بالاتر در بازار بفروشد.

گندم گناباد کفاف کارخانه آرد را نمی‌دهد

هادی رفیع مدیرعامل شرکت آرد نگین گل شرق گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با ظرفیت ذخیره‌سازی 25 هزار تن و انبار6 هزار تن و همچنین ظرفیت سیلوهای گندم شهرستان گناباد از ظرفیت خوبی جهت ذخیره‌سازی گندم در منطقه برخوردار است.

وی بیان کرد: به عنوان بخش خصوصی روی گندم شهرستان نمی‌توانیم حساب باز کنیم و 3 هزار تن تولید شهرستان کفاف مصرف یک ماه کارخانه نیست زیرا 40 هزار تن تولید ما است پس باید همه راه‌هایی که گندم به خارج از سیستم می‌رود بسته شود و دست دلال‌ها از بازار کوتاه شود.

مدیرعامل یک شرکت آرد در گناباد از صادرات آرد به دو کشور و 14 استان دیگر خبر داد و گفت: سعی داریم گندم با کیفیت وارد شهرستان شود و ما هر مقدار بتوانیم حداکثر گندم منطقه را جذب کنیم، نگرانی کمتر در تامین نان داشته و کیفیت بهتر نان را در پی دارد.

وی افزود: در حوزه پلیس راه می‌خواهیم نیروی انتظامی با رانندگان مسالمت و مساعدت بیشتر داشته باشند تا ما با مشوق‌هایی که ایجاد کردیم بتوانیم حداکثر جذب گندم مرغوب از جنگل و رشتخوار را داشته باشیم تا کیفیت نان نیز در سال آتی تضمین شود.

محسن نجفی رئیس بانک کشاورزی گناباد نیز در زمینه واریز وجه خرید تضمینی گندم به کشاورزان اظهار داشت: دغدغه و نگرانی کشاورزان در زمینه بلوکه شدن پول فروش گندم در بانک جهت پرداخت بدهی‌های قبل وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به بخشنامه موجود بانک‌های عامل به هیچ عنوان حق بلوکه کردن پول واریزی گندم از حساب مشتری، جهت تسویه حساب‌ها و پرداخت بدهی‌های قبلی مشتریان به بانک وجود ندارد پس کشاورزان از این بابت نگرانی بابت فروش گندم به بخش دولتی را نداشته باشند.

3 هزار تن تولید گندم شهرستان گناباد

علیرضا حسین زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد در زمینه برداشت گندم از مزارع گناباد اظهار داشت: در شهرستان 1200 هکتار سطح زیرکشت گندم است که پیش‌بینی می‌شود  حدود 3 هزار تن برداشت گندم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: نسبت به سال‌های گذشته افزایش 30 درصدی در تولید گندم را داریم که با توجه به شرایط مطلوب جوی از لحاظ آفات نگرانی وجود ندارد و مواردی از قبیل وجود ملخ پس از بحث سیل وجود داشت که در کانون‌های ملخ مبارزات لازم انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد عنوان کرد: 18 کمباین توسط بخش خصوصی با نظارت جهاد کشاورزی جهت برداشت جو و گندم در حال انجام فعالیت است.

با دلالان برخورد قاطع می‌کنیم

حامد قربانی فرماندار گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زمینه وجود دلال‌ها در بازار گندم اظهار داشت: برخی دلال‌ها گندم را با هدف مصارف غیرانسانی و برای خوراک دام با وعده قیمت بیشتر از نرخ دولتی از کشاورزان خریداری می‌کنند که با قاطعیت با هر گونه دلالی در این بخش برخورد می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به مرکزیت گناباد از نظر خرید گندم جنوب خراسان رضوی کار خرید این محصول از شهرستان‌های بجستان، بردسکن، خواف، رشتخوار و گناباد از سوم خردادماه جاری آغاز شده و تاکنون بیش از 700 تن گندم از کشاورزان این مناطق از قرار هر کیلو 17 هزار ریال خریداری شده است.

قربانی گفت: با توجه به بارندگی‌های مطلوب سال جاری گندم‌های تحویلی به سیلوی گندم گناباد از کیفیت خوبی برخوردار است. ظرفیت رسمی ذخیره‌سازی سیلوی گندم گناباد 10 هزار تن است که با توجه به ظرفیت بخش خصوصی حجم ذخیره‌سازی گندم این منطقه به 37 هزار تن افزایش یافته است.

گزارش از یاسر سالاری

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon