پامپئو: بدون پیش‌شرط آماده گفت‌وگو با ایران هستیم/فشارها ادامه می‌یابند

پامپئو: بدون پیش‌شرط آماده گفت‌وگو با ایران هستیم/فشارها ادامه می‌یابند

وزیر خارجه آمریکا با عقب‌نشینی از ۱۲ شرطی که پیش از این برای عقد توافق هسته‌ای جدید با ایران مطرح کرده بود امروز یکشنبه گفته دولت این کشور «بدون پیش‌شرط» آماده مذاکره با ایران است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا که پیش از این 12 شرط برای گفت‌وگو با ایران تعیین کرده بود امروز یکشنبه با عقب‌نشینی از این شروط گفته دولت این کشور «بدون پیش‌شرط» آماده گفت‌وگو با ایران است. وی علی‌رغم این گفته که کارزار فشار علیه ایران ادامه دارد.

وزیر خارجه آمریکا که در شهر «بلانزونا»ی سوئیس و در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه این کشور صحبت می‌کرد  گفت لازم است ایران مانند یک «کشور نرمال» رفتار کند. وی گفت: «آماده گفت‌وگو با ایران بدون پیش‌شرط هستیم».

پامپئو، اردیبهشت‌ماه سال گذشته بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام 12 شرط برای عقد توافق جدید با ایران تعیین کرده بود. توقف برنامه هسته‌ای و برنامه غنی‌سازی، توقف برنامه موشکی و محدود شدن فعالیت‌های منطقه‌ای جزو شرایط وزیر خارجه آمریکا در آن زمان بود.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده‌اند با آمریکا وارد مذاکره نخواهند شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه هفته گذشته  با تأکید مجدد بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مطلقاً با آمریکا مذاکره نخواهد کرد، گفتند: «همان‌طور که قبلاً هم گفته شده، مذاکره نکردن با آمریکا به این علت است که اولاً هیچ فایده‌ای ندارد و ثانیاً ضرر هم دارد».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به تبیین رفتار آمریکایی‌ها برای رسیدن به مقاصد زورگویانه‌ی خود در قبال دولتها و کشور پرداختند و افزودند: «آمریکایی‌ها معمولاً برای رسیدن به اهداف خود یک راهبرد دارند و یک تاکتیک. راهبرد آنها فشار با هدف خسته کردن طرف مقابل است و سپس از "مذاکره" به‌عنوان مکمل فشار استفاده می‌کنند تا به خواسته‌ی خود برسند».

ایشان تأکید کردند: «این مذاکره در واقع مذاکره نیست بلکه وسیله‌ای برای چیدن محصول فشارها است و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکایی‌ها یعنی نقد کردن همان مواردی که با فشار، زمینه‌ی تحقق آن را فراهم کرده‌اند».

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت‌ماه سال گذشته کشورش را از «برجام» که یک توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد است خارج کرد و تحریم‌های متوقف‌شده به‌موجب این توافق را از سر گرفت.

اقدام رئیس‌جمهور آمریکا در حالی صورت می‌گرفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به‌عنوان تنها نهاد ناظر بر اجرای تعهدات ایران ذیل برجام، در گزارش‌های پیاپی پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای را تأیید کرده بود. آژانس، بعد از خروج آمریکا هم همواره در گزارش‌های فصلی خود اجرای تعهدات هسته‌ای توسط ایران را تأیید کرده است.

پانزدهمین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان خروج آمریکا از برجام جمعه هفته گذشته منتشر شد. آژانس در این گزارش هم تأیید کرده ایران تمامی تعهداتش را طبق مفاد مندرج در برجام اجرا کرده است.

پامپئو در واکنش به گزارش جدید آژانس گفت فعالیت‌ها و گزارش‌های این نهاد بین‌المللی را رصد می‌کند اما «سازوکارهایی مستقل» هم برای رصد مسائل ایران دارد.

«ایگنازیو کاسیس»، وزیر امور خارجه سوئیس در این کنفرانس خبری گفت: «تحریم‌هایی که علیه ایران تحمیل شده‌اند باعث ایجاد رنج زیاد برای مردم ایران شده‌اند».

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon