۵ هزار سهامدار بواناتی قربانی سنگ‌اندازی بانک‌ها؛ زمینه اشتغال و سود مردم از بین رفت


5 هزار سهامدار بواناتی قربانی سنگ‌اندازی بانک‌ها؛ زمینه اشتغال و سود مردم از بین رفت

۵ سال پیش نزدیک به ۵ هزار نفر از مردم بوانات سهام شرکت تعاونی توسعه عمران بوانات را خریداری کردند اما تاکنون سودی به سهامداران تعلق نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بیکاری امروز واژه‌ای آشنا برای خانواده‌های ایرانی است به گونه‌ای که در کمتر خانه‌ای است که فرزندی بیکار وجود نداشته باشد. اتکا به دولت و انتظار از بخش دولتی برای ایجاد اشتغال موضوعی است که در این زمان دیگر محل امید و توجه نیست اما کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی می‌تواند از راه‌های ایجاد اشتغال باشد. 

5 هزار سهامدار بدون دریافت سود 

اشتغالزایی از طریق راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی 5 سال گذشته در شهرستان بوانات مورد توجه قرار گرفت و شرکتی به نام توسعه و عمران بوانات تشکیل شد اما این شرکت نه تنها اشتغالی ایجاد نکرده بلکه سودی نیز به سهامداران در طول این 5 سال تعلق نگرفته است. 

5 سال پیش نزدیک به 5 هزار نفر از مردم بوانات سهام این شرکت را خریداری کردند که به دلیل تعداد زیاد خریداران سهام می‌توان آن را یکی از بزرگترین شرکت‌های تعاونی استان و حتی کشور نیز دانست.

به گفته اهالی بوانات در ابتدای کار قرار بود که شرکت در قالب معدن فعالیت کند که محقق نشد پس از آن هیئت مدیره شرکت سرمایه موجود را در یک صندوق اعتباری در شهری دیگر سرمایه‌گذاری کردند تا حداقل سودی از این طربق نصیب مردم شود. 

براساس گفته‌های سهامداران یک ماه سود اندکی به مردم داده شده اما با جمع‌آوری صندوق اعتباری مذکور  با کمک فرمانداری شهرستان بوانات سرمایه شرکت از صندوق خارج شده و به شرکت برگشته است. 

سهامداران می‌گویند پس از آن اعلام کردند که سرمایه شرکت در یک پروژه صنعتی مربوط به بوانات سرمایه‌گذاری شود تا مردم در این پروژه مشارکت داشته باشند و از این طریق سودی هم دریافت کنند اما سرنوشت این موضوع هم معلوم نشد و مردم و سهامداران بی‌اطلاع از سرنوشت پولشان باقی ماندند. 

مشارکت شرکت توسعه عمران بوانات در یک پروژه صنعتی 

محسن پورزارعی، فرماندار شهرستان بوانات در گفت‌وگو با تسنیم از قرار سرمایه‌گذاری سرمایه شرکت توسعه و عمران بوانات در پروژه ساخت پروفیل سخن می‌گوید که به دلایلی در حال حاضر متوقف شده است. 

به گفته وی بنا بر این بود که شرکت توسعه در پروژه ساخت پروفیل مشارکت کند و فرمانداری شهرستان نیز مجوزات لازم برای راه‌اندازی واحد تولید پروفیل را داده بود اما سرمایه‌گذار و صاحب پروژه ساخت پروفیل موفق نشد مشکلاتش را با بانک برطرف کند در نتیجه در حال حاضر این موضوع متوقف شده است. 

به گفته فرماندار بوانات قرار سرمایه‌گذاری شرکت توسعه عمران با پروژه ساخت پروفیل بهم نخورده اما مشکلات اداری و بانکی علت اصلی توقف کار بوده است. 

سنگ‌اندازی بانک عامل اصلی توقف کار 

حجت‌الاسلام علی مدد زارع، امام جمعه بوانات نیز در گفت‌وگو با تسنیم با تکرار صحبت‌های فرماندار شهرستان می‌گوید: اگر همان زمان که تازه این قرارداد میان شرکت توسعه عمران و پروژه ساخت پروفیل بسته شده بود، بانک همکاری بیشتری می‌کرد هم اشتغال در شهرستان ایجاد شده بود و هم سهامداران منتفع شده بودند. 

به گفته وی پیچ و خم‌های اداری در استان فارس مانع سرمایه‌گذاری و کار تولیدی است که سبب دلسردی سرمایه‌گذار و فعالان اقتصادی می‌شود. امام جمعه بوانات می‌گوید: ادامه این روند با تورمی که در جامعه است، تنها سبب کم ارزش شدن پولی می‌شود که مردم در شرکت سهام خریده‌اند. 

به گفته حجت‌الاسلام زارع سهام خریداری شده از مردم 500 میلیون تومان است که در طول 5 سال گذشته با شرایط کنونی ارزش قبل را ندارد. 

موضوع شرکت توسعه و عمران بوانات تنها یک نمونه قربانی شدن تولید و اشتغال به دلیل سیاست‌های غلط بانکی است. سیاست‌هایی که بارها از سوی مسئولان اجرایی استان حتی استاندار فارس مورد انتقاد قرار گرفته است. امید است که اصلاح این روند یا تسریع در اجرای مراحل اداری بتواند مانعی از سر راه تولیدکنندگان بردارد. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16  از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon