وابستگی آمریکا به‌ مواد معدنی کمیاب چین

وابستگی آمریکا به‌ مواد معدنی کمیاب چین

افزایش درگیری بین آمریکا و چین این نگرانی را به وجود آورده که پکن می تواند از موقعیت برتر خود به عنوان عرضه کننده برترمواد معدنی نادر برای اعمال فشار در جنگ بین دو اقتصاد بزرگ دنیا استفاده کند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، عناصر معدنی نادر در بسیاری محصولات مصرفی از آیفون گرفته تا موتور خودرو های الکتریکی، موتور جت های نظامی،ماهواره‌ها و لیزر استفاده می شوند.

 افزایش درگیری بین آمریکا و چین این نگرانی را به وجود آورده که پکن می تواند از موقعیت برتر خود به عنوان عرضه کننده  برترمواد معدنی نادر برای اعمال فشار در جنگ بین دو اقتصاد بزرگ دنیا استفاده کند.

 چین 80 درصد مواد معدنی نادر وارداتی آمریکا را بین سال‌های 2014 تا 2017 تامین می‌کرد.

چین محل حداقل 85 درصد از ظرفیت جهان برای فرآوری سنگ معدن های نادر به مواد مورد استفاده تولیدکنندگان است.

 سال ها طول می کشد کارخانه های کافی برای رقابت با ظرفیت فرآوری 220 هزار تنی چین ساخته شود. این مقدار 5 برابر کل ظرفیت سایر مناطق دنیا است.

 اگر تنش های تجاری کاهش یابند، کارخانه‌های جایگزین باید با قیمت های پایین چین در آینده رقابت کنند.

از مواد معدنی نادر در باتری های قابل شارژ خودروهای الکتریکی و هیبریدی ، سفال سازی پیشرفته ، کامپیوتر‌ها ، دی وی دی پلیرها ، توربین های بادی ، کالیزورهای خودروها و پالایشگاه‌های نفتی ، مانیتور ها ، تلویزیون‌ها ، روشنایی ، لیزرها ، فیبرهای نوری ، سوپر رسانا ها و پولیش های شیشه ای استفاده می شود.

 برخی مواد معدنی نادر در تجهیزات نظامی مثل موتور جت، سیستم های راهبری موشکی، سیستم دفاع موشکی، ماهواره ها و لیزر ها  مورد استفاده قرار می گیرند.

 آمریکا در 2018 ، 160 میلیون دلار ترکیبات مواد معدنی و فلزات نادر وارد کرد که 17 درصد نسبت به 2017 افزایش داشت و ازحدود 60 درصد آن  برای پالایش نفت و موتور خودروها استفاده کرد.

 دولت آمریکا تا حالا این مواد معدنی را از عوارض معاف کرده است.

 سناتورهای آمریکا در ماه می قانونی برای توسعه عرضه داخلی این مواد تصویب کردند.

 قیمت این مواد معدنی طی چند ماه گذشته ثابت بود ولی از زمان بازدید زی جینپینگ از یک شرکت فرآوری فلزات نادر در جنوب چین در 20 می، قیمت یک سری از این مواد معدنی به شدت افزایش یافته است.

 قیمت فلز نئودیمیوم که در آهنربا و اسپیکر ها مورد استفاده قرار می گیرد، 26.5 درصد از بیستم ماه می افزایش یافته است. قیمت فلز دیسپروزیوم  مورد استفاده در لیزرها واکسید اربیوم و اکسید گادولیوم که در تصویربرداری پزشکی کاربرد دارند، 10 درصد بالا رفته است.

 انتهای پیام/192

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon