۱۰ درصد خسارت زلزله کرمانشاه در بخش راهداری پرداخت شد

10 درصد خسارت زلزله کرمانشاه در بخش راهداری پرداخت شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه اعتبارات دولتی نگهداری از جاده‌ها محدود است گفت: از ۱۷۰ میلیارد تومان خسارت زلزله در بخش حمل و نقل و راهداری تنها ۱۰ درصد معادل ۱۷ میلیارد تومان پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، فریبرز کرمی در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه حمل و نقل عمومی به دو بخش حمل بار و مسافر در داخل و خارج تقسیم می‌شود اظهار داشت: ساماندهی جابه‌جایی هرگونه بار و مسافر در سطح استان بر عهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است و بخش حمل و نقل شبانه‌روز فعال است.

کرمی با بیان اینکه حمل و نقل بیش از 95 درصد بار و مسافر به وسیله جاده انجام می‌شود بنابراین باید مسئولان و تصمیم‌سازان در این بخش به درستی تصمیم بگیرند گفت: این میزان در استان کرمانشاه به 98 درصد می‌رسد زیرا در استان کرمانشاه جابه‌جایی بار به ‌وسیله هواپیما بسیار محدود و به وسیله ریل نیز در حد صفر است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کشاورزی، صنعت، معدن، تولید و بازار مصرف همه وابسته به حمل و نقل است افزود: چنانچه در چرخه حمل و نقل خدشه‌ای وارد شود عامه مردم از آن تأثیر می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه تصمیم‌سازان در این بخش باید دقت کنند اما اکنون اینگونه نیست گفت: گفته می‌شود باید حمل و نقل در خدمت تولید باشد در حالی که در صورت ایجاد مشکل برای 24 هزار راننده در استان کرمانشاه جمعیتی حدود 100 هزار نفر دچار مشکل می‌شوند و بنابراین نباید بخش حمل و نقل فدای تولید شود.

کرمی با بیان اینکه برای رفع مشکل تولید و تولیدکنندگان میزگردهایی تشکیل می‌شود اما برای رفع مشکل حمل و نقل تاکنون میزگردی تشکیل نشده است افزود: تصمیم‌سازان تنها به حفظ تولید توجه می‌کنند در صورتی که بخش حمل و نقل خود یک بنگاه کوچک محسوب می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: تصمیم‌سازان در تنظیم بازار هزینه‌های تولید را محاسبه می‌کنند و در نهایت سود تولیدکننده ثابت است اما راننده حمل بار باید لاستیک و روغن را آزاد خریداری کند و در نهایت دولت نرخ را برای آن به مدت یکسال تعیین می‌کند در حالی که بازار متلاطم است و قیمت اقلام مصرفی روزانه تغییر می‌کند.

وی با بیان اینکه باید کرایه حمل بار متناسب با هزینه‌های مصرفی افزایش یابد افزود: چرا باید لاستیک آزاد خریداری شود در حالی که نرخ کرایه تعاونی است.

وی با بیان اینکه فعالیت رانندگان حمل بار با هزینه‌های کنونی صرفه اقتصادی ندارد گفت: روغن موتور در بازار وجود ندارد و کسی جوابگو نیست که چه کسی آن‌ها را انبار می‌کند؟ ناظران باید بر بازار نظارت و کنترل داشته باشند.

ساختار فیزیکی پایانه کرمانشاه انتخاب را از مسافر سلب می‌کند

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در گذشته حضور دلالان در ترمینال‌های مسافربری حق انتخاب را از مسافران سلب کرده بودند بیان کرد: در کرمانشاه بیش از 11 ماه روی این موضوع اقدامات کارشناسی انجام شد و اکنون پایانه مسافربری مرکزی استان کرمانشاه به عنوان الگو در کشور مطرح است.

کرمی با بیان اینکه اکنون در پایانه مسافربری کرمانشاه دلال و جارچی وجود ندارد گفت: ساخت و ساز پایانه‌ها، ورود و خروج، کنترل غرفه‌ها و تمام اقدامات زیرساختی از سال 59 به بعد بر عهده شهرداری است و حمل و نقل و راهداری تنها خدمات ارائه می‌کند.

وی بیان کرد: با توجه به نبود زیرساخت کافی در ترمینال شهید کاویانی از چند سال گذشته برای جابه‌جایی آن برنامه‌ریزی شده بود و براساس آخرین گزارش مقرر شد در کنار ایستگاه راه‌آهن پایانه مسافربری جدیدی ساخته شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه نحوه چیدمان و ساختار فیزیکی پایانه به گونه‌ای است که رقابت را از شرکت‌ها و انتخاب را از مسافر سلب می‌کند گفت: مقرر شده سالنی همچون تمام پایانه‌ها در پایانه کرمانشاه ایجاد شود که تمام تعاونی‌ها در آن سالن مستقر باشند و مسافر حق انتخاب داشته باشد و براساس اعلام شهرداری تأمین اعتبار شده است.

کرمی افزود: در گذشته برای ایجاد زیرساخت‌ها در پایانه‌ها تسهیلاتی به شهرداری پرداخت می‌شد و در ازای آن پایانه باید براساس پلان طراحی شده از سوی سازمان حمل و نقل و راهداری ساخته می‌شد اما متأسفانه این طرح در برخی از استان‌ها از جمله کرمانشاه اجرا نشد و مهلت این تسهیلات نیز به اتمام رسیده است.

وی بیان کرد: اکنون در پایانه کرمانشاه خدمات مناسبی به اغذیه‌فروشان داده می‌شود ولی خدمات در زمینه حمل و نقل در حداقل قرار می‌گیرد و البته اعتبارات شهرداری نیز برای ساخت یک پایانه مسافربری محدود است.

قانون در ممنوعیت تردد ناوگان فرسوده نقص دارد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عمر ناوگان مسافربری از دو جنبه ایمنی و ارتقای سطح خدمات قابل اهمیت است گفت: در گذشته در بخش ناوگان حمل و نقل مسافر و بار تسهیلات چهار درصد پرداخت می‌شد و استقبال نیز مناسب بود اما این اهرم از ما گرفته شد.

کرمی بیان کرد: مینی‌بوس‌های حمل و نقل عمومی که در گذشته به طور نمونه در مسیر اسلام‌آباد غرب روزانه 2000 تا 3000 سرویس فعالیت می‌کردند، اکنون به 20 سرویس نیز نمی‌رسد و از طرفی فعالیت مینی‌بوس‌ها در مسیر صحنه از 300 تا 400 سرویس در روز اکنون به صفر رسیده است.

کرمی با اشاره به اینکه در گذشته به هر راننده مینی‌بوس 22 میلیون تومان تسهیلات و 11 میلیون تومان وام بلاعوض برای تعویض ناوگان پرداخت می‌شد گفت: ناوگان هیوندا که اکنون 250 تا 300 میلیون تومان قیمت دارد  آن زمان حداکثر 45 میلیون تومان ارزش داشت، یعنی فرد با 12 میلیون تومان آورده صاحب یک خودروی نو می‌شد.

وی افزود: با وجود تلاش برای ارتقای این وضعیت و نوسازی مینی‌بوس‌ها و پیشنهاد نرخ کرایه ویژه، اما رانندگان بهانه نداشتن 20 درصد آورده به عنوان شرط را داشتند که با رایزنی با بانک مرکزی هفت میلیون تومان تسهیلات دیگر برای آن‌ها تعیین شد اما با این وجود باز هم استقبال از این طرح در استان کرمانشاه بسیار کم بود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه به ناقص بودن قوانین در اجرا اشاره کرد و گفت: در ایران برای حمل و نقل عمومی دارای عمر بالا محدودیت تردد وجود دارد اما ممنوعیت تردد وجود ندارد.

میانگین عمرمینی‌بوس در کرمانشاه از عمر استاندارد 5 سال بیشتر است

وی افزود: برای فعالیت ناوگان حمل و نقل با بیش از 25 سال سن برای مینی‌بوس، 25 سال برای اتوبوس، 15 سال برای کامیون و 10 سال برای سواری محدودیت ایجاد می‌شود اما ممنوعیت ایجاد نمی‌شود و ناوگان دارای عمر 50 سال نیز در حال فعالیت است.

کرمی با اشاره به اینکه سقف عمر مفید مینی‌بوس در کشور 25 سال است بیان کرد: قانون ممنوعیتی برای تردد ناوگانی که امنیت جانی مردم را به خطر می‌اندازند ندارد و با این شرایط تبلیغات برای نوسازی نیز نتیجه‌بخش نیست زیرا اجبار قانونی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به هدفمند نبودن بخش حمل و نقل و هدایت آن به سمت خودمالکی در کشور گفت: در صورت پرداخت تسهیلات به شرکت‌های حمل و نقل به جای اشخاص، این شرکت‌ها موظف به استخدام رانندگان و پوشش تمام مسیرها هستند اما در صورت پرداخت تسهیلات به مالکان ناوگان ممکن است برخی از مسیرها به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی پوشش داده نشود.

کرمی با بیان اینکه از مجموع 270 دستگاه ناوگان استان بیش از 130 دستگاه تنها در مسیر تهران تردد می‌کنند افزود: اکنون اختیار از شرکت حمل و حمل سلب شده و مالکان خودروها برای این بخش تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه عمر ناوگان حمل و نقل در استان بالا است و هیچ محدودیتی برای تردد آن‌ها وجود ندارد گفت: بهبود این شرایط تنها با ایجاد رقابت امکان‌‌پذیر است آنچنانکه استان کرمانشاه در زمینه حمل و نقل اتوبوسی جوان‌ترین سیستم حمل و نقل را دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه بیان کرد: میانگین عمر ناوگان مینی‌بوس استان 30 سال، کامیون 17 سال، اتوبوس 10 تا 12 سال و سواری هشت سال است.

ناوگان فرسوده بخش دولتی برای استفاده مجدد به بخش خصوصی فروخته می‌شود

کرمی گفت: در بخش مسافر ممنوعیت‌هایی به صورت بومی اعمال و اعلام شد که متقاضیان فعالیت در بخش مسافر باید ناوگان مدل بالای 93 داشته باشند اما با اعتراض‌ها و مخالفت‌هایی مواجه شد؛ بنابراین مشکل از قانون است.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا عمر مفید ناوگان پنج سال است افزود: گاهی ناوگان فرسوده دولتی به بخش خصوصی فروخته می‌شود و بخش خصوصی همچون ناوگان صفر کیلومتر از آن استفاده می‌کند؛ به طور نمونه تاکسی درون شهری دارای 40 سال عمر به بخش خصوصی فروخته می‌شود و مالک با استفاده از پلاک سفید به طور مجدد از آن استفاده می‌کند.

اعتبار تخصیص یافته به راه‌های استان پنج درصد اعتبار مورد نیاز است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه 8000 کیلومتر راه در استان کرمانشاه وجود دارد عنوان کرد: بیش از 1000 میلیارد تومان اعتبار برای مناسب‌سازی و رفع نقص راه‌های استان نیاز است اما کمتر از پنج درصد این میزان به این بخش تخصیص داده شده است.

کرمی با بیان اینکه 2000 تا 3000 کیلومتر از راه‌های استان نیازمند بهسازی است و عمر مفید آنها تمام شده است گفت: مجموع اعتبار ابلاغ شده 100 میلیارد تومان است و حدود 50 میلیارد تومان تخصیص یافته که با این مبلغ بهسازی راه‌ها براساس میزان تردد و خرابی اولویت‌بندی شده است.

وی با اشاره به اینکه به طور میانگین به ازای هر کیلومتر روکش آسفالت و لکه‌گیری راه‌ها 500 میلیون تومان و برای بهسازی یک میلیارد تومان اعتبار نیاز است بیان کرد: با 50 میلیارد تومان اعتبار تنها 100 کیلومتر لکه‌گیری می‌توان انجام داد و از اعتبارات 97 تاکنون بیش از 150 کیلومتر روکش انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در تابستان اقدامات باقی‌مانده همچون پر کردن چاله، خط‌کشی و نصب تابلو انجام می‌شود افزود: در زمستان به علت عملیات برفروبی برخی اقدامات از بین می‌رود و از طرفی نفوذ آب به راه سبب ترک‌خوردگی آسفالت می‌شود.

50 ناوگان سنگین راهداری کرمانشاه معیوب است

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه از مجموع 470 ناوگان حمل و نقل و راهداری استان 170 مورد سنگین است گفت: 50 دستگاه ناوگان سنگین که برای فعالیت‌های تابستانی مورد نیاز هستند در جریان برفروبی و سیل و به دلیل کارکرد بیش از حد معیوب شده‌اند و اکنون اعتباری برای تعمیر آن‌ها وجود ندارد.

کرمی با اشاره به اینکه این اداره کل بیش از سه میلیارد و 200 میلیون تومان بدهکار بازار است و سه میلیارد تومان دیگر نیز برای تعمیر ماشین‌آلات نیاز است بیان کرد: این در حالی است که اعتبار 97 به اتمام رسیده و اعتبار 98 نیز هنوز تخصیص داده نشده است.

اصلاح 86 نقطه رانشی در کرمانشاه نیازمند 400 میلیارد تومان اعتبار است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: 86 نقطه رانشی از جمله مسیر شاهو در استان وجود دارد که نگهداری هر نقطه بیش از پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد یعنی در مجموع 400 میلیارد تومان اعتبار برای بهبود نقاط رانشی نیاز است.

کرمی با بیان اینکه 1400 پل و 883 کیلومتر راه استان در جریان سیل از بین رفت افزود: میزان خسارت‌‌ها برآورد و به مرکز تحویل داده شده است اما میزان خسارت پرداختی مشخص نیست، آنچنانکه از 170 میلیارد تومان خسارت زلزله تنها 10 درصد معادل 17 میلیارد تومان پرداخت شد.

وی با اشاره به اینکه میزان خسارت سیل در راه‌های استان 520 میلیارد تومان برآورد شده و از طرفی در کشور مشکل اعتباری وجود دارد اظهار کرد: اکنون بیشتر فعالیت‌ها به صورت امانی انجام می‌شود و با وجود حداقل امکانات هنوز فعالیت‌ها ادامه دارد.

اعتبارات دولتی نگهداری از جاده‌ها محدود است

کرمی در مورد وضعیت روکش آسفالت راه‌های استان کرمانشاه نسبت به آزادراه‌ها گفت: آزادراه را بخش خصوصی یعنی پیمانکار می‌سازد، نگهداری می‌کند و از مردم هزینه دریافت می‌کند؛ بنابراین نباید نقص داشته باشد اما چون مسئولیت جاده‌ها با دولت و اعتبارات نیز محدود است مشکلاتی در این بخش وجود دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه وضعیت جاده‌های استان کرمانشاه نسبت به سایر نقاط کشور مطلوب است افزود: اکنون نیروهای راهداری در مسیر کرمانشاه – بیستون – صحنه، بیاشوش به روانسر، مسیر کوزران، گواور و ورودی قصرشیرین در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه در ایام نوروز راهداری برای برف‌روبی آمادگی داشت اما به سیل تبدیل شد گفت: بخشی از استان درگیر برف و بخش دیگر درگیر سیل بود و وجود 86 نقطه رانشی راه را بند آورده بود و بیش از 700 نفر نیروی راهداری به صورت شبانه‌روز و بدون تبلیغات مشغول فعالیت بودند اما برخی ارگان‌ها با خدمات راهداری عکس تبلیغاتی می‌گرفتند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه گفت: بخش راهداری به تمام ارگان‌ها از جمله هلال‌احمر و اورژانس خدمت‌رسانی کرده است و بنابراین از مسئولان انتظار می‌رود بیش از پیش قدر این نیروهای مظلوم را بدانند.

توجه مسئولان به نگهداری راه بسیار کم است

کرمی با اشاره به ساخت آزادراه بیستون به ایلام عنوان کرد: مسئولان باید بدانند که نگهداری راه از ساخت 100 کیلومتر راه جدید واجب‌تر است و از طرفی در کنار آزادراه‌ها امکان اشتغالزایی وجود ندارد زیرا هر اقدامی نیازمند اخذ مجوز از پیمانکار آزادراه است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه افزود: چنانچه بزرگراه کرمانشاه توسعه پیدا می‌کرد و به سه باند برای رفت و سه باند برای برگشت ارتقا پیدا می‌کرد راه‌های استان در زمان اربعین آسیب نمی‌دید.

کرمی با اشاره به اینکه  ساخت آزادراه از قبل از کرمانشاه به سمت ایلام فایده‌ای برای مردم کرمانشاه ندارد گفت: ساخت 100 کیلومتر آزادراه بیش از 1000 میلیارد تومان هزینه دارد در حالی که با این اعتبار راه‌های موجود استان به طور کامل مناسب‌سازی می‌شود.

وی با بیان اینکه سود آزادراه نصیب مردم کرمانشاه نمی‌شود و تنها به طول آزادراه‌های کشور افزوده می‌شود افزود: با 10 درصد اعتبار این آزادراه می‌توان از راه‌های موجود در استان کرمانشاه نگهداری کرد و چنانچه 20 درصد اعتبار این آزادراه به بزرگراه کرمانشاه - حمیل تخصیص داده شود این بزرگراه از چهار خط به 6 خط افزایش پیدا می‌کند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در تمام دنیا اعتباری برای نگهداری راه تخصیص داده می‌شود بیان کرد: توجه مسئولان به جای نگهداری راه به ساخت و ایجاد راه است؛ در حالی که ساخت 50 کیلومتر راه 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و معادل این اعتبار بخش مهمی از راه‌های استان را نگهداری می‌کند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon