پوتین: قصد ایجاد پایگاه نظامی در ونزوئلا را نداریم/ با نحوه برخورد آمریکا با ایران مخالفیم

پوتین: قصد ایجاد پایگاه نظامی در ونزوئلا را نداریم/ با نحوه برخورد آمریکا با ایران مخالفیم

رئیس جمهوری روسیه با تاکید بر مخالفت مسکو با برخورد و اقدامات آمریکا علیه ایران و آمادگی روسیه برای دفاع از خود در صورت شکست پیمان «استارت-۳»، اعلام کرد کشورش قصد ایجاد پایگاه نظامی یا اعزام نیرو به ونزوئلا را ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز (پنجشنبه) در دیدار با سردبیران آژانس‌های خبری جهانی اعلام کرد که که متخصصان نظامی روسی در ونزوئلا در حال انجام تعهدات خویش در چارچوب قراردادهای دوجانبه هستند و مسکو اصلاً درصدد ایجاد هیچ پایگاه نظامی در خاک این کشور نیست.

وی توضیح داد: «این مسئله کاملاً ممکن است که کارهای مشخصی، آنهم نه تنها در عرصه نظامی، بلکه صنعتی پایان یافته و برخی از متخصصان ما ونزوئلا را ترک کرده و برخی دیگر بار دیگر به آنجا اعزام شوند. ولی ما بطور دقیق در حال ایجاد هیچ پایگاه نظامی در آنجا نیستیم و به این کشور نیروی نظامی هم اعزام نمی‌کنیم. چنین مسئله‌ای هرگز مطرح نبوده و ما تنها در حال اجرای تعهدات مشخص خویش در چارچوب همکاری‌های نظامی-فنی دوجانبه هستیم.»

پوتین در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه آیا کرملین نگران هدف آمریکا برای تعییر قدرت سیاسی در ونزوئلا و شاید کنترل بر ذخایر نفت این کشور نیست، با تاکید اینکه روسیه بطور کلی مخالف هر نوع دخالت در امور داخلی ونزوئلاست، افزود: «به عقیده ما چنین اقدامی اگر نگوییم عواقب فاجعه آمیزی  خواهد داشت، تنها اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند و نمونه بارز آن اوضاع در کشورهایی مانند لیبی و عراق است که این واقعیت را مورد تایید قرار می‌دهد. برای حل و فصل این بحران باید صبر داشت و با همه طرفین، با مخالفان و با دولت ونزوئلا کار کرد. ولی نباید در امور داخلی این کشور دخالت شود.»

رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که این کشور با اقدامات آمریکا در برخورد با ایران موافق نیست و خواستار بازگشت به گفت‌وگوهای عادی با مقامات تهران است. وی گفت: «ما قبول داریم که ممکن است سئوالاتی در رابطه با برنامه موشکی ایران  یا مسائل منطقه‌ای مطرح باشد. بسیار خب. بفرمایید. کسی ممنوع نکرده است که با ایران این مسائل مورد بررسی قرار بگیرد. انجام مذاکرات شفاف می‌تواند برخی نگرانی‌ها را از بین برد. ولی این مسئله نباید بهانه‌ای برای از بین بردن توافقات بدست آمده قبلی باشد. دقیقاً اینجاست که ما با اقدامات دولت کنونی آمریکا در برخورد با ایران موافق نیستیم و تلاش می‌کنیم تا آنها را متقاعد سازیم که چنین برخوردی یا تلاش برای حل مشکلات بصورت یکجانبه یا با اعمال زور، غیرسازنده خواهد بود. چرا که در این صورت ممکن است از آخرین خطوط عبور شود. بهتر است که به سمت گفت‌وگوی عادی بازگردیم.»

پوتین در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که روسیه پیمان مربوط به کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی تهاجمی، موسوم به «استارت-3»، را تمدید نخواهد کرد، اگر کسی خواهان این مسئله نباشد.

پوتین با یادآوری اینکه ادامه این پیمان فعلاً در دستورکار قرار دارد، گفت: «ما پیش از این صدبار گفته‌ایم که ما آمادگی مذاکره در این باره را داریم، ولی تاکنون هیچکس با ما گفت‌وگو نکرده است. بنابراین اگر کسی مایل به تمدید این توافقنامه نیست، ما اصراری در این باره نخواهیم داشت. البته من توجه شما را به این مسئله جلب می‌کنم که امکان تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی که محدودکننده مسابقه تسلیحاتی یا استقرار تسلیحات نظامی در فضاست، در سال 2021 از بین خواهد رفت.»

وی در عین حال تاکید کرد که سلاح‌های جدید مافوق صوت روسیه، به خوبی قابلیت دفاع از کشور در صورت از بین رفتن پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی را دارند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اعلام اینکه مکانیزم همکاری روسیه با سازمان اوپک همچنان کارآمد بوده و تصمیمات مورد رایزنی طرفین قرار می‌گیرد، افزود مسکو علاقه‌ای به قیمت بسیار بالای نفت ندارد و 60 الی 65 دلار در ازای هر بشکه کاملاً بودجه روسیه را راضی نگه می‌دارد.  

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که ایران در همکاری با روسیه و ترکیه در تثبیت اوضاع در سوریه سهم بسیار زیادی داشته و اقدامات مثبتی انجام داده است. وی گفت: «ما در سوریه همکاری خوبی با ایران داریم. من معتقدم که به خاطر مواضع ایران، ترکیه و روسیه، این موفقیت حاصل شده که اقدامات زیادی در جهت توقف خشونت و خونریزی‌ها در سوریه صورت بگیرد. ایران سهم زیادی در این موفقیت دارد. ضمن اینکه طرف ایرانی موافقت کرده تا نیروهای خود را از منطقه بلندی‌های جولان عقب بکشد تا شرایط برای همکاری با کشورهای منطقه فراهم شود. در مجموع ایران اقدامات مثبت بسیاری انجام داده است.»

ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که روسیه قصد ندارد هیچ دخالتی در هیچیک از انتخابات آمریکا انجام دهد و این برخورد، موضع گیری اصولی مسکو است.

وی درباره اقدامات روسیه برای رفع اختلافات با پارلمان اروپا و لغو محدودیت‌های اقتصادی نیز توضیح داد: «نیروهای هستند که می‌گویند: باید روابط ازسر گرفته شوند. مسلماً ما از این مسئله استقبال می‌کنیم. البته این به معنای آن نیست که آنها طرفدار روسیه هستند. ولی وضعیت در پارلمان اروپا اکنون تغییر یافته و تصمیماتی در جهت بهبود روابط با روسیه گرفته شده است. اگر این اقدامات واقعی باشند، ما نیز با استقبال از این برخورد، اقداماتی، از جمله لغو محدودیت‌های اعمال شده اقتصادی که مسکو مجبور شد پس از تحریم‌های اتحادیه اروپا به سمت آن روی آورد، در نظر خواهیم گرفت.»  

رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که مسکو و لندن باید صفحه مربوط به جاسوسی و سوء قصد در روابط دوجانبه را دیگر ورق زده، این مسائل را فراموش کرده و صفحه جدیدی را بازکنند.  

پوتین همچنین درباره روابط روسیه و ژاپن گفت، وی به همراه "شیزو آبه" نخست وزیر ژاپن واقعاً مایل به امضای هر چه سریع‌تر پیمان صلح بین دو کشور هستند، ولی این روندی بسیار پیچیده است که نیازمند مذاکرات بسیار و حل و فصل مسائل زیادی بوده و نمی‌توان گفت همین فردا تحقق پیدا خواهد کرد. به عقیده وی، روسیه و ژاپن باید سطح اعتماد متقابل را افزایش داده و شرایط لازم را برای اتخاذ تصمیمات جدی در جهت حل و فصل مشکلات ارضی بین دو کشور فراهم کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon