شهروندن آلمانی صدر اعظمی از حزب سبز می‌خواهند


شهروندن آلمانی صدر اعظمی از حزب سبز می‌خواهند

نتایج جدیدترین نظر سنجی حاکی از کاهش شدید میزان رضایتمندی شهروندان آلمانی از کار دولت ائتلافی فعلی و تمایل زیاد آنها برای روی کار آمدن صدر اعظمی از حزب سبز دارد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ژنرال آنسایگر" آلمان بعد از نتایج خوبی که حزب سبز آلمان در انتخابت پارلمانی اخیر اروپا به دست آورد حالا نتایج جدیدترین نظر سنجی نشلن می دهد که حدود نیمی از شهروندان آلمانی خواهان این هستند که حزب سبز در انتخابات پارلمانی بعدی با یک نامزد صدر عظمی وارد صحنه شود.

نتایج یک نظر سنجی موسسه "یوگو" که به سفارش خبرگزاری آلمان انجام گرفته است نشان می دهد که حدود 46 درصد شهروندان آلمانی موافق این مسئله هستند و تنها 35 درصد با آن مخالف بوده و 19 درصد هم هیچ اطلاعی در این باره ندارند.

از بین طرفداران حزب سبز هم 86 درصد خواهان معرفی یک نامزد برای صدر اعظمی آلمان از طرف حزب سبز هستند. نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که کم تر از یک سوم شهروندان (30 درصد) هم خواهان نامزدی صدر اعظمی از طرف حزب سوسیال دموکرات هستند. حدود 47 درصد شهروندان آلمانی هم اعتقاد دارند که برای سوسیال دموکرات ها بهتر است که از این مسئله انصراف دهند. تنها در بین طرفداران حزب سوسیال دموکرات حامیان یک نامزد صدر اعظمی از این حزب با 48 درصد در برابر 33 درصد بیشتر بودند.

حزب سبز آلمان در انتخابات پارلمانی اخیر اروپا با کسب 20.5 درصد آراء بهترین نتیجه در یک انتخابات سراسری را در تاریخ شکل گیری خود به دست آوردند. در اولین نظر سنجی بعد ازاین انتخابات پارلمانی هم آن ها توانستند گوی سبقت را از اتحادیه احزاب متحد مسیحی ربوده و در جایگاه قدرتمندترین حزب در آلمان قرار گیرند. در مقابل حزب سوسیال دموکرات آلمان در این انتخابات بدترین نتیجه تاریخی خود را کسب کرده و تنها توانست 15.8 درصد آراء شهروندان را به دست آورد. سیاست آب و هوا یکی از موضوعات مهم در مبارزات انتخاباتی حزب سبز آلمان بود که بسیار مورد توجه شهروندان آلمانی قرار داشت.

نتایج نظر سنجی موسسه یوگو نشان می دهد که "رابرت هابک"، رئیس حزب سبز آلمان در مقایسه ای مستقیم با نامزدهای صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات جایگاه بهتری دارد. بر اساس نتایج این نظر سنجی حدود 25 درصد شهروندان آلمانی خواستار انتخاب وی به عنوان جانشین آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هستند و تنها 13 درصد خواهان روی کار آمدن "آنگرت کران بائر" از حزب دموکرات مسیحی، به عنوان صدر اعظم کشورشان و 9 درصد هم خواهان روی کار آمدن "اولاف شولتز" معاون حزب سوسیال دموکرات به عنوان صدر اعظم کشورشان هستند. 53 درصد هم هیچ کدام از این سه نامزد را نمی خواستند. حتی در بین طرفداران حزب سوسیال دموکرات هم روی کار آمدن یک نامزد صدر اعظمی از حزب سبز با 33 در برابر 22 درصد طرفدار بیشتری داشت.

نتایج یک نظر سنجی موسسه "اینفراتست دیامپ" نشان می دهد  که اگر در یکشنبه آینده انتخابات پارلمانی برگزار شود حزب سبز آلمان در مقایسه با ماه پیش 6 درصد با افزایش محبوبیت مواجه بوده و در جایگاه اول قرار گرفته و 26 درصد آراء شهروندان را به دست می آورد. اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم 3 درصد از میزان محبوبیت خود را از دست داده و با کسب 25 درصد آراء در جایگاه دوم قرار گرفت. حزب سوسیال دموکرات هم بعد از شکست سخت در انتخابات پارلمانی اروپا حالا در این نظر سنجی با 6 درصد سقوط تنها 12 درصد آراء شهروندان را به دست آورد. حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم با 1 درصد صعود 13 درصد آراء شهروندان را کسب کرده و لیبرال دموکرات ها هم بدون تغییر 8 درصد آراء شهروندان را کسب کردند. چپ ها هم با از دست دادن 2 درصد آراء خود 7 درصد آراء شهروندان را کسب کردند.

نتایج این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که تقریبا 3 چهارم شهروندان (72 درصد) کم تر و یا اصلا از کار دولت ائتلافی راضی نیستند که تعداد آن ها 10 درصد نسبت به ماه پیش افزایش پیدا کرده است. تنها 28 درصد از کار دولت ائتلافی راضی و یا بسیار راضی هستند.

نظر سنجی موسسه "اینفراتست دیامپ" از روز دوشنبه تا چهارشنبه از بین 1500 نفر واجدین شرایط رای دادن انجام گرفته است.  

حامیان محیط زیست در آلمان می خواهند در اعتراض به سیاست آب و هوای دولت فعلی آلمان امروز بعد از ظهر کمپینی را در برلین تشکیل دهند.

حالا در چنین شرایطی "فردریش مرتس"، رئیس فراکسیون سابق اتحادیه احزاب متحد مسیحی  پایان کار ائتلاف بزرگ را در سال جاری میلادی پیش بینی کرده است. وی در گفتگویی با روزنامه هندلزبلات آلمان اظهار داشته که ائتلاف بزرگ در تغییر سال 2019 به 2020 دیگر در کار نخواهد بود.

وی در توضیح این اظهارات خود گفته است که دولت فعلی از نظر فنی شایسته عمل است، اما هیچ ایده جدیدی ندارد و رویکردهای سیاسی، اجتماعی بزرگی را دنبال نمی کند.

وی از جمله دلایل این اظهارات خود را این طور عنوان کرد که ائتلاف دولتی هم از نظر بازیگران اصلی و هم از نظر شهروندان محبوبیت ویژه ای ندارد. این دولت ائتلافی دومین انتخاب بعد از مذاکرات شکست خورده برای تشکیل ائتلاف جامائیکا بود و برای حزب سوسیال دموکرات یک ازدواج اجباری محسوب می شد.

مرتس که اخیرا به عنوان معاون رئیس شورای اقتصادی حزب دموکرات مسیحی انتخاب شده است خواستار یک بحث درباره برنامه های 2030 و یک برنامه برای توافق اقتصاد و محیط زیست شده و انتقاد شدیدی به شعارهای تبلیغاتی حزب سبز آلمان وارد کرده و تاکید کرد که سبزها روی موجی از علایق مردمی شنا می کنند چرا که یک جهان جدید زیبا را قول داده و پاسخ های ساده ای به مسائل پیچیده می دهند.

ائتلاف بزرگ به ویژه بعد از انتخابات پارلمانی اخیر اروپا و شکست سخت احزاب دولتی در این انتخابات گویا در سراشیبی سقوط قرار گرفته است.

بعد از یک شکست تاریخی در انتخابات پارلمانی اروپا و یک مبارزات قدرتی تلخ در حزب سوسیال دموکرات "آندره ناهلس"، کناره‌گیری خود از ریاست حزب و فراکسیون حزب سوسیال دموکرات را اعلام کرد.

 به این ترتیب حزب سوسیال دموکرات عمیق‌تر از قبل در یک بحران موجودیت قرار گرفت که همچنین ائتلاف بزرگ را به‌لرزه در آورد، در این شرایط احزاب سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی از حزب سوسیال دموکرات تصمیم‌گیری سریع درباره پرسنل بلندپایه این حزب را درخواست کردند تا به این ترتیب شایستگی عمل دولت در معرض خطر قرار نگیرد. این‌که چه‌کسی جانشین "آندره ناهلس" در حزب سوسیال دموکرات خواهد بود مسئله‌ای است که هنوز مشخص نیست.

"آندره ناهلس" بعد از عملکرد ضعیف حزب سوسیال دموکرات در انتخابات پارلمانی سال 2017 رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات شده و در آوریل سال 2018 به‌عنوان اولین زن در رأس این حزب انتخاب شد.

حزب سوسیال دموکرات بعد از شکست مذاکرات برای تشکیل ائتلاف موسوم به جامائیکا متشکل از اتحادیه احزاب متحد مسیحی، سبزها و لیبرال دموکرات‌ها در سال 2017 دوباره برای تشکیل ائتلاف بزرگ رضایت داد و این تصمیم تا امروز در حزب سوسیال دموکرات بسیار بحث‌برانگیز است.

در این شرایط اپوزیسیون آلمان خواستار کناره گیری تمام دولت ائتلافی و برگزاری انتخابات مجدد شده اند.

دولت ائتلافی جدید در آلمان از همان آغاز تشکیل، با چالش‌های فراوانی روبه‌رو بود و بعد از شکست مذاکرات ائتلاف موسوم به جامائیکا (حزب لیبرال دموکرات، اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سبزها) و در نهایت پس از یک دوره طولانی مذاکرات مجدد برای تشکیل ائتلاف بزرگ روی کار آمد.

اما روند طولانی مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در آلمان از همان ابتدا تأثیر بدی روی محبوبیت این دولت بین شهروندان گذاشته و اتفاقات و چالش‌های بعدی هم به تشدید اوضاع دامن زد، به‌طوری که چهارمین دوره صدراعظمی مرکل به کام او تلخ شد.

حالا باید منتظر ماند و دید؛ آیا مرکل می‌تواند تا قبل از پایان این دور قانونگذاری همچنان این ائتلاف در آلمان را حفظ کند و از فروپاشی زودتر از موعد آن جلوگیری کند؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon