سبقت والدین برای ثبتنام فرزندشان در "مدارس خاص"؛ پارتیبازی به مدارس رسید
با آغاز فصل تابستان و پایان امتحانات تب ثبت نام در مدارس دولتی و غیر انتفاعی و ثبت نام کلاس اولیها آغاز میشود از تبی که بنا به گفته برخیها پارتیبازی در مدارس خاص گرفته تا آدرسهای اشتباهی که برخی خانوادهها به مدیران مدارس میدهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، پرونده در زیر بغل و از روی نقشه آدرس مدارس را رصد میکند، بعد از چند ساعت ناامید از نخستین مدرسه بیرون میآید.
به مدرسه دوم مراجعه میکند آنجا هم میگویند در محدوده جغرافیایی آنها قرار ندارد، بیش از چهار ساعت است برای ثبت نام از خانه بیرون آمده اما هنوز موفق به ثبت نام برای فرزندش نشده است.
او پدر مریم است کاغذ بازی و سختگیریهای بیضابطه نسبت به ثبتنام دانش آموزان در برخی مدارس خاص یا با کیفیت به ویژه دولتی به بهانه محدوده جغرافیایی مشکلاتی برایش به وجود آورده است.
ملکآبادی که خود را که ساکن مهرشهر معرفی میکند در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: مدارس دولتی این منقطه بسیار شلوغ است و در دوشیفت فعالیت میکند از طرفی ظرفیت کلاسها بسیار بالاست.
وی بیان کرد: از نظر فرهنگی نیز تفاوت محسوسی با دیگر نقاط شهر وجود دارد که تصمیم دارم فرزندم را در یکی از مدارس جنوب شهر که دارای موقعیت مطلوب و از نظر آموزشی با کیفیتتر است، ثبت نام کنم.
پروسه زمانبر ثبتنام کلاس اولیها
این شهروند بیرجندی گفت: با مراجعه به مدرسه دولتی مدنظر و در پاسخ به سوال مسئول ثبت نام کننده از محدوده محل سکونت، با دادن آدرس، با این پاسخ روبه رو شدم که فرزند شما باید در مدارس همان منطقه تحصیل کند هر چند طی مراجعه بعدی به همان مدرسه و دادن آدرس جدید با ثبت نام فرزندم موافقت شد.
آری با اتمام امتحانات دانشآموزان دغدغه خانوادهها برای ثبت نام به ویژه خانوادههایی که فرزند نوآموز و یا تغییر پایه دارند دو چندان میشود چراکه باید به دنبال مدرسهای مناسب و در عین حال در محدوده جغرافیایی منزلشان باشند اما در موارد زیادی مدرسههای منتخب خانوادهها خارج از محددوه جغرافیایی است و این آغاز مشکلات ثبت نام است.
مودی یکی از شهروندان بیرجندی در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: این روزها ثبت نام در مدارس به دغدغه بسیاری از والدین تبدیل شده و در این بین ثبتنام برای کلاس اولیها فرایندی طولانیتر دارد چرا که پدر و مادرها به دنبال مدرسهای هستند که از نظر موقعیت مکانی و آموزشی دارای بهترین شرایط باشد اما محدوده بندی و قوانین بعضی مدارس، مشکلات و نگرانی خانوادهها را برای ثبتنام دوچندان کرده است.
قوانین دست و پاگیر برای ثبت نام
جعفری یکی از شهروندان بیرجندی به خبرنگار تسنیم گفت: هنوز نتوانستهام برای فرزندم در کلاس اول ثبت نام کنم چراکه برای ثبت نام در یک مدرسه دولتی باید هفت خان رستم را طی کنیم و برای ثبت نام در مدارس غیر دولتی مثل مدارس شاهد که قوانین خاصی وجود دارد و برای هر دانشآموزی ثبت نام نمیشود .
پارتی بازی در ثبت نام مدارس خاص
وی با بیان اینکه مدارس غیردولتی دیگر هم هزینههای زیادی دارند و باید در سایت ثبت نام کرد و با همین وجود شاید امتیاز لازم را نتوانی کسب کنیم افزود: در بسیاری از همین مدارس خاص که برحسب امتیاز است اگر پارتی داشته باشیم به راحتی میتوان ثبت نام کرد.
بیشتر والدین بر این باورند مدرسه خانه دوم ماست و حتی تاثیرش بیشتر از خانه است و باید برای شکل گیری شخصیت فرزندان و ایجاد افق روشن برای آینده تصمیم درست گرفت.
ثبت نام در مدارس دولتی یا غیر انتفاعی؟
این روزها بحث ثبتنام در مدارس غیرانتفاعی و دولتی قوت گرفته و این انتخاب دغدغه بسیاری از خانوادهها شده است در حالی که تاچندی پیش بهراحتی میشد در مورد این انتخاب نظر داد اما امروز این امر به مشکلی پیچیده برای خانوادهها تبدیل شده است.
خانوادههایی که از تمکن مالی بالایی برخوردار هستند به راحتی مدارس غیر دولتی را انتخاب میکنند اما هزینه چند میلیون تومانی مدارس غیردولتی برای برخی آنقدر سنگین است که این انتخاب بهسادگی انجام نمیگیرد.
البته این به این معنا نیست که تنها نگرانی مالی در انتخاب حضور فرزندان در مدارس دولتی و غیردولتی وجود دارد، مسائلی از جمله تعداد دانشآموزان، توجه به دانشآموز، کیفیت تدریس، جَو اخلاقی حاکم بر مدرسه، فعالیتهای گروهی و فوقبرنامه، شیوه برخوردی معلمان با دانشآموزان تنها بخشی از گزینههای پیش روی خانوادههاست.
در این میان برخی از والدین نزدیکترین مدرسه دولتی به منزلشان را انتخاب کرده و موفق به ثبت نام میشوند، برخی هم با گذشت چند مدت از آغاز ثبت نام هنوز نتوانستند در مدرسه نزدیک زندگی ثبت نام کنند.
والدین مرفه و پولدار مشکلی برای ثبت نام مدارس فرزندان ندارند
میرمحمدی یکی از شهروندان بیرجندی معتقد است اگر از توان مالی خوبی برخوردار باشی میتوانی بدون هیچ دغدغهای یکی از مدارس غیر انتفاعی را برای ثبت نام انتخاب کنی وفرزندت در تامین موارد آموزشی از امکانات بیشتر و بهتری برخوردار باشد.
وی اظهار داشت: قطعاً تعداد زیادی از خانوادهها توان پرداخت شهریه مدارس غیر انتقاعی را ندارند و بیشتر فکر میکنند فرزندانشان در مقایسه با دیگر فرزندان و خانوادههای مرفه از امکانات آموزشی کمتری برخوردار میشود که این امر آینده آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
میرمحمدی با بیان اینکه فاصله مدرسه تا منزل مسکونی ما یک خیابان است اما مدیر مدرسه تاکید میکند که به دلیل آنکه خانه ما در آن سوی خیابانی است در محدوده ثبت نام قرار ندارد و باید در مدرسه دیگری که فاصلهاش با خانه ما زیاد است ثبت نام کنیم.
یکی دیگر از والدین که قصد ثبت نام فرزندش را در مدارس غیردولتی دارد با گلایه از محدودیتهای ثبتنام در این مدارس گفت: بعضی آموزشگاههای غیر دولتی یا آنقدر شهریه بالا دارند که یک خانواده معمولی از پس هزینههای آن برنمیآید یا آنقدر مانع تراشی میکنند که به سختی میتوان از آنها عبور کرد.
گذر از هفت خان رستم برای ثبت نام در مدارس
هامونی افزود: به عبارتی برای ورود به برخی مدارس صافی گذاشته شده که این موضوع شرایط را برای ثبت نام سخت کرده است.
وی ادامه میدهد: در گذشته دانشآموز برای ورود به یک مدرسه خوب موظف به انجام آزمون بود و این موضوع استرس زیادی به والدین و دانشآموزان وارد میکرد اما اکنون هر چند آزمون به نوعی حذف شده اما برخی سنگ اندازیها به نوعی دست و پای والدین را برای ثبت نام با شرایط مطلوب میبندد
وی اظهار داشت: مراحل ثبت نام در برخی مدارس شبیه گذر از هفت خان رستم است و باید نظارت بیشتری بر مدارس شود چون در برخی مدارس شاهد دور زدن قانون هستیم و بسیاری از والدین با اینکه ساکن محله دیگری هستند با ارائه آدرس نزدیکان و وابستگان در نقطه دیگری از شهر اقدام به ثبت نام فرزند خود میکنند.
نظارتها بیشتر شود
چهاری دیگر شهروند بیرجندی بیان کرد: برخی مدارس یک صافی خاص برای ثبت نام دارند و به اصطلاح دانش آموزان را گلچین میکنند و دانشآموزی را که از نظر تحصیلی ضعیف تر یا از نظر مالی وضعیت نامساعدتری دارد به سختی ثبتنام میکنند که باید در این زمینه نظارت بیشتری بر مدارس انجام شود.
وی تهیه روپوش خاص بعضی مدارس را نیز از دیگر مشکلات دانست و گفت: یک دست بودن هر چند مطلوب است اما باید در شرایط و قوانین برخی مدارس تجدید نظر و سختگیریها نیز کمتر شود.
شرایط و ضوابط ثبت نام برای کلاس اولیها
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی درباره شرایط و ضوابط ثبت نام برای کلاس اولیها اظهار داشت: براساس دستورالعمل ابلاغی به آموزش و پرورش استان، پیش ثبت نام کلاس اولیها از ابتدای خرداد شروع شد و از 18 خرداد نیز کار ثبت در سامانه آغاز میشود.
زمانی افزود: همزمان دانش آموزان به مراکز سنجش ارجاع میشوند و اولیا برای سنجش بدو ورود دانش آموزان به مدارس اقدام میکنند و ارائه مدارکی مانند کارت مراقبت بهداشتی، مدارک شناسایی و محدوده جغرافیایی محل زندگی توسط ولی و وکیل قانونی دانش آموز الزامی است.
وی با تاکید بر رعایت صداقت توسط والدین درباره ارائه مدارک گفت: برخی مدارس خاص مانند شاهد و علامه حلی براساس فرم امتیازبندی و بدون توجه به محدوده جغرافیایی و از طریق سامانه اقدام به ثبت نام میکنند و کارگروه تخصصی؛ کار بررسی و نظارت بر ثبت نام را بر عهده دارد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی تصریح کرد: تعداد درخواستها برای استفاده از این مدارس بالاست و جدا از سختی ورود به مدرسه رعایت ضوابطی مانند داشتن سن قانونی، شرکت در طرح سنجش نوآموزان، ثبت نام کتاب درسی و لباسو فرم مدرسه باید رعایت شود.
انتهای پیام/ش