سیاست اصولی وزارت بهداشت تعطیلی مدارس بهیاری است


سیاست اصولی وزارت بهداشت تعطیلی مدارس بهیاری است

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تغییرات انجام گرفته در سطوح مراقبتی پرستاری گفت: سیاست اصولی وزارت بهداشت محدود کردن و به تدریج تعطیلی مدارس بهیاری است چرا که در ساختار جدید بیمارستان‌ها دیگر بهیار جایگاهی ندارد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ مریم حضرتی با اشاره به سوابق ایجاد رده‌های پرستاری در سال‌های گذشته اظهار کرد: در سال‌های گذشته بنا به نیاز نظام سلامت در مقاطعی مانند دفاع مقدس، گروه‌های جدیدی در حوزه پرستاری ایجاد شدند که امروز با رفع آن شرایط و پیشرفت علوم پرستاری جوابگوی نیاز مردم و نظام سلامت نیستند.

وی افزود: ما تا سال 94 شاهد یک بهم ریختگی در عناوین و شرح شغلی گروه‌های مختلف بودیم به طوری که مشکلات زیادی را برای نظام سلامت ایجاد کرده بود.

حضرتی ادامه داد: یکی از این مشکلات، نبود متولی برای سطوح اولیه مراقبت‌های پرستاری یا primary care  بود که با حذف کمک بهیاران و ایجاد رده‌های نامشخص مانند نظافتچی بیمار و بهیار ایجاد شده بود همچنین در حوزه پرستاری تخصصی عنوان خاص وجود نداشت و علیرغم وجود فارغ التحصیلان در رده‌های تکمیلی پرستاری هیچ شرح وظایف مشخصی وجود نداشت.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: گروه بهیاری در مقاطعی از زمان، خدمات شایانی به نظام سلامت ارائه کرده بودند و دیگر جوابگوی نیازهای تخصصی مردم در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نبودند و براساس تلاش معاون پیشین پرستاری، رده بندی جدیدی تحت عنوان مراقبت‌های اولیه، مراقبت‌های عمومی و مراقبت‌های تخصصی پرستاری تعریف شد که به ترتیب توسط کمک پرستاران یک ساله، پرستاران کارشناس و پرستاران با مدارک کارشناسی ارشد و دکترا انجام می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه این مدل در بسیاری از کشورها دنبال می‌شود، بیان کرد: مسئولین و سیاستگذاران پرستاری در سیستم‌های پرستاری در اغلب کشورها و به خصوص کشورهای منطقه که از نظر فرهنگی و اجتماعی نیز به ما نزدیک هستند، بر این امر که رده بهیاری دیگر نمی‌تواند پاسخگوی نظام سلامت و مردم و جامعه باشد، تاکید دارند.

 حضرتی به توافق با معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای محدود کردن دبیرستان‌های بهیاری اشاره کرد و گفت: سیاست اصولی وزارت بهداشت محدود کردن و به تدریج تعطیلی مدارس بهیاری است؛ چراکه در ساختار جدید بیمارستان‌ها دیگر بهیار جایگاهی ندارد و بهیاران موجود بعد از بازنشستگی و یا ادامه تحصیل جای خود را به پرستاران و کمک پرستاران خواهند داد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت از آمادگی این معاونت برای تامین نیاز مراکز درمانی به پرستار از طریق افزایش جذب دانشجو و تغییر ظرفیت برخی رشته‌ها مانند اتاق عمل و هوشبری و یا آموزش تکمیلی برای این گروه خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا اخباری مبنی بر پیگیری‌های متعدد مسئولین  استان‌ها از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی برای اخذ مجوز راه اندازی هنرستان‌های بهیاری شنیده می‌شود که این امر در حالی است که 192 دانشکده پرستاری برای تربیت پرستاران در کشور وجود دارد و تمام نهادهای پرستاری از جمله بورد پرستاری، نظام پرستاری، معاونت پرستاری و انجمن‌های علمی پرستاری بر متوقف کردن رده بهیاری و تعطیلی تدریجی مراکز بهیاری موجود هم نظر هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon