صنایع استان مرکزی اصلی‌ترین مشترکان بدهکار برق هستند


صنایع استان مرکزی اصلی‌ترین مشترکان بدهکار برق هستند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از مطالبات ۱۶۰۰ میلیارد ریالی توزیع برق استان مرکزی از مشترکان خبر داد و گفت: صنایع اصلی‌ترین مشترکان بدهکار توزیع برق استان مرکزی هستند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد اله‌داد عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز ملی مدیریت مصرف برگزار شده بود اظهار داشت: متاسفانه ارزان‌قیمت بودن نرخ مصرف برق در کشور سبب شده تا نتوانیم بسیاری از اقداماتمان را آنگونه که باید به انجام برسانیم و این مسئله یکی از دغدغه‌آفرین‌ترین مسائل حوزه برق تلقی می‌شود.

وی افزود: امروزه کشور ما یکی از سه کشور پرمصرف در حوزه برق محسوب می‌شود که همین راندمان پایین نرخ مصرف برق سبب مواجه شدن کشور با چالشی به نام بیت‌کوین شده که این دستگاه استخراج ارز خارجی تنها در کشورهای دارای صرفه اقتصادی مورد مصرف قرار می‌گیرد و ایران نیز به دلیل داشتن قیمت مصرف برق پایین از این دستگاه استفاده می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی تصریح کرد: در 3 ماهه نخست امسال با مصرف نامتعارفی در حوزه برق روبه رو شده‌ایم و میزان مصرف برق در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته رشدی 13 درصدی داشته که این آمار اصلا مطلوب نیست، با این حال در بسیاری از مرغداری‌ها، صنایع و حتی منازل شاهد نصب دستگاه بیت‌کوین هستیم.

اله‌داد ادامه داد: پیرو مصوبه مجلس، برق مصرفی مساجد و مدارس به‌ صورت رایگان توزیع می‌شود که سودمند بودن این اقدام تنها با فرهنگسازی میان دانش‌آموزان و عموم مردم مبنی بر استفاده درست از برق حاصل می‌شود.

سطح سدهای تولید برق‌آبی با بارندگی‌های امسال تامین شده است

وی عنوان کرد: خوشبختانه امسال سطح بارندگی‌های کشور و استان مرکزی به حد مقبولی رسید و 6 هزار مگاوات ظرفیت برق‌آبی مدنظر تامین شد که سال گذشته این ظرفیت را در اختیار نداشته‌ایم، اما تکمیل این ظرفیت به معنای عدم مواجه شدن با خاموشی در فصل تابستان نیست زیرا اکنون پیش از رسیدن به اوقات پیک گرما با رشدی چشم‌گیر مواجه شده‌ایم که در صورت ادامه یافتن این روند مجبور به اعمال سیاست‌های کنترل مصرف برق که یکی از آنها اعمال خاموشی است می‌شویم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی خاطرنشان کرد: میزان پیک مصرفی در کشور معادل 60 هزار مگاوات تعیین شده که از این میزان 22 هزار مگاوات به دستگاه‌های سرمایشی تعلق دارد و باتوجه به این آمار باید گفت که حدود 30 درصد از نیروگاه‌های کشور فعالیت دارند تا تنها پاسخگوی مصارف دستگاه‌‌های سرمایشی باشند، همچنین امسال تعداد 300 هزار کولر گازی به کشور وارد شده است.

اله‌داد بیان کرد: براساس مصوبات مجلس، نرخ مصارف عادی با رشد 7 درصدی و مصارف غیرعادی با رشد 16 درصدی اعمال می‌شود و هدف از این افزایش قیمت نرخ مصرف، تنها فرهنگسازی عمومی درراستای ترویج فرهنگ استفاده درست در مصرف برق است، اما با ادامه یافتن روندی که از ابتدای امسال تاکنون در مصرف برق سپری شده امسال تابستان نیز با خاموشی‌های میان دوره‌ای مواجه می‌شویم.

وی افزود: درراستای کنترل هزینه‌های درون‌سازمانی و به‌منظور کمک به محیط زیست از ابتدای مهرماه امسال روند توزیع قبض‌های برق به ارجاع پیامکی تغییر می‌کند و استان مرکزی در اجرای این طرح پیشگام شده تا با جمع‌آوری شماره تلفن همراه مشترکان مصرف برق، قبض مصرفی آنها را از طریق پیامک ارسال کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: تمامی هم‌استانی‌ها می‌توانند نظرات و راهکارهای نوین خود را به سامانه پیامکی 10005000121 ارسال کنند تا از نظرات مردمی نیز در پیشبرد اهداف این مجموعه استفاده شود.

اله‌داد عنوان کرد: سال گذشته پیرو اعمال سیاست‌های کنترل مصرف به‌صورت خاموشی، برخی شاهد مراجعه برخی از مشترکان به ادارات توزیع برق مبنی بر واردشدن خسارت به وسایل برقی منازل بودیم، از هم‌استانی‌ها درخواست داریم که به منطور جلوگیری از بروز خسارت در وسایل برقی مصرفی از محافظ‌های برقی استفاده کنند تا در صورت بروز حوادث ناگهانی برق خسارتی به وسایل برقی وارد نشود، البته روند فعالیت بیمه در زمینه پرداخت خسارات اینگونه درحال پیگیری است.

 

قیمت تمام شده تولید برق از قمیت توزیع آن بیشتر است

وی ادامه داد: متاسفانه افزایش قیمت فلز مس و افزایش معضلات معیشتی سبب افزایش تعداد سارقان کابل‌های برق شده است که امیدواریم بتوانیم با ترویج فرهنگ شبکه برق‌رسانی را به عنوان یک زیرساخت حفظ کنیم، همچنین در تلاش هستیم تا سیم‌های شبکه برق‌رسانی را به کابل‌های آلومینیومی تبدیل کنیم تا از ارزش کمتری برخوردار باشند و ترانس‌های برق را نیز با سیستم حفاظتی تحت کنترل قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی عنوان کرد: متاسفانه صنعت برق با اقتصاد بیماری، مواجه است. به طور مثال در استان مرکزی به ازای هر کیلووات ساعت 90 هزارتومان دریافت می‌شود درصورتی که نرخ قیمت تمام‌شده تولید این میزان برق با احتساب قیمت سوخت مصرفی 300 هزار تومان است و تا زمانی که این معضلات برطرف نشود نمی‌توانیم اقدامی درراستای نوسازی و بازسازی شبکه‌های توزیع برق فرسوده داشته باشیم.

اله‌داد خاطرنشان کرد: مجموعه توزیع برق استان مرکزی نمی‌تواند از بودجه مصوب خود برای تامین شبکه برق مناطق خارج از محدوده شهری، مصرفی داشته باشد اما از اعتبارات مدنظر بازآفرینی بافت فرسوده می‌توان مبالغی را صرف مناطق داخل حوزه شهری کرد.

شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی 160 میلیارد تومان مطالبه معوق دارد

وی بیان کرد: عمده‌ترین حجم بدهی شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بر عهده استانداری و فرمانداری‌های استان مرکزی بود که سال گذشته با تدابیر اندیشیده شده توسط استاندار کنونی پرداخت شد، درحال حاضر شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی مبلغ 160 میلیارد تومان مطالبات معوق دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: درحال حاضر بخش عمده طلب این مجموعه به صنایع استان باز می‌گردد که به سبب بروز مشکلات اقتصادی در حوزه صنعت استان مرکزی درحال مساعدت با این مجموعه‌ها هستیم و پس از حوزه صنعت بیشترین میزان بدهی به ترتیب شامل شهرداری‌ها، آب‌ و فاضلاب شهری و روستای، حوزه کشاورزی و سپس سایر مشترکان می‌شود و باید بگوییم استان مرکزی به طور تقریبی 2 درصد از مصرف کل کشور را به خود اختصاص داده است.

اله‌داد ادامه داد: برداشته شدن شرایط گمرک خودروهای هیبریدی می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در عرصه سوخت پاک بگذارد اما درحال حاضر هنوز مشکل تعبیه جایگاه شارژ موتور و دوچرخه‌های برقی در استان مرکزی برطرف نشده است که امیدواریم با یک برنامه بلندمدت بتوانیم استفاده از وسایل نقلیه برقی را ترویج دهیم.

وی عنوان کرد: در چند سال اخیر زمان پیک مصرف از شب به زور تغییر یافته و به این دلیل مجبور به تغییر ساعات کاری ادارات هستیم اما این اقدام تنها یک فرایند مکملی است زیرا اگر ادارات بکوشند تا در ساعات کاری خود از روشنایی روز استفاده کنند و روی مصرف دستگاه‌های سرمایشی خود کنترل داشته باشند این اقدام موثر واقع می‌شود.

خاموشی‌های پاره‌وقت درصورت تداوم افزایش مصرف اعمال می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه امسال مجموعه توزیع نیروی برق مبنی بر عدم اعمال سیاست‌های کنترلی و اعمال خاموشی تدوین شده اما اگر در ادامه شاهد رشد نمودار مصرف برق باشیم سعی می‌کنیم که میزان افزایش مصرف را با همکاری صنایعی که با آنها تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم کنترل کنیم و با تقاضای کاهش مصرف برق توسط این صنایع میزان مصرف برق را در حد معقول نگهداری کنیم.

اله‌داد بیان کرد: مطلع‌شدن از زمان قطع برق با مراجعه به سایت این شرکت، رسانه عمومی صدا و سیما، ارسال پیامک اخباری برای مشترکان و سایر رسانه‌ها ممکن است مگر آنکه علت قطعی برق رویداد غیرقابل پیش‌بینی باشد که در این صورت اطلاع‌رسانی قبلی انجام نمی‌شود.

وی افزود: سال گذشته شاهد روند مطلوبی از رشد نیروگاه‌های خانگی بودیم که متاسفانه با افزایش نرخ ارز، این روند کاهش یافت اما دولت تمهیدات ویژه‌ای برای رشد مجدد این روند اندیشیده است، همچنین استان مرکزی در رده 10 استان برتر کشور در حوزه توزیع نیروی برق قرار دارد و مفتخریم که برنامه رونمایی از کتاب "یک فرد، صنعت برق" را در دستور کار داریم، محتویات این کتاب براساس محاسبات انجام‌شده از سال 1308 تدوین شده است.

مدیرعامل توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: مبلمان شهری مطالبه به حق تمامی مردم است که شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی درنظر دارد به این منظور کابل‌های برق‌رسانی را در کانال‌های زیرزمینی تعبیه کند و در این راستا 5 کانال زیرزمینی را در دست احداث دارد که مهم‌ترین آنها کانال زیرزمینی بازار تاریخی اراک به ارتفاع 2.70 متری است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon