سفر رئیسجمهور چین به بیشکک و دوشنبه در هفته جاری
رئیسجمهور چین در سفر به قرقیزستان و تاجیکستان علاوه بر شرکت در نشستهای سیکا و شانگهای، با نخستوزیر هند و مقامات تاجیک و قرقیز دیدار خواهد کرد و شماری از اسناد دو و چندجانبه با این کشورها را به امضا خواهد رساند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از آکیپرس، ژانگ هانوی، معاون وزیر امور خارجه چین روز گذشته در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد، رئیسجمهوری این کشور در یک سفر رسمی به قرقیزستان به منظور شرکت در نوزدهمین اجلاس شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بازه 12 الی 14 ژوئن از بیشکک بازدید خواهد کرد. به گفته معاون وزیر امور خارجه چین، شی جینپینگ همچنین برای شرکت در پنجمین اجلاس کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در بازه 14 الی 16 ژوئن به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان سفری رسمی خواهد داشت.
هانوی با اشاره به برنامههای احتمالی رئیسجمهور چین، اشاره کرد که علاوه بر امضای شماری از اسناد دو و چندجانبه، «تزریق نیرویی برای همکاری بیشتر میان سیکا و شانگهای» یکی از اهداف سفر شی جینپینگ به دوشنبه و بیشکک است. توسعه همکاریها در قالب پروژه «یک کمربند، یک جاده» نیز از دیگر اهداف سفر رئیسجمهور چین به کشورهای آسیای مرکزی عنوان شده است.
همچنین رسانههای هندی گزارش کردهاند که شی جینپینگ در این سفرها در بیشکک با نارندا مودی، نخستوزیر هند نیز دیدار خواهد کرد. این نخستین دیدار دو رهبر سیاسی هند و چین پس از پیروزی حزب بهاراتیا جاناتا در انتخابات 2019 هندوستان به شمار میرود.
دو دوون، سفیر چین در قرقیزستان نیز در همین راستا در مصاحبهای با پایگاه CGTN گفته است روسای جمهور چین و قرقیزستان موافقتنامههایی در خصوص توسعه روابط دوجانبه به امضا رسانده و بر دستاوردهای دو کشور در چارچوب ابتکار کمربند و جاده تاکید خواهند کرد. وی همچنین افزوده است که روابط چین و قرقیزستان در حال توسعه بوده و دو کشور خواهان ارتقاء بیشتر روابط، افزایش و تعمیق اعتماد سیاسی و فعال کردن پتانسیلهای همکاری هستند.
سفیر چین در قرقیزستان همچنین میافزاید: دو رئیسجمهور یک تفاهمنامه در خصوص تعمیق مشارکت راهبردی دو کشور، که دو کشور را به برنامههای جدیدی در روابط آینده رهنمون میسازد، به امضا خواهند رساند. اکنون ما در حال صحبت در خصوص یک آینده مشترک بین چین و قرقیزستان هستیم. فکر میکنم این سفر یک مسیر و جاده برای آن معرفی کند.
این دیپلمات چینی همچنین اشاره میکند که قرقیزستان اکنون جادههای بهتری دارد و مردم بیشتری از این کشور امروز زبان چینی را به منظور کار در شرکتهای چینی فرا میگیرند. به گفته وی، ابتکار کمربند و جاده به میزان قابل توجهی روابط تجاری دو کشور را گسترش داده است. او همچنین تصریح میکند: جامعه قرقیزستان امروز با خرید آنلاین از وبسایت چینی تائوبائو کاملا آشنا است. ابتکار کمربند و جاده نیز ارتباطات زیرساختی را توسعه داده است.
دو دوون همچنین تصریح میکند: جاده چین- قرقیزستان- ازبکستان اکنون به بهرهبرداری رسیده است و یک بزرگراه با استانداردهای مدرن به شمار میرود. قرقیزستان برای مدتها با کوهستانهای تیانشان که ارتباط شمال و جنوب این کشور را قطع میکرد، مشکل داشتهاند. جاده قدیمی قابلیت استفاده در تمامی فصول را نداشت و ما به آنها کمک میکنیم که جاده شمال به جنوب را بسازند. ما همچنین در تعمیر خیابانهای پایتخت نیز به قرقیزستان کمک میکنیم. آنها اکنون روگذرهای خوبی ندارند و ما در سومین مرحله، روگذر و زیرگذرهای متعددی خواهیم ساخت.
سفیر چین در قرقیزستان همچنین در ادامه با اشاره به همکاریهای بیشکک و پکن میافزاید: از زمان ریاست قرقیزستان در سازمان همکاری شانگهای در ژوئن سال گذشته، آنها رویدادهای بسیاری را برگزار کردهاند و ما در سال جاری بسیار مشغول هستیم. آنها نشست وزرای دفاع را برگزار کردند، نشست دبیران شورای امنیت کشورها، نشست وزرای خارجه، و دیگر نشستها و اجلاسیههای مختلف نظیر انجمنهای زنان و رسانه. تمام اینها مبانی خوبی برای این اجلاس فراهم آورده است.
انتهای پیام/