شیراز میزبان نخستین جشنواره ملی شعر رضوی؛ ۵ تیرماه آخرین مهلت ارسال اثر است
معاون فرهنگی و امور رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد استان فارس گفت: ۵ تیرماه آخرین مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره ملی شعر رضوی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مهدی امیدبخش با اشاره به برگزاری جشنواره نخستین ملی شعر رضوی در شیراز اظهار داشت: جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) از ١٦ سال پیش در دستور کار قرار گرفت و فارس پیشگام در برگزاری این رویداد بوده است.
وی با بیان اینکه فارس و شهر شیراز میزبان دو دوره جشنواره اقوام شعر رضوی بوده است، افزود: امسال نیز این پیشنهاد بر این بود که با توجه به پیشینیه فارس و شهر شیراز در ادبیات، میزبان نخستین دوره جشنواره ملی شعر رضوی باشیم.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: با توجه به متن فراخوان که به بنیاد بینالمللی رضوی ارسال شد، چهار قالب شعری مثنوی، رباعی، غزل و دوبیتی برای این دوره از جشنواره پیشبینی شد.
امیدبخش با بیان اینکه آثار زیادی تاکنون از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، گفت: تلاش خواهیم کرد که در این دوره از جشنواره انتظارات شاعران شرکتکننده برآورده شود.
وی همچنین با اشاره به این نکته که جوایز نیز امسال سطح مطلوبی دارد، اعلام کرد: برای نفرات اول هر چهار قالب شعری چهار میلیون، نفرات دوم سه میلیون و نفرات اول دو میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد فارس خاطرنشان کرد: امسال پیش از آغاز جشنواره، استان به چهار منطقه تقسیم شده و در این راستا چهار پیش جشنواره برای سنجش ظرفیت جشنواره اصلی برگزار میشود.
به گفته امیدبخش این پیش جشنواره در جنوب استان به مرکزیت شهرستان گراش 15 تیرماه، در شهرستان کازرون به مرکزیت شهرستانهای غربی در 16 تیرماه، در شهرستانهای شمالی به مرکزیت شهرستان آباده در 17 تیرماه و در شهرستانهای شرقی استان به مرکزیت شهرستان فسا در 18 تیرماه برگزار میشود.
وی همچنین سه رکن اصلی این رویداد را بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارت کل استانها معرفی کرد.
غلامرضا کافی، دبیر تخصصی نخستین جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز نیز در این نشست گفت: تا روز 20 خردادماه بیش از 280 اثر از 90 نفر به جشنواره ملی شعر رضوی ارسال شده و پیشبینی میشود تا هزار اثر ارسال شود.
وی گفت: قبل از شکل گیری جشنوارههای رضوی در سالهای 78 و 79 جشنواره شعر رضوی برگزار میشد که نتایج خوبی داشت، و قطعاً هنر نیاز به تشویق و ترغیب دارد و شعر مانند معدن است که باید کاوش شود تا بروز کند.
کافی با بیان اینکه جشنوارههای مذهبی در کشور بیشترین استقبال را دارند، افزود: یکی از محورهای جشنواره احمدبن موسی شاهچراغ (ع) است.
دبیر علمی جشنواره شعر رضوی با بیان اینکه شیراز با پشتوانه سوگواره شعر عاشورایی این زمینه را دارد که جشنواره رضوی را به طور دائمی برگزار کند، اعلام کرد: بدین منظور برای شناخت بهتر این ظرفیت 4 پیش جشنواره در چهارسوی استان برگزار میشود تا مقدمهای بر برگزاری با کیفیت این جشنواره ملی باشد.
انتهای پیام/ ز