سفر هیئت‌های مصری و قطری به غزه/ برگزاری کنفرانسی درباره خطرات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

سفر هیئت‌های مصری و قطری به غزه/ برگزاری کنفرانسی درباره خطرات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس)، از سفر قریب الوقوع هیئت مصری و سفیر قطر به نوار غزه خبر داده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  جنبش حماس اعلام کرد سفر هیئت امنیتی مصر و محمد العمادی سفیر قطر طی روزهای آینده به نوار غزه انجام  خواهد شد. وی هدف از این سفر را پیگیری تفاهمات مربوط به شکستن محاصره و اطلاع از روند اجرای طرح های بازسازی نوار غزه اعلام کرد.

بر اساس گزارش پایگاه خبری شهاب،‌حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد هنوز زمان های مشخصی درباره دعوت قاهره برای ازسرگیری گفت‌وگوهای آشتی برای پیشبرد این تلاش‌ها وجود ندارد.

قاسم در گفت‌وگو با روزنامه الاستقلال گفت حماس از هر تلاش مصری برای پایان شکاف و ساماندهی نظام سیاسی فلسطینی بر اساس اصل شراکت میان همه فلسطینیان با استناد به آنچه توافق شده به ویژه توافق آشتی امضا شده در قاهره در سال 2011 استقبال می‌کند.

سخنگوی حماس، ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان را مسئول شکست آشتی فلسطینی دانست و گفت آنکه مانع دائمی تحقق آشتی شده، موضع سرسختانه و لجوجانه ابومازن است که منطق شراکت و همکاری ملی و تعامل با هر تلاش چه از سوی مصر یا دیگران در این راستا را رد می‌کند.

وی ابراز امیدواری کرد که ابومازن و جنبش فتح مواضع مثبتی را در قبال تلاش‌ها و درخواست‌ها برای ساماندهی صفوف داخلی فلسطینیان اتخاذ کنند، زیرا چنین کاری سبب افزایش توانمندی فلسطینیان برای مقابله با طرح‌هایی همچون معامله قرن می شود که هدف از آن حذف مسئله فلسطین است و همچنین مخالفت با کارگاه اقتصادی آمریکا در بحرین را تقویت می‌کند.

قاسم افزود مخالفت رهبران تشکیلات خودگردان و جنبش فتح با کارگاه اقتصادی منامه مستلزم برداشتن گام‌های عملی است که اولین گام، بازسازی نظام سیاسی است که تضمن کننده مشارکت همه فلسطینیان و کنار گذاشتن منطق تکروی و به حاشیه راندن دیگران در  تعامل با وضعیت داخلی باشد.

وی درباره ازسرگیری فعالیت کمیته آشتی جامعه در غزه پس از توقف  دو ساله اظهار داشت تحقق پرونده‌های بیشتری در زمینه آشتی جامعه برای بررسی پیامدهای مرحله شکاف، بر اصرار ملت ما و نیروهایش برای گذراندن این مرحله تصریح می کند تا از قدرت بیشتری برای مقابله با چالش های مختلف برخوردار شود.

سخنگوی حماس افزود به سرانجام رساندن پرونده‌های آشتی جامعه اجرای یکی از مهمترین پرونده های توافق 2011 در قاهره و همچنین تصویب قانون ویژه‌ای درباره آشتی در مجلس قانونگذاری است.

قاسم درباره اظهارات اخیر دیوید فریدمن سفیر آمریکا نزد رژیم اشغالگر قدس که مدعی حق رژیم برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری شده بود، تصری کرد این اظهارات بیانگر عمق دشمنی ایالات متحده با ملت ما و هدف قرار دادن عناصر مسئله فلسطین از سوی این کشور است.

سخنگوی حماس اظهار داشت اظهارات فریدمن همسویی کامل با دیدگاه راستگرایان بسیار افراطی اسرائیل و نادیده گرفتن تمام مواضع عربی از سوی آمریکا و همچنین افشاگر بخشی از دیدگاه آمریکا برای حذف مسئله فلسطین است.

قاسم تصریح کرد این مسئله مستلزم آن است که تشکیلات خودگردان  ابتکار عملی را برای مقابله با معامله قرن در پیش بگیرد و دست مقاومت را در کرانه باختری به عنوان میدانی که در این مرحله در معرض هجمه بیشتر قرار دهد، باز گذاشته و سیاست هماهنگی امنیتی را با اشغالگران متوقف کند.

وی درباره تفاهمات شکستن محاصره نوار غزه با میانجی‌گری مصر و شانه خالی کردن اشغالگران از اجرای آن گفت جنبش حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در نوار غزه هرگز اجازه وقت کشی و تعلل بیشتر در اجرای این تفاهمات را نخواهند داد.

قاسم بر  ادامه پایبندی به راهپیمایی‌های بازگشت و شکستن محاصره تا تحقق اهداف آن تاکید کرد و گفت ابزارهای مناسبی را در صورت شانه خالی کردن دشمن، در چارچوب ارزیابی موضع سیاسی و میدانی و بر اساس تلاش های میانجیگران(مصر، سازمان ملل و قطر) فعال خواهیم کرد. وی خاطر نشان کرد در برابر اشغالگران هیچ راهی جز پایبندی به تفاهمات وجود ندارد.

سخنگوی حماس در ادامه به این مسئله اشاره کرد که تفاهمات شکستن محاصره در برگیرنده هیچ شروطی جز توقف ابزارهایی نیست که آن را خشن می‌بینند، به شرطی که اشغالگران به اجرای تعهدات پایبند باشد و هرگونه تلاش‌ها از سوی اشغالگران برای تحمیل شروط جدید در  برابر ارائه تسهیلات به نوار غزه، پذیرفتنی نیست.

روزنامه عبری یسرائیل هیوم نوشته بود که اسرائیل با هرگونه تسهیلات جدید موافقت نخواهد کرد مگر پس از آنکه نظامیان ربوده شده‌اش بازگردانده شوند و تظاهرات در مرزها(راهپیمایی های بازگشت) متوقف شود. سخنگوی حماس در واکنش به این خبر تاکید کرد حماس قاطعانه با توقف راهپیمایی‌ها و ربط دادن پرونده نظامیان اسیر رژیم اشغالگر در نزد مقاومت با تفاهمات شکستن محاصره مخالف است.

قاسم افزود پرونده نظامیان اسیر نزد گردان‌های عزالدین قسام(شاخه نظامی حماس) یک مسئله کاملا جدا و متفاوت است و با مذاکرات و عملیات مبادله مرتبط است، حماس هرگز مذاکرات جدید برای مبادله اسیران با اشغالگران را پیش از آزادی اسیران قرارداد وفاداری به آزادگان(در پرونده نظامی صهیونیست، گلعاد شالیات) که بار دیگر بازداشت شدند،‌آغاز نخواهد کرد.

برگزاری کنفرانسی در غزه درباره عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی

 

  روز گذشته کنفرانسی در نوار غزه با عنوان اعراب و مسائل عادی‌سازی روابط(با رژیم صهیونیستی) آغاز به کار کرد، این کنفرانس از سوی وزارت فرهنگ فلسطین در غزه و با همکاری انجمن اندیشمندان عرب و دانشکده بازگشت برگزار شده است.

هاشم المغاری رئیس این کنفرانس با خیرمقدم به حاضرا و روسای جلسات و کمیته‌های فرعی بر اهمیت این کنفرانس برای رویارویی با عادی‌سازی روابط و بیان خطرات آن برای مسئله فلسطین تاکید کرد.

منصف المرزوقی رئیس جمهور سابق تونس در سخنان ضبط شده که در این کنفرانس پخش شد،‌به اظهارنظر درباره مفهوم عادی سازی روابط و آغاز آن پرداخت و گفت عادی سازی روابط، حکومت های عربی را به سمت برقراری روابط طبیعی با اسرائیل در سایه روابط غیر طبیعی میان اسرائیل و فلسطینیان سوق داده است. انور البرعاوی معاون وزارت فرهنگ فلسطین در سخنانی درباره موضع فلسطینی عربی مخالف با مسئله عادی سازی اظهار داشت این موضع طبیعی آزادگان جهان است، اسرائیل فقط خودش را قبول خواهد داشت و هرگز قادر به پیوستن طبیعی به ملت‌ها و ادغام در منطقه نخواهد بود، بلکه هدفش تهاجم فرهنگی و خدشه وارد کردن به فرهنگ و ارتباط دروغین برای خدمت به اهدافش است.

مانویل مسلم کشیش و عضو هیئت اسلامی مسیحی یاری مقدسات هم در سخنانی که به صورت ضبط شده پخش شد، اظهار داشت اسرائیل تلاش می کند ما را از طریق هتک حرمت مسجدالاقصی به سمت جنگ دینی سوق دهد. وی افزود ملت‌های عربی سوخت این جنگ خواهند بود. وی تاکید کرد نظریه سازشکاران که دنبال  عادی سازی روابط هستند واهداف آنها سقوط خواهد کرد و موضع عربی مخالف عادی سازی روابط در میان تمام ملت‌ها تقویت و منسجم خواهد شد.

وی افزود اعراب باید از اموال و نفت خود برای بیرون راندن اسرائیل و جنگ با آن استفاده کنند، چرا که در غیر این صورت، اسرائیل پایتخت‌ها و شهرهایشان را درهم خواهد کوبید و بر سر آنها آوار خواهد شد.

منیر شفیق دبیرکل کنگره مردمی فلسطین در خارج هم درباره موضع اصولی اعراب در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اظهار داشت همکاری با دشمن خیانت و از نظر دینی و انسانی و عربی محکوم است،‌عادی‌سازی روابط بیانگر حالت پسرفت عربی و نگرانی از منافع خاص حکومت‌هایی است که روابط خود را عادی می کنند.

در پایان جلسه افتتاحیه، اکرم حمدان رئیس انجمن اندیشمندان عرب، ابتکارها و طرح های کشورهای عربی درباره دشمن اسرائیلی و عادی سازی روابط با این رژیم را تنها سبب به بار آوردن خرابی و ویرانی دانست و بر مخالفت با هرگونه تلاش برای نزدیک شدن به دشمنی تاکید کرد که همچنان به تجاوزگری خود به فلسطینیان ادامه می دهد و برای شعله ور کردن آتش فتنه میان ملت های منطقه تلاش می کند.

این کنفرانس همچنین در دستورکار خود به چندین موضوع خواهد پرداخت که مهمترین آن دیدگاه شرعی درباره عادی سازی روابط و پیامدهای اقتصادی مترتب بر آن و نیز بررسی عادی سازی در دو زمینه فرهنگی و رسانه ای و همچنین موضوع تحریم اشغالگران بین واقعیت و آنچه درباره آن امیدواری وجود دارد، اعلام شده است.

بازداشت 6 فلسطینی در کرانه باختری و کاهش محدوده ماهیگیری در غزه

خبر دیگر اینکه نظامیان رژیم صهیونیستی  امروز چهارشنبه با یورش به مناطقی در کرانه باختری به منازل مردم حمله‌ورشدند و چند شهروند دیگر را بازداشت کردند.

منابع فلسطینی گفتند نظامیان دشمن در جریان حمله به مناطقی در کرانه باختری اشغالی، 6 شهروند دیگر را بازداشت و به مناطق نامعلومی منتقل کردند.

رژیم صهیونیستی همچنین در  ادامه تشدید محاصره نوار غزه و تنگ کردن عرصه زندگی بر مردم این منطقه برای به زانو درآوردن و تسلیم کردن آنها، اقدام دیگری را علیه معاش آنها انجام داد و محدوده ماهیگیری را کاهش داد، صهیونیست‌ها پرتاب بالن‌های آتش‌زا را بهانه خود برای این اقدام خصمانه اعلام کرده‌اند.

نزار عیاش رئیس سندیکای ماهیگیران نوار غزه خاطر نشان کرد مقامات دشمن تصمیم خود برای کاهش محدوده ماهیگیری از 15 مایل به 6 مایل در طول ساحل نوار غزه را اعلام کرده‌اند.

رژیم صهیونیستی علاوه بر کاهش محدوده ماهگیری، مشکلات زیادی را برای ماهیگیران فلسطینی هنگام صیادی فراهم می‌کند و به نقض حقوق آنها ادامه می‌دهد تا مشکلات مردم نوار غزه که از 13 سال پیش در محاصره هستند از نظر معیشتی در کنار بحران بهداشتی تشدید شود.

رسانه‌‌های رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه مدعی وقوع هفت مورد آتش سوزی از صبح سه شنبه و وقوع 14 مورد آتش سوزی از ابتدای هفته در شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه به سبب بالن‌های آتش زای پرتاب شده از سمت نوار غزه شده بودند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon