سند بهره‌وری آب برای استان‌ها ابلاغ می‌شود

سند بهره‌وری آب برای استان‌ها ابلاغ می‌شود

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور با تأکید بر توجه بیشتر به موضوعات آبی و زیست محیطی گفت: سند بهره‌وری آب برای استان‌ها تهیه و ابلاغ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، عباس کشاورز در سمپوزیوم بین‌المللی قنات بلده که در شهرستان فردوس در حال برگزاری است از ابلاغ سند تهیه شده بهره‌وری آب باری هر استان و شهرستان خبر داد و اظهار داشت: براساس این سند می‌توان از توان بالای بخش خصوصی بیشترین بهره برد که پیامد آن کنترل مهاجرت و رفع معضل بیکاری در کشور خواهد بود.

وی افزود: باید رویکرد گذشته را در زمینه استفاده از آب را کنار گذاشت و استفاده بهینه از آب بر میزان تولید باشد و همه تلاش‌ها برای احیا و ماندگاری قنات‌هایی مانند بلده ترویج شود و عملیات آبخیزداری و کمک به کشاورزان در زمینه کشت جایگزین محصولات برای بهره‌وری بیشتر از آب انجام شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از دهه 40 به بعد توجه به قنات‌ها کمتر شده و حفر چاه و سد‌سازی بیشتر مورد توجه قرار گرفته که تخریب قنات‌ها و پایین آمدن راندمان آب را در پایین دست سدها درپی داشته است.

کشاورز افزود: فن‌آوری استحصال آب به وسیله قنات از ابتکارات ایرانیان است که در پهنه خشک کشور امکان زندگی را برای مردم مهیا کرد.

وی گفت: مسئولان و کشاورزان منطقه باید محصولاتی که مصرف آب بالایی دارد را حذف کنند تا کشاورزی بسیار کارآمد و مبتنی بر بهره‌وری آبی داشته باشیم و باید رویکردهای گذشته کنار گذاشته شوند و کشت گلخانه‌ای بیشتر مدنظر قرار گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی راه توسعه را در کشاورزی تکیه بر بهره‌وری دانست و ادامه داد: در اولویت اول بهره‌وری است و جامعه علمی کشور برای رفع مسائل حوزه آب باید بیشتر دخالت کند چرا که توان دولتی برای رفه مشکلات این حوزه، محدود است.

کشاورز با بیان اینکه قنات بلده فرودس باید جامع دیده شود گفت: باید بهتر و پایدارتر از قنات بلده فردوس استفاده شود تا مردم منطقه بیشترین نفع و سود را از آن ببرند.

نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: اکنون بهره‌وری از آب قنات بلده زیر 30 درصد است و در صورت استفاده بهینه می‌توانیم با گسترش کشت گلخانه‌ای تحولی در اقتصاد منطقه به وجود آوریم.

امیرحسنخانی ادامه داد: باید نحوه استفاده بهینه از آب بلده به مردم و بهربرداران آموزش داده شود تا این میراث جهانی برای آیندگان نیز حفظ شود.

مدیر عامل شرکت هلدینگ دانش بنیان لیدکو نیز گفت: 53 مقاله از مجموع 80 مقاله ارسال شده بهاین سمپوزیم پذیرفته شده است.

اسلام‌پناه افزود: دولت به تنهایی قادر به انجام احیای قنات‌ها نیست و بخش خصوصی ونهادهای مردمی باید در این زمینه به کمک دولت بشتابند و اجازه ندهند این منابع آبی که میراث گران بهای گذشتگان است به فراموشی سپرده شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon