اراک| سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در راستای حمایت از صادرکنندگان نیست


اراک| سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در راستای حمایت از صادرکنندگان نیست

استاندار مرکزی گفت: متاسفانه سیاست‌های ما در حمایت واقعی و عملی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بخش صادرات نیست، به طور حتم سیاست‌گذاری‌های دولت و دستگاه‌ها می‌تواند در حمایت واقعی و عملی از صادرکنندگان و بهبود در روند صادرات موثر باشد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدعلی آقازاده پیش از ظهر امروز در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی اظهار داشت: امیدواریم بانک مرکزی بتواند سیاست‌های خوبی را در حمایت از صادرکنندگان اعمال کند، متاسفانه سیاست‌های ما در حمایت واقعی و عملی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در بخش صادرات نیست.

وی افزود: اگر بتوانیم سیاست‌های درست و منطقی را در این زمینه داشته باشیم بسیار اثرگذار بوده و به طور حتم سیاست‌گذاری‌های دولت و دستگاه‌ها می‌تواند در حمایت واقعی و عملی از صادرکنندگان و بهبود در روند صادرات موثر باشد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: اگر سیاست‌ها به همین ترتیب باشد، آمار صادرات غیرنفتی و درآمد حاصل از آن به طور حتم امسال کاهش می‌یابد.

آقازاده بیان کرد: سیاست‌های فعلی، در خیلی از مواقع چیزی جز مانع‌تراشی برای صادرکنندگان نیست، استان مرکزی از استان‌های با صادرات برتر است، سال گذشته یک میلیارد دلار صادرات داشتیم که جزو 8 استان برتر کشور در بحث صادرات قرار گرفتیم.

وی با اشاره به نگرانی‌هایی که از دو ماه گذشته در بحث قاچاق گندم وجود داشت ادامه داد: نگرانی از قاچاق گندم از 2 ماه پیش شروع شد که بیشتر هم به سبب موضوع سیل و بعد اختلاف قیمت گندم جهانی با گندم داخلی و اختلاف  قیمت ارز با قیمت پول ملی بود.

استاندار مرکزی عنوان کرد: این نگرانی را وزیر اطلاعات هم در گزارشی به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و سران قوا اعلام کرده بود، خوشبختانه این نگرانی با تمهیدات دستگاه‌های امنیتی و مجری تا حد زیادی برطرف شده و قاچاق کالا به خارج تقریبا صفر است.

آقازاده خاطرنشان کرد: در استان‌هایی که گندم زودرس داشته‌اند، خریدهای خوبی انجام شده است، سال گذشته میزان خرید گندم استان 310 هزار تن بود که برای امسال این رقم تا مرز 400 هزار تن پیش‌بینی شده، خوشبختانه خطر آفت‌ها هم کمتر شده است.

وی با اشاره به تمرکز استان در بحث مبارزه با قاچاق گندم بر روی خروج گندم به خارج از کشور افزود: خرید برخی از دلالان سنتی که در 40 سال اخیر در زمینه خرید و فروش گندم فعالیت داشته‌اند و اغلب از کشاورزانی که تولیداتشان عمده نیست خرید دارند اشکال ندارد و در خرید و فروش گندم در داخل خیلی سخت‌گیری نمی‌کنیم.

خط قرمز مبارزه با قاچاق گندمِ استان مرکزی در خروج گندم به خارج از کشور است

استاندار مرکزی تصریح کرد: خط قرمز ما در بحث گندم، خروج گندم به خارج از کشور است که در این زمینه هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم و هم مقابله می‌کنیم، خوشبختانه با تمهیدات انجام‌شده خطر خروج گندم به خارج از کشور به صفر رسیده است.

آقازاده بیان کرد: دستگاه‌ها پای کار هستند و به طور قطع این اجازه را به هیچ عنوان نخواهند داد و نگرانی ما در زمینه قاچاق گندم به خارج از کشور تا حدودی برطرف شده است.

استاندار مرکزی با اشاره به ضرورت به روز شدن اطلاعات سامانه جامع انبارها هم گفت: به روز شدن ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها بسیار ضروری بوده و باید به زودی در استان کلید زده شود تا بتوانیم انبارهای پراکنده‌ای که ثبت شده را به صورت به‌روز و واقعی داشته باشیم.

آقازاده ادامه داد: از این رو یکی از دستور کارهای مهم این کمیسیون باید به روز شدن آمار و اطلاعات سامانه جامع انبارهای استان باشد.

وی با اشاره به بحث قاچاق کالای آدامس عنوان کرد: در بحث آدامس، چه در قاچاق ورودی و چه خروجی ابتدا باید به دنبال عمده‌ها برویم و بعد به سراغ خرده‌فروش‌ها، چیزی که حدود 30 سال پیش می‌گفتیم، اگر هنر این کار را داشته باشیم که جلوی قاچاق را بگیریم دیگر کالای قاچاق داخل مغازه و واحد صنفی نمی‌آید و برخورد با خرده‌فروش معنی و مفهوم ندارد.

استاندار مرکزی با اشاره به چالش‌هایی که در صدور بارنامه‌های حمل بار وجود دارد هم گفت: نقطه کور در بحث بارنامه باید مشخص و مشکل صدور بارنامه با کد ملی‌های غیرواقعی باید برطرف شود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon