معاون وزیر کشور: مصوبات هیئت وزیران برای ارتقاء معیشت مرزنشینان اجرایی نشد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور گفت: علیرغم تمام تلاش نظام برای کمک به ارتقاء معیشت مردم، مصوبات هیئت وزیران اجرایی نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کردستان، بابک دینپرست که بهمنظور بازدید و بررسی مشکلات مرزهای استان به کردستان سفر کرده بود، در جلسه کارگروه توسعه صادرات و مبادلات مرزی از مدیران اقتصادی خواست علل توقف اجرای مصوبات هیئت وزیران را بررسی کنند.
وی افزود: علیرغم تمام تلاش نظام برای کمک به ارتقاء معیشت مردم، مصوبات هیئت وزیران اجرایی نشده و بر زمین مانده؛ یا در اجرای مصوبات به درستی عمل نکردهایم یا در تصمیمگیری و ابلاغ ضوابط حلقه مفقوده وجود دارد که در هر صورت بررسی علت توقف اجرای این مصوبات بسیار مهم است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور به مشاهدات خود از نواقص و کمبودهای بازارچه های مرزی سیرانبند بانه، سیف سقز، مله خورد سروآباد و خانم شیخان مریوان اشاره کرد و گفت: در مورد تجارت مرزی، مصوبات خوبی داریم که یکی از آنها از رئیسجمهور اختیارات گرفته تا ستاد تدابیر ویژه اقتصادی توسط استانداران تشکیل شود.
وی ابلاغ 7 ماموریت ویژه به استانداران را یادآور شد و ادامه داد: نخستین مورد، تهیه لیست واحدهای تولیدی فعال و لیست اشتغال آنهاست که در سال 98 عملکرد فرمانداران با این معیار سنجیده خواهد شد.
دینپرست بیان کرد: ماموریت دوم مربوط به بررسی واحدهای تولیدی که با کمتر از ظرفیت کار میکنند و سوم بررسی واحدهای راکدی که در دولتهای 11 و 12 راکد شدهاند؛ البته واحدهایی که امکان و امیدی یه احیا آنها نیست مشمول نمیشوند.
وی ماموریت چهارم را بررسی واحدهای تملک شده توسط بانکها ذکر کرد و افزود: ماموریت پنجم بررسی واحدهای مشکلدار و بحرانی در کارگروه تسهیل است و معتقدیم فرمانداران موظف هستند مانند یک پرستار از واحدهای تولید بیمار مراقبت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور ماموریت ششم را تهیه لیست واحدهای با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد و ماموریت هفتم را تهیه لیست واحدهای با سرمایهگذاری دولتی نیمهتمام و آماده بهرهبرداری قابل واگذاری عنوان کرد.
وی در خصوص ماموریت هفتم خاطرنشان کرد: عدم انگیزه برای خریدار، مخالفت یا مقاومت دستگاه صاحب پروژه و مقاومت، مخالفت یا ممانعت دستگاههای نظارتی موانع واگذاری این پروژهها به بخش خصوصی است که سازمان مدیریت باید بررسی کند به هر کدام از این دلایل و خارج از چارچوب قانونی مقاومتی صورت گیرد به ما اعلام کند تا برای رفع مشکل اقدام کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور به اقدام مهم «قطع حلقههای وابستگی واحدهای تولیدی به واردات» اشاره کرد و اظهار داشت: مقرر شده تیمهای تحقیقی در استانها تشکیل و واحدهایی که به قطعات، تجهیزات و یا مواد اولیه وارداتی نیاز دارند را بررسی و مقدار نیاز، کشور تولیدکننده و ظرفیت تولید واحد تولیدی و لیستی از شرکتهای دانشبنیان، پارک علم و فناوری، دانشگاههای علم و فناوری و نخبگان استان نیز اعلام شود.
دینپرست با یادآوری اینکه در جنگ تحمیلی، نظامیان و سربازان، کشور را با سربلندی حفظ کردند تاکید کرد: امروز جنگ اقتصادی مطرح و ما سربازان این جنگ هستیم و بحث خدمت جهادی مطرح است، بنابراین باید تلاش کنیم تا ما هم سربلند باشیم.
انتهای پیام/ش