عملیات ابها شکست رادارهای نظامی آمریکایی را ثابت کرد
ارتش یمن در تغییر استراتژی خود و حملات هوایی به فرودگاه های عربستان موفق عمل کرده و شکست تسلیحات نظامی و رادارهایی آمریکایی را به اثبات رساند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، صنعا در اجرای تهدیدات خود درمقابل ائتلاف عربستان و امارات در خصوص معادله فرودگاه ها و همچنین حملاتی که هفته های قبل ترتیب داد موفق عمل کرده است. در حاشیه این اتفاق، مبارزان یمنی بار دیگر توانایی خود را در استفاده از تجربه و حفظ خط خود برای بالا بردن و گسترش توانایی های کمی و کیفی ثابت کردند. این حالت درعربستان کاملا برعکس است، طولانی کردن جنگ توسط عربستان در این زمان محاسبات دردناک و جبران ناپذیری به این کشور تحمیل کرده است.
موفقیت عملیات هفت پهپاد در خط ابقیق- ینبع در اواسط ماه مه در حمله ای که در یمن تحت عنوان عملیات نهم ماه رمضان شناخته شد، نشان دهنده یک مرحله جدید از درگیری است. اتفاقی که دیروز رخ داد تنها یک ایستگاه جدید در حملات صنعا در چارچوب پاسخ به حمله ائتلاف عربستان و امارات ضد یمن بود که 300 تاسیسات حیاتی را برای اهداف احتمالی آماده کرده بود. منابع پیش رو در جنبش انصارالله هدف قرار دادن فرودگاه ابها را (فرودگاه منطقه ای در شهر عسیر که پروازهای داخلی و خارجی را هدایت می کند) در چارچوب یک معادله ساده قرار می دهند: فرودگاه های یمن را بازکنید تا حملات به فرودگاه های عربستان و امارات متوقف شود. محمد عبدالسلام رئیس هیئت مذاکره کننده صنعا در کامنت خود اعلام کرد که صنعا حمله به فرودگاه های امارات و عربستان را با تهدید به حمله موشکی اجرا کرد که ریاض هم به آن اعتراف کرده است و همین دلیل تعطیلی فرودگاه است. عبدالسلام روز گذشته اعلام کرده بود که در پی بسته شدن فرودگاه بین المی صنعا و کوتاهی سازمان ملل متحد در انجام هرکاری، این حق کشورهای دشمن است که فرودگاه هایشان در معرض آتش قرار بگیرد.
برای اولین بار است که صنعا تا این اندازه به اهداف غیرنظامی نزدیک می شود. منابع نیروهای یمنی در مصاحبه با روزنامه الاخبار بر توجیه قانونی بودن این اعمال تاکید کرد. این منابع اشاره کردند که سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح هشدار داده است که شهروندان در کشورهای دشمن از حضور در فرودگاه ها و تاسیسات حیاتی اجتناب کنند.
از زمان عملیات روز نهم از ماه مبارک رمضان، ابتکارات نظامی ارتش یمن در مقابل عربستان تغییر کرد. از جمله این ابتکارات حمله با چند هواپیمای قاصف ک2 به انبارهای اسلحه و رادار و اتاق کنترل در پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط و هدف قرار دادن پایانه ها و ایستگاه های هواپیماهای بدون سرنشین در فرودگاه جیزان است. علاوه بر این حملات وسیع در نجران که منجر به سقوط 20 پایگاه عربستان در 72 ساعت شد و 75 جنگنده نتوانستند آن را متوقف کنند نیز از جمله این ابتکارات بود. این عملیات ها هربار شدید تر می شوند و اگر این استراتژی هم چنان ادامه یابد معادله جنگ به گونه ای می شود که عربستان و آمریکا که از آن حمایت می کند اصلا آن را نمی خواهند. همچنین این استراتژی، شکست سلاح های آمریکا و ناتوانی تکنیک های حفاظت و سیستم های آنها در زمینه واکنش به این نوع حملات پهپادی، و نیز ضعف زرادخانه های موشکی آن را آشکار می کند.
منابع نظامی هشدار می دهند که همه فرودگاه ها در عربستان و امارات در معرض هدف گیری هستند تا زمانی که فرودگاه صنعا باز شود.این منابع تاکید کردند که یمن توانایی اجرای این تهدید را دارد. منابع نظامی در ادامه اعلام کردند که هدف قرار دادن برج فرودگاه ابها موجب خسارت و تعطیلی آن شده است. نوع موشک های استفاده شده در این عملیات، کروز با برد 2500 کیلومتر است. منابع همچنین اضافه کردند که بگذارید نیروهای دشمن وقت خود را صرف بررسی و جستجوی بقایای موشک ها کنند، خودمان در فرصت مناسب جزئیات آنها را اعلام می کنیم. بااین حال جستجو در بایگانی نیروهای یمنی نشان می دهد که یمن دوبار پیش از این در حمله به ابها از این نوع موشک ها استفاده کرده بود؛ بار اول به صورت آزمایشی بود و بار دوم رآکتورهای هسته ای در ابوظبی را به شدت مورد هدف قرارداد.
این نکته قابل توجه است که نیروی موشکی یمن در صحنه های پرتاب موشک کروز قرار گرفته است. با وجود عدم وضوح بالای پارامترهای فنی این نوع از موشک ها، به نظر می رسد که پس از پرتاب، شبیه به یک هواپیمای کوچک حدود 5 متری که کلاهک انفجاری آن گاهی به بیشتر از 400 کیلوگرم می رسد عمل کرده و چند ثانیه پس از پرتاب از موتورهای تقویت کننده خود جدا می شود.
انتهای پیام/