کاه و کلش ۴۵۰ هکتار از مزارع کهگیلویه در آتش سوخت
۵۰ هکتار از کاه و کلش مزارع آبیاری بارانی و قطرهای و ۴۰۰ هکتار از مزارع روستایی شهرستان کهگیلویه طعمه حریق شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، به دلیل بیدقتی و ناآگاهی کشاورزان در آتشزدن کاه و کلشها و نیز پسماندهای کشاورزی مزارع، بخش وسیعی از مراتع، مزارع و پسماندهای زراعی 8 روستای غرب دهدشت طعمه حریق شد که با توجه به شدت وزش باد، خطر آتشسوزی روستاهای پایین دست نیز دور از انتظار نبود.
به دلیل عدمآگاهی کشاورزان ناشی از آتشزدن کاهوکلشها، آتشسوزی از ابتدای گلزار شهدای دهدشت آغاز و به دلیل جهت وزشباد و سرعت آن، بخش زیادی از پسماندهای کشاورزی هشتروستا طعمهحریق شد.
سوزاندن پسماندهایزراعی سبب بروز چالشهای زیستمحیطی همانند آلودگی هوا شده و علاوه بر این بر حاصلخیزی خاک نیز اثرات منفی به جای میگذارد.
با وجود آنکه برخی از کشاورزان با دیدمنفی به پسماندهای زراعی نگاه کرده و در اکثر اوقات ترجیح میدهند آنها را از بین ببرند، اما چنانچه پسماندها بهشکل بسیارمفیدی مورد استفاده قرار بگیرد مزایای زیادی دارد از جمله اینکه میتوانند به عنوان کودآلی از آن استفاده کرده و همین عامل بهعملکرد خاک کمک میکند و حتی برای کشاورز ارزش اقتصادی زیادی دارد.
طی سالهایاخیر سوزاندن پسماندهایزراعی یا کاهوکلشهای برداشت در شهرستانکهگیلویه تبدیل به چالش بزرگی شده و متاسفانه علیرغم برگزاری جلسات و نشستهای متعدد و بحث و جدلهای فراوان و نیز هشدارجدی آن در جلسات، اما عوامل بازدارنده قوی برای آن وجود ندارد.
در همین مدتکوتاه از زمان آغاز عملیاتبرداشت در سطح شهرستان تاکنون شاهد آتشسوزیهای زیادی در مزارع بخشمرکزی شهرستان کهگیلویه بودیم و تاکنون هیچگونه اقدامجدی و تأثیرگذاری جهتپیشگیری از بروز چنین خطری در سطحمزارع شهرستان اندیشیده نشده است و هرسال علیرغم بروز خسارات فراوان، متأسفانه اقدامات لازم به سال بعد موکول میشود.
دبیر ستادبحران فرمانداری کهگیلویه در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: آتشسوزی از ساعت15 ظهر چهارشنبه از ابتدای گلزارشهدای دهدشت آغاز و در ادامه مساحت بسیار زیادی از مزارع روستاهای غرب شهردهدشت دچار آتشسوزی شد.
سرتیپ خادمی افزود: بهدلیل شدت و نیز جهت وزشباد، بخشزیادی از پسماندهایزراعی روستاهای برجعلیشیر، دممهد، سمغان، دهنو، تلمر و تلزری دچار آتشسوزی و طعمهحریق شده است.
وی با اشاره بههمکاری تمام نیروها در کنار نیروهای مردمی تصریح کرد: نیروهای منابعطبیعی و نیز نیروهای نظامی در کنار نیروهای مردمی جهت اطفایحریق همکاری نموده و باتوجه به حجمبالای آتش علاوه بر ماشین آتشنشانی دهدشت، خودروی آتشنشانی سوق نیز فعالیت بسیار خوبی داشته است.
خادمی درپایان خاطرنشان کرد: در زمان بحران، همکاری و هماهنگی همه دستگاهای عضو مدیریتبحران شهرستان لازم است و نباید همکاری تنها به چند اداره معطوف شود.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستانکهگیلویه در گفتوگو با تسنیم اظهارداشت: در این حادثه 2هکتار از مراتع بادامکاری طعمهحریق شد و علاوه بر آن، حجمزیادی از کاهوکلشها، صیفیجات و نیز لولههای پمپاژآب دچار خسارت شدند.
هدایتالله آویزش افزود: اعضای مدیریتبحران در این حادثه هیچگونه همکاری نداشته و عملکرد مدیریتبحران شهرستان بسیارضعیف بوده است.
وی افزود: مصوبات جلسات ستاد مدیریتبحران تاکنون درخصوص آتشسوزیها عملی نشده و لازم است فرمانداری در این زمینه با ادارات کمکار برخوردقانونی داشته باشد.
وی با اشاره به برخوردقانونی با افرادمتخلف عنوان کرد: باتوجه به اینکه شروع آتشسوزی از مزارع و ناشی از آتشزدن پسماندها بوده است لازم است جهادکشاورزی شهرستان با افرادمتخلف برخوردقانونی کند.
آویزش بیان کرد: چنانچه در چنین حوادثی با افرادمتخلف بهصورت قضایی برخورد شود تاحدود بسیار زیادی خسارت ناشی از آتشسوزیها کاهش مییابد.
وی با اشاره به عدم امکانات لازم تصریح کرد: در زمینه اطفاحریق و مقابله با آتشسوزیها امکانات شهرستان بسیار محدود است و لازماست این امکانات جهت اعزام به مناطق آتشسوزی در اختیار یک نهاد مشخصی قرار بگیرد.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان کهگیلویه نیز اظهار داشت: در این آتشسوزی 50هکتار از مزارع آبیاری بارانی و قطرهای و نیز 400هکتار از مزارع روستایی طعمهحریق شد.
سیدعمران تقوی افزود: در این آتشسوزی معادل 500میلیون تومان به تجهیزات مزارع هندوانه و پمپاژهای مزارع آبیاری بارانی خسارت وارد شده است.
وی درپایان خاطرنشان کرد: در این آتشسوزی حدود 3میلیارد ریال از پسماندهای کشاورزی و کاهوکلش مزارع 8روستا طعمهحریق شد.
به گزارش تسنیم این آتشسوزی اولین مورد آتشسوزی با مساحت بالا و نیز ششمین مورد آتشسوزی بوده که در سال 98 در شهرستانکهگیلویه رخ داده است و باتوجه به شرایطموجود احتمال اینکه در روزهایآینده دوباره شاهد چنین حوادثی باشیم دور از انتظار نیست.
انتهای پیام/