۵۵ کارخانه آسفالت تعطیل شد
رئیس انجمن آسفالت از تعطیلی ۸۰ درصد کارخانههای تولید آسفالت در دو استان تهران و البرز خبر داد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جلیل طباطبایی گفت: از 65 کارخانه فعال در صنعت آسفالت کمتر از 10 کارخانه فعال است و بقیه کارخانهها بیش از دوسال است که هیچ فعالیتی ندارند.
وی بابیان اینکه هرسال بطور متوسط 7 کارخانه از چرخه تولید خارج میشود افزود: این کارخانهها با سرمایه گذاری بیش از 10 هزار میلیارد تومانی و به همت بخش خصوصی راه اندازی شده اند، اما بیش از دوسال است که متاسفانه این سرمایه گذاری کلان هیچ منفعتی برای صاحبان سرمایه نداشته است.
این فعال صنعت آسفالت، افراد شاغل در این صنعت را بطور مستقیم بیش از 20 هزار نفر اعلام کرد و گفت: اگر روند تعطیلی کارخانهها با همین روند پیش برود سال آینده 15 هزار نفر از شاغلان این صنعت قطعا کار خود را از دست خواهند داد.
طباطبایی ادامه داد: هم اکنون نیز بسیاری از فعالان این صنعت با چنگ و دندان تلاش دارند تا کارگران خود را حفظ کنند و بسیاری از آنها با فروش تجهیزات نظیر کامیون، لودر و ماشین آلات سعی دارند حقوق و مزایای پرسنل و هزینههای جاری کارخانه را پرداخت کنند، اما این روند نمیتواند بیش از این ادامه پیداکند و بالاخره صاحبان کارخانهها ناچار میشوند به تعدیل نیرو، تن دهند.
رئیس انجمن آسفالت، مشکل اصلی کارخانههای آسفالت سازی را ورود شهرداریها به تولید آسفالت عنوان کرد و گفت: چند سالی است شهرداریها به ویژه شهرداری تهران خودش کارخانه تولیدآسفالت احداث کرده و نیازشان به آسفالت را خودشان تولیدمی کنند. این مسئله جدا از اینکه هزینههای تولید را برای شهرداریها افزایش داده و قیمت تمام شده را چند برابر کرده، باعث شده تا بخش خصوصی نیز به حاشیه رانده شود و عملا بسیاری از کارخانههای تولید آسفالت بخش خصوصی را به تعطیلی کشانده است.
طباطبایی با بیان اینکه مطالبات کارخانههای آسفالت از شهرداری تهران حدود 400 میلیارد تومان تخمین زده میشود گفت: متاسفانه شهرداری تهران مطالبات ما را یکسال است که نداده، اما برای کارخانههای وابسته به خودش، بصورت نقد قیر و دیگر مواد اولیه خریداری میکند.
وی یکی دیگر از مشکلات صنعت آسفالت را تعیین مالیاتهای سنگین و غیر واقعی برای این صنعت عنوان کرد و افزود: درحالی که بسیاری از کارخانهها تعطیل هستند و درآمدی ندارند، اما اداره دارایی اقدام به اخد مالیاتهای سنگین از این واحدها میکند که این مسئله مشکلات کارخانهها را دو چندان کرده است.
این فعال صنعت آسفالت افزود: براساس بخشنامه دولت در راستای حمایت از تولید و رونق کسب وکار، اداره دارایی مکلف است مالیات خود از واحدهایی که در حال تعطیلی هستند یا با ظرفیت پایین کار میکنند بصورت اقساط 60 ماهه دریافت کنند، اما این بخشنامه اجرایی نمیشود و حداکثر مهلتی که به ما داده میشود 6 ماه است.
طباطبایی با تاکید بر اینکه ادامه این روند باعث تعطیلی کامل کارخانه ها، از بین رفتن اشتغال 20 هزار نفری و دلسردی صاحبان سرمایه خواهد شد گفت: اگر مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولان اقتصادی کشور هرچه سریعتر فکری به حال ما نکنند این صنعت نابود خواهد شد و 10 هزارمیلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی و استغال 20 هزار نفر ازبین خواهد رفت.
رئیس انجمن آسفالت تاکیدکرد: ما انتظار هیچ حمایت خاصی نداریم فقط میخواهیم قانون و بخشنامههای دولت اجرایی شود و ارگانهای دولتی و شهرداریها به رقیبی برای بخش خصوصی بدل نشوند.
انتهای پیام/