کره جنوبی بر سر دوراهی چتر هسته‌ای آمریکا و کره شمالی

کره جنوبی بر سر دوراهی چتر هسته‌ای آمریکا و کره شمالی

سیاستهای آمریکا علیه کره شمالی بسیاری در داخل کره جنوبی را نگران کرده و پیشنهاداتی برای حل تنش هسته‌ای با پیونگ یانگ را پیشنهاد کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سال 2000 رهبران کره شمالی و کره جنوبی برای اولین بار درباره امکان اتحاد دو کشور با یکدیگر ملاقات و گفتگو کردند. اکنون 19 سال از آن تاریخ می‌گذرد و نه تنها این امکان عملی نشده بلکه  روز به روز احتمال انجام آن کاهش می‌یابد.

بدتر از این مسئله موضع کره جنوبی بین آمریکا و کره شمالی است که تقریبا خطرناک شده است. کمپین فشار حداکثری ترامپ اکنون به شکل موثرتری شرکتهای کره جنوبی را از انجام تجارت با کره شمالی منع می‌کند و واشنگتن دراین باره مستقیما از شرکتهای بزرگ کره جنوبی خواسته و به آنها هشدار داده است. این سیاست احیاء پروژه‌های مشترک بین دو کره را عملا غیرممکن خواهد ساخت.

درصورت به بن بست رسیدن مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و کره شمالی، شرایط برای سئول چندان مساعد نخواهد بود. پیش از آغاز مذاکرات، آمریکا گزینه حمله نظامی علیه کره شمالی حتی با وجود به خطر انداختن کره جنوبی به عنوان متحد واشنگتن و حمله متقابل هسته‌ای را در نظر داشت.

لیندسی گراهام این جمله را تایید کرده است که "شاید این موضوع تحریک آمیز باشد. زمانی که شما رئیس جمهوری آمریکا هستید، به چه کسی وفادار خواهید بود؟ به مردم ایالات متحده."

این جمله چه از زبان ترامپ بیرون آمده باشد یا نه باعث شده بسیاری در درون کاخ آبی و همچنین محافظه کاران کره جنوبی پیشنهاد آغاز تلاش‌ها برای بیرون آمدن از چتر هسته‌ای آمریکا را مطرح کنند. یکی از این محافظه‌کاران کره ‌ای گفته بود: ما نمی‌توانیم هر زمان که هوا بارانی شد از همسایه چتر قرض کنیم. باید خود را برای پوشیدن بارانی آماده کنیم.

این صحبتها شاید تا اندازه زیادی شبیه به اظهارات فرانسه برای توجیه دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد. فرانسه دراین خصوص گفته بود: آمریکا نیویورک یا دیترویت را برای نجات هامبورگ و لیون فدا نمی‌کند.

با اینحال لیبرال‌ها در کره جنوبی بر لزوم صلح و آشتی با کره شمالی تاکید دارند. ایده اصلی آنها نیز این است که ابتدا با پایان خشونت و سپس با اتحاد می‌توان مانع وقوع جنگ هسته‌ای شد.

هرچند رئیس جمهوری فعلی کره جنوبی  با نزدیک شدن به همسایه شمالی بدون میانجیگری آمریکا سعی در عملی کردن این طرح را داشت و در ابتدا نیز تا اندازه‌ای موفق بود اما دستور ترامپ به کره جنوبی مبنی بر متوقف کردن اقدامات آشتی جویانه پایانی تلخ بر این راهبرد بود.

اگر کره شمالی به این نتیجه برسد که تنها راه ممکن برای حل این معضل سیاسی حرکت به سمت سلاح هسته‌ای است، شاید راه‌حل‌‌های جدی تری را برای حفظ منافعش در نظر بگیرد. هرچند درحال حاضر و طبق نظرسنجی‌ها 67 درصد از مردم کره جنوبی هنوز از حضور نظامی آمریکا در کشورشان حمایت می‌کنند اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که این آمار به سرعت درحال کاهش است. نتایج این نظرسنجی در 5 سال قبل حاکی از حمایت 80 درصدی مردم از حضور نظامی آمریکا بود.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon