۴۵ هزار هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشوند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از رشد ۲۵۰ درصد آبیاری تحت فشار در سال گذشته در استان خبر داد و گفت: ۴۵ هزار هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشوند.
خلیل نیکشاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: یکی از مهمترین و اساسیترین مولفههای رشد و ترقی در استان پویایی بخش اقتصاد کشاورزی و در نهایت تامین امنیت غذایی و بیشک تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در راستای کاهش وابستگی به بیگانگان و خودکفایی در محصولات اساسی و استراتژیک از جمله گندم و دانههای روغنی است.
وی با اشاره به قابلیتها و توانمندیهای بخش کشاورزی استان افزود: استان اردبیل یک دهم درصد از مساحت کل کشور را تشکیل میدهد و 4 درصد از کل میزان تولید محصولات کشاورزی کشور را بر عهده دارد و این استان با 775 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 3 میلیون و 900 هزار واحد دامی برابر با 2 میلیون و 400 هزار راس دام اعم از سبک و سنگین نقش بسیار موثری در تامین امنیت غذایی در کشور دارد.
نیکشاد تصریح کرد: استان اردبیل با تولید 4 تا 4 میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات کشاورزی به عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است و سالانه افزون بر 400 هزار تن انواع محصولات سردرختی تولید میشود و این استان به لحاظ داشتن سه دشت حاصلخیز و مهم اردبیل و مشکینشهر و مغان از قابلیتها و توانمندیهای منحصر به فردی در سطح کشور برخوردار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: استان اردبیل ویترین تولید بذور انواع محصولات کشاورزی محصوب میشود به طوری که 100 درصد سورگوم بذری کشور در این استان تولید میشود.
وی بیان کرد: این استان با تولید سالانه بیش از 42 هزار تن گوشت سفید علاوه بر تامین نیاز داخلی استان مابقی را نیز به دیگر نقاط کشور و خارج صادر میکند.
نیکشاد با اشاره به چالشها و مشکلات پیش روی بخش کشاورزی استان اظهار کرد: استان اردبیل با چالشهای عدیده ای در بخش کشاورزی روبهرو است که از جمله آنها میتوان به مباحث مرتبط با آب و فرسایش خاک و تغییرات شرایط آب و هوایی اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: یکی از رویکردهای مهم سازمان جهاد کشاورزی استان توسعه و گسترش شرکت ها و واحدهای وابسته با صنایع تبدیلی و تکمیلی است تا از هدر رفت و دور ریخت محصولات کشاورزی جلوگیری شود و مدت ماندگاری و ارزش محصولات تولیدی به مراتب بیشتراز خود محصولات تولیدی خام باشد.
وی تصریح کرد: سعی و اهتمام ما بر این است تا با اجرای یک برنامه منسجم و فراگیر اقتصاد کشاورزی استان را از حالت معیشتی به کشاورزی علم محور با درآمد زایی بالا سوق دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: بالا بردن ارزش افزوده محصولات کشاورزی و مدیریت بهینه در بازار و توسعه بازرگانی صادرات محور از جمله شاخصههایی هستند که بیش از پیش مورد توجه مسئولان بخش کشاورزی استان است.
نیکشاد گفت: عمده فعالیت بخش کشاورزی استان بر سه اصل تامین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد تولید کنندگان و بهرهبرداران استوار است و این موارد از اهداف مهم اقتصاد مقاومتی بوده و به طور قطع تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تنها راه رسیدن به ضریب خوداتکایی و خودکفایی است که در تحقق این مهم توسعه کشاورزی و صنایع وابسته آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به مهمترین فعالیتهایی که توسط سازمان جهاد کشاورزی در سالهای گذشته و حال در دست انجام است، افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان میراثدار سنگرسازان بیسنگر است؛ جوانان پاک و دلاوری که در هشت سال دفاع مقدس به بیگانگان نشان دادند که با جانفشانی خود ذرهای از خاک ایران اسلامی را به بیگانگان نخواهند داد، همان سنگر سازمان بی سنگر دفاع مقدس امروز در صف مقدم تولید و خودکفایی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی میکوشند تا کشور در واردات محصولات استراتژیک و مهم به بیگانگان وابسته نباشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در سال گذشته در زمینه گسترش سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار 250 درصد افزایش عملکرد را شاهد بودیم به طوری که یک هزار و 280 هکتار از اراضی کشاورزی استان به انواع سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار مجهز شدند.
وی افزود: در حال حاضر در بخش مربوط به تامین آب کشاورزی 15 هزار هکتار از اراضی مستعد برای اجرای آبیاری تحت فشار مورد مطالعه دقیق کارشناسی قرار گرفته است که به طور قطع با ورود به بخش اجرایی شاهد افزایش تولید در واحد سطح در این اراضی خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با اجرای طرح آبیاری کم فشار در اراضی پایاب سد سرخاب سه هزار و 580 هکتار از اراضی دیم به سیستمهای آبیاری تحت فشار مجهز خواهد شد.
نیکشاد بیان کرد: در سطح چهار هزار هکتار آبیاری در اراضی خرد نیز صورت گرفته که این امر نشان از توسعه فرهنگ سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در بین بهرهبرداران و تولیدکنندگان داشته و سال جدید سال توسعه سیستمهای آبیاری تحت فشار محسوب میشود که امیدواریم با رویکردی که مسئولان اتخاذ کردهاند و بهرهبرداران نیز علاقه وافری به این امر نشان میدهند در سالهای آینده بیش از پیش شاهد رشد و شکوفایی بخش کشاورزی استان باشیم.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین فعالیتهای شاخصی که توسط بخش کشاورزی در سالهای گذشته صورت گرفته و هم اکنون نیز در حال اجراست گسترش سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب سد خداآفرین است که در زمینی به مساحت 45 هزار هکتار در دست اقدام است و این پروژه مهم و ملی که در سطح کشور نمونه است خوشبختانه بیش از 90 درصد تا کنون پیشرفت فیزیکی داشته و امید واریم مابقی عملیات این پروژه مهم نیز تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با بهرهبرداری از اراضی پایاب سد خداآفرین یک تا یک و نیم میلیون تن به میزان تولید انواع محصولات کشاورزی استان افزوده خواهد شد.
وی گفت: امسال از اولویتهای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در مقابله با خشکسالی و افزایش راندمان آبیاری و تولید محصولات اقتصادی کشاورزی توسعه کشتهای گلخانهای است و گسترش گلخانههای تولید انواع محصولات کشاورزی نیز یکی از مهمترین اهدافی است که توسط این سازمان با جدیت دنبال میشود.
نیکشاد اظهار کرد: بزرگترین مجتمع گلخانهای کشور در استان در دشت مغان در دست اجراست که 400 هکتار از این مجتمع به بخش خصوصی واگذار شده است و تا افق 1400 تا 1404 بیش از دو هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت محصولات گلخانهای خواهد رفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: با بهرهبرداری از این پروژه عظیم برای بیش از 20 هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد و 750 هزار تن به میزان محصولات کشاورزی استان افزوده خواهد شد.
وی گفت: در هر هکتار شرایط گلخانهای 10 برابر نسبت به فضای باز محصول تولید میکند و مصرف میزان آب در این واحدها 10 تا 12 برابر کمتر است که آن چه که در این راستا مسئولان در حال برنامهریزی هستند گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی است تا به بهترین نحو ممکن از محصولات تولید حفاظت شده تا با ارزش افزوده بالای اقتصادی و سوددهی بیشتر عرضه شوند.
نیکشاد افزود: گسترش سدهای معیشتی و پوشش انهار و بهسازی جاده بین مزارع از اهداف مهم این سازمان است و راهاندازی واحدهای راکد و نیمهفعال نیز در سال گذشته و امسال از روند بسیار مناسب و مثبتی برخوردار است که 500 فقره طرح در زمینههای باغبانی و صنایع تبدیلی و تکمیلی وجود دارد که در سال گذشته 117 فقره از این طرحها با حمایت این سازمان و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به چرخه تولید بازگشتند و فعال کردن مابقی طرحها نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به پیشرفتهای حاصله در بخش مکانیزاسیون کشاورزی بیان کرد: خوشبختانه استان اردبیل یکی از مجهزترین ناوگانهای برداشت محصولات کشاورزی کشور را داراست و در سال گذشته 45 میلیارد تومان اعتبار تخصیصی علاوه بر اینکه جذب شد بلکه بیش از سه میلیارد تومان نیز از اعتبارات دیگر استانها که موفق به جذب اعتبار نشده بودند به این استان تخصیص داده شد امیدواریم با روند خوبی که در بخش مکانیزاسیون استان حاکم است شاهد نوسازی ناوگان کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی در استان باشیم.
انتهای پیام/ش