شرکت های زیان ده را به بخش تعاون واگذار نکنید

شرکت های زیان ده را به بخش تعاون واگذار نکنید

نایب رئیس اتاق تعاون گفت: من به نحوه واگذارها ایراد دارم.شرکت هایی که زیان ده هستند و آن شرکت ها در بخش دولتی به سود دهی نرسیده اند،نباید اعلام شود که باید به بخش تعاون برسد.

اسماعیل خلیل زاده، نایب رئیس اتاق تعاون در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ درباره واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس گفت: طبق اصل 44قانون اساسی واگذاری‌ها باید صورت گیرد. این موضوع مورد تأیید مقام معظم رهبری بوده است و تا امروز کوتاهی صورت گرفته است.

نایب رییس اتاق تعاون ایران اظهارداشت: این دو باشگاه می‌تواند در قالب سهامی عام واگذار شوند. در حال حاضر پیشکسوتان باشگاه استقلال اقدام به برگزاری نشست‌هایی کرده و کار به صورت جدی در باشگاه استقلال و پرسپولیس دنبال خواهد شد.

خلیل زاده ادامه داد: تاکنون کارهای کارشناسی زیادی برای فراهم شدن زمینه واگذاری این باشگاه‌ها انجام شده و عملیاتی شدن این کار می‌تواند این دو باشگاه را از حالت دولتی خارج کند. اگر مردم در این دو باشگاه سهامدار شوند، مجامع باشگاه‌ها هیات مدیره و مدیر عامل را انتخاب خواهد کرد و این به عدالت نزدیک‌تر است.

وی درباره واگذاری شرکت های شستا گفت: شستا و شرکت های دیگر وزارت تعاون در بانک توسعه تعاون حساب باز کنند و بتوانند تسهیلات خوبی را به تعاونی‌ها بدهند که تا کنون و به طور کامل اتفاق نیفتاده است.

 خلیل زاده درباره اینکه  قرار بود 30 درصد درآمد حاصل از واگذاری‌ها در اختیار بخش قرار گیرد،برآورد می‌شود که این رقم حدود 18هزار میلیارد تومان برآورد است تا کنون چه اندازه عملیاتی شده است بیان کرد:  اگر واگذارها بررسی شود. مشخص می شود،‌واگذاری شرکت ها 100 درصد نبوده است،تا این لحظه هم حتی یک ریال هم به حساب تعاون واریز نشده است. مشکلاتی در این بخش داریم که تا 20روز آینده به اطلاع می رسانم.

نایب رئیس اتاق تعاون در پاسخ به اینکه اخیراً‌سازمان بورس اعلام کرده است باقیمانده سهام دولت در 18 شرکت بزرگ بورسی به صورت بلوکی، نقد و یکجا در بورس عرضه می‌شود،‌با توجه به تأکید اصل 44 در واگذاری ها به بخش تعاون،آیا بخش تعاون آمادگی دارد شرکت هایی مانند بیمه البرز،پالایشگاه شیراز و لاوان را بگیرد گفت: شرکت ها را بررسی می کنیم اگر به صلاح بخش تعاون باید حتماً‌ورود خواهد کرد اما اگر به نفع بخش نباشد ورود نمی کنیم.

خلیل زاده گفت:  من به نحوه واگذارها ایراد دارم.نباید شرکت هایی که زیان ده هستند و آن شرکت ها در بخش دولتی به سود دهی نرسیده اند،نباید اعلام شود که باید به بخش تعاون برسد. اما شرکت هایی که تا کنون اعلام شده است به دلیل پیش پرداخت‌هایی که به شرکت ها می شود عملاً‌به بیشتر شرکت های بخش خصوصی و تعاون امکان پذیر نیست. حداقل شرکت هایی که در این جنگ اقتصادی می توانند پایدار باشند و به تولید و خدمات کمک کنند.

وی ادامه داد: شرکت‌های اعلامی در لیست واگذاری‌ها به دلیل پیش پرداخت‌های بالا قابل واگذاری به بخش خصوصی و تعاون نیست و باید روان سازی لازم انجام شود و پیش پرداخت‌ها کمتر شود.

خلیل زاده تاکید کرد: باید شرکت‌هایی واگذار شوند که در تولید موفق باشند بر این اساس اتاق تعاون شرکت‌ها را بررسی می کند اگر به صلاح باشد وارد شده و تقاضای خود را اعلام می کنیم. من به واگذاری شستا به بخش تعاون  اعتقاد ندارم.

عضو هیات رییسه باشگاه استقلال در ادامه این نشست درمورد واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس گفت: برابر اصل 44 قانون اساسی که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید داشتند باید واگذاری‌ها انجام شود اما تا به امروز نیز در این زمینه کوتاهی شده است.

وی ادامه داد: باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس می‌تواند در قالب سهامی عام واگذار شوند. هم اکنون نیز پیشکسوتان باشگاه استقلال اقدام به برگزاری نشست‌هایی کرده و کار به صورت جدی در باشگاه استقلال و پرسپولیس دنبال می‌شود.ارزش پایه این دو باشگاه ایراد دارد و صورت‌های مالی آنها بدهکار هستند و بنابراین باید تراز مالی استخراج شود زیرا این 2 باشگاه بدهی مالی زیادی دارند.

خلیل زاده با بیان اینکه وزیر ورزش و جوان اصرار دارد که باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال باید واگذار شود، گفت: تاکنون کارهای کارشناسی زیادی برای فراهم کردن زمینه واگذاری این باشگاه‌ها انجام شده و عملیاتی شدن این کار می‌تواند این دو باشگاه ورزشی را از حالت دولتی خارج کند. اگر مردم در این دو باشگاه سهامدار شوند، مجامع باشگاه‌ها هیات مدیره و مدیر عامل را انتخاب خواهد کرد که این موضوع به عدالت، نزدیک‌تر است.

انتهای پیام/

 

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon