آبگیری سد گیلانغرب کنترل شده بود / هیچ‌گونه خطای انسانی و فنی رخ نداد

آبگیری سد گیلانغرب کنترل شده بود / هیچ‌گونه خطای انسانی و فنی رخ نداد

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه اتمام عملیات اجرایی سد گیلانغرب با زمان اوج کم‌بارشی و خشکسالی همزمان شد بنابراین آبگیری نشد، گفت: آبگیری سد گیلانغرب در سیلاب‌های اخیر کنترل شده بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بهرام درویشی در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه سازه رودخانه آبشوران بیش از 50 سال عمر دارد و عملیات اجرایی اصلاح آن نیز از سال 90 آغاز شده است عنوان کرد: تاکنون 96 میلیارد تومان برای ساماندهی آبشوران هزینه شده است و حدود 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه حدود 2.5 کیلومتر از مجموع 14.5 کیلومتر طول رودخانه آبشوران که از وسط شهر کرمانشاه عبور می‌کند نقاط بحرانی است گفت: این نقاط شامل مرکز شهر و مکان‌های پرتردد از جمله پل بنکدارها است.

وضعیت آبشوران در پل بنکدارها بسیار حاد است

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به اینکه در پروژه آبشوران جسارت به خرج دادیم و ترانشه باز کار کردیم افزود: این اقدام برای حفظ ایمنی جان مردم است زیرا آبشوران در بسیاری از نقاط نشست داشته و وضعیت در پل بنکدارها حادتر است.

درویشی بیان کرد: در زمان مهار آب و انتقال آن از جناح چپ به راست برای آغاز کار عمرانی پی شستی زیر دیوارهای حایل مشخص می‌شود که حداقل یک ردیف از سنگ‌های زیرین به دلیل آب‌شستگی از بین رفته است؛ یعنی خیابان روی هوا قرار دارد.

وی افزود: حتی اگر این دیوارهای حایل کمترین آسیب را دیده باشند دال‌های روی سقف به طور کامل فرسوده شده‌اند، کاور روی آن از بین رفته و میلگردها به طور کامل پوسیده و قیچی شده است و از سوی دیگر نیز میلگردهای استفاده شده استاندارد نیست.

درویشی با اشاره به حجم بالای بارندگی‌ها و ادغام سیلاب و فاضلاب در رودخانه آبشوران عنوان کرد: اکنون آبشوران 6 تا هفت مترمکعب بر ثانیه دبی تخلیه می‌کند و کار کردن به صورت ترانشه بسته امکان‌پذیر نیست.

کمبود اعتبارات، مشکل اساسی پروژه آبشوران در کرمانشاه

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه مشکل اساسی برای این طرح تأمین اعتبارات عمرانی است افزود: اعتبارات کنونی به صورت اسناد خزانه است و برای ساماندهی 14.5 کیلومتر سه پیمانکار وجود دارد که قرارداد دو مورد نقدی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون پیمانکاران از نقدینگی خود در اجرای این طرح هزینه می‌کنند افزود: استاندار در حال رایزنی با رئیس سازمان برنامه و بودجه است که بخشی از اعتبارات اسناد به نقدینگی تبدیل شود و ما نیز نگران رکود کار و تردد و ایمنی مردم هستیم.

سرریز 7 سد استان کرمانشاه در بارندگی‌های فروردین ماه

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به اینکه روند بارندگی‌های امسال در استان بسیار مناسب اما از نظر پراکندگی و تقسیم زمانی مناسب نبود گفت: بارندگی‌ها به صورت تجمعی در فروردین ماه رخ داد.

درویشی با بیان اینکه از آغاز سال آبی تاکنون 780 میلی‌متر بارندگی در استان گزارش شده است عنوان کرد: حدود 200 میلی‌متر بارندگی‌ها طی چند روز فروردین اتفاق افتاد و این میزان حجم قابل توجهی است و زمانی رخ داد که سطح زمین اشباع شده بود.

وی با اشاره به اینکه 10 سد به بهره‌برداری رسیده و دو سد در دست اجرا در استان وجود دارد گفت: مجموع حجم ذخیره سدهای استان یک میلیارد و 350 میلیون مترمکعب است که یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب ذخیره آب در استان وجود دارد.

درویشی عنوان کرد: در سیلاب فروردن ماه امسال هفت سد سلیمانشاه، آزادی، شیان، گاوشان، داریان، تنگه حمام و جاویشان سرریز شدند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه به وضعیت سدهای استان اشاره کرد و افزود: سدهای استان از نظر فنی، ساختار و مدیریت هیچ مشکلی ندارند و در طول سیلاب اخیر هیچگونه خطای انسانی و فنی رخ نداد و این سیلاب در استان به خوبی مدیریت شد.

درویشی با بیان اینکه عملیات اجرایی سد گیلانغرب در دهه 80 به اتمام رسید گفت: استان کرمانشاه از سال 1330 به چند دوره آب و هوایی تقسیم می‌شود؛ به اینگونه که از 1330 تا 1345 خشکسالی کامل، از 1345 تا 1357 نرمال و 1357 تا 1367 ترسالی و از 1367 تا 1376 نرمال و از 76 تا 94 خشکسالی و از 1394 تاکنون نرمال تمایل به ترسالی مواجه است.

وی بیان کرد: اتمام عملیات اجرایی سد گیلانغرب با زمان اوج کم‌بارشی و خشکسالی همزمان شد بنابراین آبگیری نشد از نظر قانون آبگیری سدها، این اقدام به صورت روزانه به اندازه 30 سانتی‌متر مجاز است که واکنش بدنه سد بررسی شود.

درویشی افزود: با توجه به سیلاب اخیر این حد مجاز برای سد گیلانغرب از دسترس خارج شد و گاهی در روز 70 تا 80 سانتی‌متر آبگیری می‌شد و به طور طبیعی عموم مردم نسبت به این موضوع حساسیت نشان دادند اما وضعیت تحت کنترل بود و دریچه‌ها و سرریز به خوبی عمل کردند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به اینکه نگرانی برای سد گیلانغرب وجود ندارد و ابزارهای بسیاری برای کنترل وجود دارد گفت: تنها مشکل در زمینه سد گیلانغرب شبکه‌های پایین دست است که به دلیل کم‌آبی چند سال گذشته خیلی مورد توجه نبوده اما اکنون دستگاه‌های مربوطه به دنبال استانداردسازی و اصلاحات در این زمینه هستند.

مشکل تأمین آب شرب برای شهر کرمانشاه وجود ندارد

درویشی با بیان اینکه استان کرمانشاه از مهر ماه گذشته تاکنون حدود پنج میلیارد مترمکعب آب ورودی داشته است عنوان کرد: یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب از این آب‌ها ذخیره شده است زیرا به همین میزان مخزن در استان وجود دارد.

وی گفت: بخش‌هایی از طریق رودخانه‌هایی که از استان خارج می‌شوند به حوزه کرخه منتقل شده‌اند و در آنجا مهار شده‌اند و بخش‌هایی نیز سهم بین‌المللی و حق‌آبه محیط‌زیست است که مجاز به مهار آن‌ها نیستیم.

درویشی افزود: بخش‌هایی نیز باید مهار می‌شد اما به دلیل مشکلات مالی، فنی، ساختاری هنوز مهار نشده‌اند که برای آن‌ها طرح‌های جامعی وجود دارد و مدیریت استان و وزارت نیرو به این موضوع توجه دارند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه بیان کرد: بخش‌هایی از میزان ذخیره آب برای آبرسانی به پایین‌دست مصرف شده است و بخش‌هایی نیز باید برای فصل بارش سال آینده آماده و به آرامی حجم تخلیه ایجاد شود.

درویشی با اشاره به اینکه اکنون وضعیت مخازن استان مناسب است گفت: از سدهای در حال بهره‌برداری و شبکه‌های پایین‌دست هرجا که نیاز باشد آبرسانی می‌شود و مشکل تأمین آب شرب به‌ویژه برای شهر کرمانشاه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مجموعه‌ای از طرح‌های پایین‌دستی وجود دارد که باید به قطعیت برسند افزود: در مجموع آبفا و آب منطقه‌ای هماهنگی بسیار مناسبی برای تأمین آب به‌ویژه برای شهرهای بزرگ دارند و طرح‌های اساسی در دست اجرا و مطالعه است.

وجود بیش از 5000 چاه غیرمجاز در استان کرمانشاه

درویشی با بیان اینکه 11 هزار چاه مجاز در استان وجود دارد بیان کرد: 10 هزار چاه غیرمجاز در استان وجود داشت که بیش از 4000 مورد مسلوب‌المنفعه شده و اکنون حدود 5000 چاه غیرمجاز در استان باقی مانده است.

وی با بیان اینکه به نسبت اعتبار تخصیص داده شده و مجوزهای صادر شده سالانه حدود 400 تا 500 چاه غیرمجاز پر می‌شود گفت: این اقدام زمانی اثرگذار است که با فرهنگ‌سازی از حفاری مجدد چاه‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به طرح سازگاری با بی‌آبی و مدیریت تطبیقی با شرایط بیان کرد: تمام دستگاه‌ها در این طرح دخیل هستند اما مدیریت تطبیقی فرهنگ‌سازی و نیازمند نگاه آحاد جامعه از جمله مسئولان و مردم است.

تحقق تمام اهداف سامانه گرمسیری نیازمند هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌ها است

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: تحقق تمام اهداف طرحی عظیم و چند مؤلفه‌ای همچون سامانه گرمسیری نیازمند همکاری و هماهنگی بسیاری از دستگاه‌هاست.

درویشی عنوان کرد: بهره‌برداری از یک پروژه عظیم چند مؤلفه‌ای همچون سامانه گرمسیری تا زمان قطعیت نیازمند همکاری و هماهنگی بسیاری از دستگاه‌ها است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به اینکه باید هماهنگی‌های بین‌بخشی را بیش از پیش جدی گرفت گفت: سامانه گرمسیری ثروت مردم منطقه و ارزش اراضی کشاورزی را چند برابر و منطقه را به قطب اقتصادی تبدیل می‌کند.

وی با بیان اینکه سامانه گرمسیری یک طرح تأثیرگذار و حیاتی است که به مرور زمان آثار ارزشمند آن در غرب کشور در زمینه تولید ثروت بروز پیدا می‌کند افزود: این سامانه یک طرح عظیم چند مؤلفه‌ای است که بهره‌برداری آن ساز و کار خود را دارد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره ساز و کار بهره‌برداری از سامانه گرمسیری گفت: بعد از توجیه مردم برای انعقاد قرارداد، شبکه‌های آبیاری باید توسط جهاد کشاورزی مدرن شود که بخش اعظم آن انجام شده است.

درویشی بیان کرد: در بسیاری از نقاط این سامانه قرارداد منعقد شده و آب برای کشت بهاره در حال تحویل به کشاورزان است و کشت پاییزه نیز در حال توسعه است و در چند سال آینده تمام اهداف طرح محقق می‌شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon