گیلان| ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض به ازای هر هکتار باغ چای پرداخت می‌شود


گیلان| 12 میلیون تومان کمک بلاعوض به ازای هر هکتار باغ چای پرداخت می‌شود

استاندار گیلان از پرداخت ۸۵ درصد از هزینه تجهیز باغات چای به سیستم نوین آبیاری به صورت بلاعوض خبر داد و گفت: برای هر هکتار از باغات چای تا سقف ۱۲ میلیون تومان به صورت بلاعوض توسط دولت پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مصطفی سالاری امروز در بازدید از باغات و کارخانه چای روستای بازان شهرستان آستانه‌اشرفیه مهم‌ترین موضوع اثرگذار بر حوزه چای را قیمت این محصول دانست و اظهار داشت: فعالان حوزه چای خواستار حذف ارز دولتی برای واردات این محصول بودند که با پیگیری‌های استانی موفق شدیم از چند ماه گذشته موافقت دولت در این زمینه را کسب کنیم.

استاندار گیلان با اشاره به صدور مجوز برای صادرات چای توسط کارخانه‌داران و چای‌کاران گفت: صادرات چای با کیفیت ایرانی به کشورهای خارجی و به‌ویژه کشورهای همسایه ایران موجب افزایش سطح درآمد کارخانه‌داران و همچنین چای‌کاران می‌شود که با پیگیری‌های خود توانستیم موافقت دولت در این زمینه را نیز به‌دست آوریم.

وی به اظهار تمایل کارخانه‌داران مبنی بر خرید برگ سبز چای از چای‌کاران به قیمت بالاتر از قیمت مصوب شورای اقتصاد اشاره و افزود: این اقدام بی‌سابقه کارخانه‌داران در نوع خود بی‌سابقه و قابل تقدیر است و در نهایت افزایش حدود 40 درصدی قیمت خرید برگ سبز چای در مجمع مشترک توسعه اقتصادی گیلان را تصویب کنیم که به تأیید شورای اقتصاد نیز رسانده شد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان افزایش قیمت چای را به تنهایی برای بهبود وضعیت کاری چای‌کاران کافی ندانست و تصریح کرد: در کنار افزایش قیمت این محصول، کارخانه‌داران و چای‌کاران باید در رابطه با افزایش کیفیت و کمیت محصول چای اقدامات جدی‌تری انجام دهند تا نتایج مثبت این افزایش قیمت محسوس‌تر باشد.

سالاری با ابراز امیدواری از توسعه فعالیت چای‌کاران گیلانی در سطح ملی و بین‌المللی خاطرنشان کرد: تعامل و همکاری بسیار خوب و مطلوبی بین کارخانه‌داران و چای‌کاران وجود دارد و همه مسئولان و فعالان حوزه چای در استان گیلان وظیفه دارند برای افزایش میزان منافع چای‌کاران و فعالان این عرصه در سال‌های آینده برنامه‌ریزی جدی‌تری کنند. 

استاندار گیلان با بیان اینکه بهبود وضع معیشتی و درآمدی چای‌کار نیازمند حضور در باغات چای و استمرار فعالیت کارخانه‌داران است بیان کرد: رونق و توسعه حوزه چای نیازمند همکاری متقابل باغداران و کارخانه‌داران است زیرا کم‌کاری و عدم حضور هر یک بر روی کار دیگری اثر منفی دارد لذا رونق هر دو بخش مکمل یکدیگر هستند. 

وی با اشاره به روند بهبود فرآوری و بسته‌بندی چای از سوی کارخانه‌ها تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین عامل برای رونق محصول چای در بازارهای مختلف اتخاذ شیوه‌های مختلف بازاریابی و ایجاد تنوع در بسته‌بندی این محصول است و بایستی در این رابطه نیز برنامه‌ریزی شود تا شاهد اتفاقات مثبتی در این زمینه باشیم . 

نماینده عالی دولت در استان گیلان ایجاد رقابت سالم میان کارخانه‌داران را یکی دیگر از عوامل موثر در تولید این محصول بیان کرد و گفت: هر عاملی که باعث تضعیف رقابت میان کارخانه‌داران در خصوص افزایش کمیت و کیفیت محصول چای شود، در نهایت به ضرر همه فعالان این عرصه است و از این رو با هر اقدامی که فضای رقابتی بین کارخانه‌داران را از بین ببرد مخالفت می‌کنیم.

استاندار گیلان به اقدامات حمایتی دولت در مسیر تجهیز و توسعه کارخانجات و باغات چای نیز اشاره کرد و ابراز داشت: دولت آمادگی دارد برای تجهیز باغات چای به سیستم آبیاری نوین تا 85 درصد از هزینه یعنی برای هر هکتار تا سقف 12 میلیون تومان را به‌ صورت بلاعوض به باغدارانی که تمایل به انجام این کار دارند، پرداخت کند.

سالاری با اشاره به ارائه پیشنهاد جهت هدایت بخشی از یارانه‌ اختصاص‌ یافته به صنعت چای به سمت به‌زراعی و افزایش کیفیت و کمیت این محصول خاطرنشان کرد: از کارخانه‌دارانی که مایل هستند از تکنولوژی به‌روز و پیشرفته در مجموعه خود استفاده کنند، با ارائه تسهیلات ارزان قیمت حمایت می‌کنیم زیرا این کار در نهایت رونق تولید داخلی را به همراه دارد.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon