سهم آموزش و‌پرورش از بودجه عمومی دولت به ۱۰.۵ درصد رسید

سهم آموزش و‌پرورش از بودجه عمومی دولت به 10.5 درصد رسید

رییس آموزش‌وپرورش عمومی سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه هزینه فرصت یک ریالی که به آموزش و پرورش اختصاص می‌یاید، بسیار بالاست، گفت: سهم آموزش و‌پرورش از بودجه عمومی دولت در سال ۹۸ به حدود ۱۰.۵ درصد رسیده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سعید طاهری رئیس آموزش و پرورش عمومی و فنی‌وحرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه امروز در گردهمایی مدیران سازمان نوسازی مدارس اظهار کرد: با توجه به کمبود منابعی که در کشور وجود دارد، مبالغی که به دست دوستان در آموزش ‌وپرورش می‌رسد هزینه ـ فرصت بالایی دارد و باید قدر آن را دانست چون می‌توانستیم با این پول بازنشسته‌ای را سامان دهیم یا بیمارستانی بسازیم اما برای ساخت مدرسه‌ای مطابق با سند تحول بنیادین اختصاص یافت.

وی افزود: معتقدم چالش‌های آموزش و پرورش بیرونی و درونی است؛ چالش‌های بیرونی به تأثیرگذاری نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز در این حوزه مرتبط است بنابراین معیار تعامل با سایر بخش‌ها باید سند تحول بنیادین باشد و جز این هر مسیر دیگری برویم چالش‌هایی ایجاد می‌کند.

رئیس آموزش‌پرورش عمومی و فنی‌وحرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه گفت: چالش‌های درونی آموزش‌وپرورش به چهار دسته تقسیم می‌شود؛ نخستین چالش محتوایی است و پس از آن چالش نیروی انسانی، فضا و تجهیزات و منابع را داریم، در بحث فضا و تجهیزات در استان‌ها املاک و مدارسی وجود دارد که خالی هستند به عنوان مثال در استان ایلام 120 واحد آموزشی در اختیار آموزش‌وپرورش نیست.

عمده‌ترین مشکل فقدان نگاه اقتصادی در آموزش و‌پرورش 

طاهری ادامه داد: نامولد بودن دارایی‌ها یکی دیگر از مشکلات است و 41 درصد مدارس در آموزش و پرورش کمتر از 50 نفر دانش‌آموز دارند،  آیا امکان اداره کردن آنها به شیوه‌های دیگر نیست؟ عمده‌ترین مشکل ما فقدان نگاه اقتصادی در آموزش‌‌وپرورش است و تصور بر این است یک دولت رفاه داریم و در هر جایی می‌توانیم مدرسه بسازیم و حتی در یک روستا چون اهالی با هم همراهی ندارند دو مدرسه ساخته‌ایم.

وی عنوان‌کرد: باید در ساخت مدارس به سمت مجتمع‌سازی برویم، هم‌اکنون 52 مجتمع آموزشی را آماده داریم که تامین اعتبار آن انجام شده است البته در شهرهای بزرگ باید به لحاظ صرفه‌ اقتصادی و عملیاتی کردن تعلیم و تربیت واقعی مجتمع‌های آموزشی را احداث کنیم.

سهم آموزش و‌پرورش از بودجه دولت؛ 10.5 درصد

رئیس آموزش وپرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در بحث فضا و تجهیزات در مرحله نخست به منابع نیاز است و براین اساس اعتبارات از 500 میلیارد تومان در سال 93 به حدود 3 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ وقتی رشد اعتباری خوبی داشته باشیم شاهد هستیم که کل سهم آموزش و‌پرورش از بودجه عمومی دولت در سال 98 به حدود 10.5 درصد رسیده است.

طاهری با اشاره به اینکه سهم اعتبارات خیران از 178 میلیارد تومان در سه سال قبل به یک هزار میلیارد تومان افزایش یافت، گفت: سهم اعتبارات خیران افزایش یافت و در بحث نشاط بخشی به سراغ طرح‌های کوچک رفتیم در همین ارتباط هزار زمین چمن مصنوعی را تامین کردیم.

147 درصد تخصیص اعتبار نوسازی مدارس

وی افزود: چهار سال قبل تخصیص اعتبارات عمرانی 15 درصد بود اما در سال 96 به 66 درصد و در سال 97 به 110 درصد رسید و اگر ابلاغ را لحاظ کنیم 147 درصد تخصیص اعتبار انجام شده است؛ اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش  29 برابر و اعتبارات جاری 3.5 برابر وافزایش یافته است و در حوزه آموزش وپرورش نگاه دولت مثبت است اما باید چالش‌ها را مدیریت کرد تا حس کنیم اتفاقات خوبی در آموزش و‌پرورش رخ می‌دهد.

طاهری بیان کرد: قراردادی با دانشگاه خواجه‌نصیرمنعقد کردیم تا متناسب با آمایش سرزمین مشخص شود در کجاها به ساخت مدرسه نیاز است و امیدوارم طبق وعده‌ای که دادند تا پاییز این اتفاق بیفتد و مکان‌یابی ساخت مدارس برای ما بسیار مهم است تا بدانیم با چه کیفیت و ویژگی‌هایی باید اقدام به ساخت کنیم.

110 میلیارد اعتبار نقدا برای جمع‌آوری بخاری‌های نفتی واریز شد

رئیس آموزش و‌پرورش عمومی و فنی‌وحرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه درباره بخاری‌های نفتی و مدارس خشتی و گلی بیان‌کرد: باید  بخاری‌های غیراستاندارد را جمع کرد و 110 میلیارد تومان اعتبار مربوط به آن به طور 100 درصد تخصیص یافت و امیدوارم بتوانند این بخاری‌ها را  جمع کنند همچنین زیبنده سازمان نوسازی نیست که بعداز 40 سال از انقلاب شاهد مدارس خشتی و گلی باشیم  و هیچ توجیهی ندارد که بگویند نتوانستیم مدارس خشتی و گلی را جمع کنیم و این مدارس یک نمره منفی در کارنامه مدیریتی هر فردی خواهد بود.

وی افزود: منابع استانی سازمان نوسازی مدارس روند کاهشی داشت، در برخی استان‌ها این سهم تا 4 درصد نزول داشته است و چنین وضعیتی جای گلایه از سازمان نوسازی و سازمان برنامه و بودجه دارد اما در استان یزد درصد اعتبارات استانی بالاست و باید تشکر کنیم.

طاهری مطرح‌کرد: احداث مجتمع‌های آموزشی از محل اعتبارات استانی را باید مدیریت کرد همچنین رئیس سازمان نوسازی مدارس گفته است که 12 تا 15 هزار کلاس درس تا مهر ماه آماده می‌شود و منتظریم این موضوع محقق شود، تمام پروژه‌های نیمه تمام در کشور فعال شده است آن هم به خاطر تزریق اعتباری که سال گذشته انجام شد.

استان‌ها نسبت به شناسایی املاک و تبدیل به احسن آن اقدام کنند

وی با تأکید براینکه هزینه فرصت یک ریال که به وزارت آموزش‌وپرورش یا نوسازی مدارس اختصاص می‌دهیم، فوق‌العاده بالاست، افزود: یکی از انتظارت بحث مولد‌ کردن دارایی‌هاست و مکان‌یابی احداث مدارس مهم است اما تعداد زیادی املاک در استان‌ها وجود دارد که باید ساماندهی و تبدیل به احسن شود در حقیقت باید ارزش افزوده ملک را بالا ببریم؛ استان‌ها نسبت به شناسایی املاک اقدام کنند اینکه فکر کنیم دولت پول را بدهد و هر‌چه داریم دیگر به آن دست نزنیم اشتباه است شاید آموزش‌وپرورش بسیار درگیر مسائل جاری باشد اما سازمان نوسازی مدارس نسبت به شناسایی املاک اقدام کند.

رئیس آموزش‌وپرورش عمومی و فنی‌وحرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در بحث فروش املاک و تبدیل به احسن کردن ممکن است بگویند نسبت به برگشت منابع نگرانیم اما ضمانت می‌کنیم که اگر‌ املاک را بفروشند پول آن را به صورت تضمینی به استان‌ها برمی‌گردانیم.

توجه سند تحول بنیادین وارد کردن نگاه اقتصادی به آموزش‌وپرورش

طاهری اظهار‌ کرد: نگاه در سازمان برنامه و بودجه به آموزش وپرورش چون متولی تعلیم و تربیت است و آموزش نیز محور توسعه است، ویژه است بنابراین معلم را به عنوان انباشت سرمایه انسانی لحاظ می‌کنیم و وظایف حاکمیتی دولت نیز همین است اما بحث این است اگر می‌شود 41 درصد مدارس را با همان کیفیت اما با هزینه حداقلی اداره کرد اشتباه است که مدارس کوچک داشته باشیم، با یک دانش‌آموز و یک معلم چه اصول تربیتی را می‌توان آموزش داد؟ اما وقتی یک هزار دانش‌آموز در کنار هم باشند بسیاری از اصول تربیت را می‌توان آموزش داد، اتفاقاً از نگاه تربیتی به این موضوع نگاه می‌کنیم و نگاه اقتصادی صرف نداریم هرچند که سند تحول بنیادین هم به وارد کردن نگاه اقتصادی به مجموعه آموزش وپرورش توجه دارد.

توجه به مدارس غیردولتی

وی تأکید کرد: در تهران و شهرهای بزرگ برخی مدارس را با مشارکت با شهرداری‌ها بسازیم و آنها املاکی دارند که می‌توانند با در اختیار گذاشتن آن این کار بزرگ را انجام دهند و باید به این حوزه وارد شد همچنین توجه به مدارس غیردولتی به عنوان فرصتی برای آموزش و‌پرورش و سازمان نوسازی مدارس باید جدی باشد.

طاهری بیان کرد: 3 میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی برای بازسازی مدارس مصوب شد اما موجودی صندوق بسیار پایین است و بیشتر به صندوق توسعه ملی می‌رود با این حال 27 میلیون دلار نقداً و دو هفته بعد از عید به حساب نوسازی مدارس واریز شد و هم‌اکنون نزدیک به 400 میلیارد تومان پول در حساب آنهاست اما شرایط اقتصادی بسیار دشوار است و باید در بحث‌های مالی برنامه‌ریزی دقیق داشت.

انتهای پیام

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon