معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی هستند/کردستان جزو ۱۰ استان کمتر مشکل‌دار حوزه اعتیاد است


معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی هستند/کردستان جزو 10 استان کمتر مشکل‌دار حوزه اعتیاد است

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: کردستان جزو ده استان کمتر مشکل‌دار در حوزه اعتیاد است اما معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرید براتی ‌سده پیش‌از ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد با بیان اینکه باید در امر پیشگیری ورود جدی داشت، اظهار داشت: مطابق آمار و اطلاعات مبتنی بر تحقیقات سال 94 که از استان‌های کشور اخذ شد، نرخ شیوع اعتیاد در استان کردستان نرخ بالایی نیست.

وی با بیان اینکه کردستان جزو ده استان کمتر مشکل‌دار در حوزه اعتیاد است، افزود: این گفته به معنای آن نیست که کردستان فاقد مشکل است چراکه باید توجه داشت که یکی از راه‌ها و کانون‌های تبادل مواد به سمت کشور عراق گرایش یافته و کشت حشیش در بصره آغاز شده، به همین خاطر علاوه بر تهدیدات داخلی، تهدید خارجی نیز این استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با ذکر اینکه غفلت از پیشگیری وضعیت سلامت استان را تحت شعاع قرار می‌دهد، تصریح کرد: شیشه به وفور در افغانستان تولید می‌شود و قیمت این مخدر نیز در حال کاهش است.

وی با ذکر اینکه وضعیت معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی است، گفت: صیانت از وضعیت سلامتی شهروندان با کمک پیشگیری در کردستان اولویت ارجح است.

براتی سده با تأکید بر اینکه باید ادارات و سازمان‌ها بنا بر توان خود بخشی از کار مبارزه با مواد مخدر را عهده‌دار شوند، ادامه داد: کمپین‌های رسانه‌ای و برخوردهای اجتماعی و فرهنگ‌سازی از طریق سازمان‌های مردم نهاد نیز قوت گیرد.

وی با درخواست اینکه نگرانی‌ها با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود، اظهار کرد: مراکز درمان و کمپ‌های خوبی در استان فعال است که می‌توان از ظرفیت آنان در راستای تحقق این مهم استفاده کرد.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با الزام به اینکه باید مرکز DIC تعطیل شده دانشگاه علوم پزشکی با آسیب‌شناسی پیگری و در صورت نیاز بازفعال شود، خاطرنشان کرد: در صورت عدم تخصیص منابع مالی، با همکاری دانشگاه و شورای مبارزه با مواد مخدر این مهم حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه باید برای کاهش آسیب نیازسنجی‌های لازم توسط کارشناسان مربوطه صورت پذیرد، گفت: در زمینه اینکه سهمیه نگهداری معتادان متجاهر که 180 نفر به استان کردستان تخصیص یافته، اگر نیاز به افزایش سهمیه است رایزنی‌هایی انجام شود.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در خصوص مقوله اینکه افرادی که معتاد متجاهر نیستند اما به مراکز مراجعه می‌کنند تا از یارانه بهزیستی استفاده کنند، پیگیری‌های لازم صورد پذیرد، یادآور شد: این افراد شناسایی شده و با آنان برخورد قانونی شود.

وی خواستار شد: جایگاه خانواده‌های این افراد در قبال برخورد با این دست از معتادان متذکر شده و با پای کار کشاندن خانواده‌ها این قضیه نیز کنترل شود.

براتی سده با اشاره به وضعیت خانواده معتادان گفت: هرچند کمبودهای این خانواده‌ها قابل توجه است اما به دلیل شرایط اقتصادی نمی‌توان بار مالی معتادین را به دوش کمپ‌ها و ستاد انداخت.

معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پایان با تأکید بر اینکه نیاز مردم قابل درک است، خاطرنشان کرد: معتادان بی‌خانمان در خیابان‌ها نبایستی از کنترل خارج شود و این امر به عنوان یک رسالت اجتماعی مورد توجه و تأکید تمامی مسئولان قرار گیرد.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon