«ایران سرزمین جواهر» طرحی برای محرومیت‌زدایی است

«ایران سرزمین جواهر» طرحی برای محرومیت‌زدایی است

پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» با هدف کشف و شناسایی و بهره‌برداری از معادن ایران اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، محمدرضا مدحی مالک هلدینگ rgs در نشست خبری پروژه ملی ایران سرزمین جواهر گفت: پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» بدون مشارکت مردمی، وام بانکی یا هر قرض دیگری اجرا خواهد شد. مهم‌ترین ثروت ما نیروی انسانی‌مان است. می‌خواهیم معادن زخمی، خوابیده و اکتشاف نشده کشور را به حرکت درآوریم و در این مسیر یاری شما را می‌طلبیم.

وی افزود: هرگز با هیچ بانک داخلی یا خارجی وارد مذاکره نخواهیم شد و برنامه‌ای برای ورود به بورس نیز نداریم. البته اگر تمامی ایرانیان بخواهند در این پروژه مشارکت کنند، این امکان و ظرفیت برای آن‌ها وجود دارد.

در ادامه این نشست، عسکری؛ جانشین هلدینگ rgs گفت: پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» یک پروژه تحولی و ارزش آفرین است که اجرای آن موجب محرومیت زدایی و فقرزدایی خواهد شد.

وی افزود: صنعت جواهر در سه دهه گذشته موجب رونق بسیار در کشورهای جنوب شرق آسیا به خصوص  هند و تایلند شده است. این شرکت نیز از این مدل الگوبرداری کرده و پایه و بنای پروژه «ایران سرزمین جواهر» گذارده شده است. مبدعان این طرح در سال 96 طرح اولیه این پروژه را به عنوان «شهر سنگ آسیا» اعلام کردند و  اکنون این طرح به پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» تبدیل شده است.

عسکری ادامه داد: پروژه کنونی اکنون به صورت تکمیلی به یک دکترین اقتصادی تبدیل شده است و با توجه به اقتصاد پویای مقاومتی که به درون نگاه دارد، این پروژه نیز در همین راستا تعریف شده است.
یکی از  اهداف اصلی ما محرومیت زدایی است. باور ما این است که فقر زیبنده جامعه ایرانی نیست. طی دو سال گذشته پس از مطالعات فراوان و انجام رایزنی‌های بسیار، بنابر این شد که این پروژه در تمامی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی جایگاه داشته باشد و از ظرفیت‌های مختلف وزارتخانه ها در زمینه ایجاد بنگاه‌های کوچک اقتصادی استفاده شود. 

وی در ادامه ضمن اشاره به کارکردهای دیگر این پروژه گفت: یکی دیگر از کارکردهای این طرح، رونق ارزآوری، جلوگیری از خام فروشی و ترانزیت سنگ‌ها به خارج از کشور است. استفاده از نخبگان کشور اتفاق دیگری است که در خلال اجرای این پروژه رخ خواهد داد. در این راستا با دانشگاه‌های مختلف، مجموعه‌های استارتاپی و شرکت‌های دانش بنیان مذاکراتی داشته‌ایم و قرار است در این حوزه نیز فعال باشیم.

عسکری گفت:‌ با توجه به امنیت فوق العاده‌ای که در مناطق آزاد کشور ما وجود دارد، بسیاری از بازرگانان برای حضور در این آکشن‌ها ابراز تمایل کرده‌اند. ما می‌خواهیم در قالب این پروژه ایران را به قطب جهانی سنگ های قیمتی دنیا تبدیل کنیم. شعار مجموعه یا آرمان شهرمان نیز پویایی اقتصادی کشور است. بی شک با اجرای این طرح بخش مهمی از ظرفیت‌های اقتصاد کشور به پویایی می‌رسد و اشتغال پایدار محقق می‌شود که در سایه آن تولید ثروت همگانی به وجود خواهد آمد و در نهایت رفاه اجتماعی ایجاد خواهد شد. ما در این طرح رفاه اجتماعی را همیشه و برای همه می‌خواهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد حداقل 2 میلیون شغل پایدار و 135 هزار فرصت شغلی را در این طرح محقق خواهد شد. توسعه صنعت توریسم و ایجاد مرکزیت تخصصی و علمی ایران در سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و در نهایت ایجاد ارزش افزوده 100 درصدی از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح خواهد بود.  از آنجا که در گذشته صنعت جواهر تنها بین چند خانواده رونق داشت، ما بر آن شدیم تا این صنعت را به کل جامعه تعمیم دهیم.

در ادامه این نشست، مسعود شیرزاد مدیرعامل هلدینگ rgs گفت: این پروژه به نیروهای متخصص نیاز دارد و اساسا کار کردن در صنعت جواهر یک کار تخصصی و علمی است. یکی از اهداف اصلی ما در این پروژه، بحث آموزش است. آموزش آکادمیک و آموزش‌هایی در حوزه تراش و شناخت سنگ‌ها که می‌تواند زمینه ساز تحولی بزرگ باشد و موجب اشتغال‌زایی شود. ما می‌خواهیم این صنعت را بسط دهیم تا هرکس  بتواند در محل خودش سنگ را بتراشد و فرآوری کند تا در نهایت خام فروشی از بین برود. بنای ما این است دانشکده هایی را ایجاد کنیم تا نیروهای مستعد بتوانند فرایند تراش و شناخت سنگ‌ها را بیاموزند.

در پایان این نشست نیز، علیرضا حجازی فر؛ معاون فنی و برنامه ریزی پروژه در سخنانی به راهبردهای اصلی این طرح  اشاره کرد و گفت: اصلی ترین راهبرد ما در قبال اجرای این طرح، ایجاد اجتماع عظیم تجار، فعالان و بازرگانان این صنعت گرد همدیگر است. توانمندسازی و آموزش فعالان در 69 منطقه و 31 استان،  تدوین مطالعات امکان سنجی و طرح های توسعه تأسیس و ساخت، ایجاد زیرساخت های استاندارد و آینده پژوه، توسعه تجارت با مولفه کارآفرینی، فرهنگ سازی صحیح در زمینه استفاده از سنگ های قیمتی، ایجاد سامانه های قدرتمند مجازی برای ایجاد اطلاعات اخبار و دانش و... از دیگر راهبردهای اجرای پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران