احتمال خاموشی برق در آذربایجان شرقی؛ مردم در ساعات «پیک بحرانی» ‌همراهی کنند‌

احتمال خاموشی برق در آذربایجان شرقی؛ مردم در ساعات «پیک بحرانی» ‌همراهی کنند‌

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان، با تاکید بر اینکه مردم باید این ساعت پیک بحرانی را درک کنند گفت: ۴۰ درصد از مصرف برق ساعات پیک بحرانی ناشی از سیستم‌های سرمایش و کولر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، افشین روشن میلانی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به خصوصیات صنعت برق، اظهار داشت: در این صنعت امکان ذخیره‌سازی بزرگی نداریم و تولید و مصرف همزمان رخ می‌دهد که این امر، ضرورت کنترل اوج مصرف را گوشزد می‌کند.

وی با بیان اینکه صنعت برق شامل 4 جزء است که تولید، انتقال، توزیع و مشترکان با یکدیگر یک زنجیره را تشکیل می‌دهد افزود: هرکدام از این اجزا لنگ شود، این زنجیره به هم می‌خورد لذا باید این معادله همیشه پایدار باشند و برای حفظ پایداری نیازمند همراهی و همکاری مردم در مدیریت مصرف هستیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان، با یادآوری اینکه متوسط منحنی بار در کشور، 400 الی 500 ساعت درسال به پیک بحرانی می‌رسد گفت: باید نزدیک به 3 تا 4 برابر هزینه دریافتی از مردم در ایام بحرانی هزینه کنیم تا برق به مردم برسد لذا باید این پیک بحرانی مدیریت شود، که در این راستا 11 برنامه تشویقی برای صنعت، ادارات، کشاورزی، خدمات و خانگی تدوین شده است.

میلانی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم به سمت خاموشی نرویم، باید زمان مصرف کنترل و پیک بحرانی برای مردم تعریف شود ابراز داشت: در ماه‌های تیر و مرداد از ساعت 12 ظهر تا 5 عصر ساعات پیک بحرانی است و باید دست در دست هم، این زمان را مدیریت کنیم تا خاموشی رخ ندهد و یا به حداقل برسد.

وی با اشاره به اینکه افزایش میزان مصرف برق باعث می‌شود که تجهیزات با حداکثر ظرفیت خود کار کنند که این امر باعث تخریب تجهیزات صنعت برق و افزایش خاموشی تا جایگزینی تجهیزات جدید می‌شود خاطر نشان کرد: اگر میزان مصرف بالا برود، تولید هم به بحران برخورد می‌کند، چراکه اگر مصرف از تولید بالا برود، مجبوریم بخشی از مصرف را حذف کنیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، با تاکید بر اینکه مردم باید این ساعت پیک بحرانی را درک کنند تصریح کرد: 40 درصد از مصرف برق ساعات پیک بحرانی ناشی از سیستم‌های سرمایش و کولر است، لذا باید دمای سرمایش در 24 درجه به عنوان دمای آسایش تنظیم کنیم، یا زمان اتوکشی و مصرف لوازم پرمصرف را از این ساعات پیک به ساعات کم بار منتقل کنیم که این اقدامات می‌تواند به مدیریت پیک بحرانی منجر شده و خاموشی به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه علاوه بر سایر ایام سال برای مدیریت و فرهنگ مصرف، در دو ماه از سال و 500 ساعت از سال، نیازمند همراهی تنگاتنگ مشترکین هستیم اظهار داشت: مشترکین صنعتی هم وعده داده‌اند 300 مگاوات مصرف پیک خود را کاهش دهند و برای این اقدامشان تشویقی خواهیم داد.

میلانی میزان توسعه صنعت برق را سالانه 4 درصد و میزان رشد مصرف را سالانه 7 درصد عنوان کرد و گفت: برای عبور از تابستان، 300 مگاوات از کشورهای همسایه با قیمت بالا برق وارد می‌کنیم و یارانه زیادی به مشترکین ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در خاموشی سال قبل اعتراضاتی بود که چرا در فلان استان‌ها خاموشی کمتری دارند، اظهار داشت: برای امسال برای هر استان حداکثر مصرف تعیین شده که اگر این پیک بار رعایت شود، این استان خاموشی نخواهد داشت.

مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان، میزان مشترکین برق در منطقه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل را 10 درصد تعداد مشترکین کل کشور عنوان کرد و ادامه داد: این تعداد مشترک، 6.5 درصد برق را در این سه استان مصرف می‌کنند.

میلانی در مورد نیروگاه‌های مقیاس کوچک هم گفت: حدود 79 مگاوات و 15 فقره نیروگاه مقیاس کوچک در این سه استان داریم که یک نیروگاه بادی هم با 35 مگاوات در آغکند وارد مدار خواهد شد. در مجموع 4 درصد مصرف سه استان را این نیروگاه‌های مقیاس کوچک تأمین کرده‌اند و تا پایان سال 70 مگاوات دیگر وارد مدار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 1300 مگاوات، میزان مصرف برق آذربایجان شرقی و 3500 مگاوات میزان مصرف برق در منطقه آذربایجان و سه استان است، خاطر نشان کرد: 4000 مگاوات توان تولید داریم و 300 مگاوات هم واردات داریم اما نمی‌توان برق تولیدی تبریز را فقط در تبریز مصرف کرد، چراکه این برق و برق نیروگاه هسته‌ای بوشهر و... هم در شبکه سراسری توزیع می‌شود. اما تلاش می‌کنیم تراز تولید و مصرف را برابر کنیم تا در مجموع کل کشور، خاموشی و مصرف را به حداقل برسانیم.

این مقام ارشد صنعت برق شمالغرب کشور با اشاره به اینکه شرکت برق آذربایجان درگاه واردات انرژی است، افزود: 14 برابر صادرات برق، واردات از این منطقه داریم که صادرات بسیار محدود است ولی از ارمنستان نزدیک به 300 مگاوات واردات داریم.

میلانی در پاسخ به تسنیم در مورد سرنوشت تونل انرژی تبریز، گفت: مصرف برق مناطق مرکزی شهر تبریز دو برابر سال گذشته شده و این در حالی است که توسعه‌ای بزرگ در این منطقه رخ نداده است، برای پاسخ به این نیاز بازار و مرکز تبریز، باید خطوط انتقال فشار قوی را احداث کنیم که این برق باید با دکل منتقل شود که این مطلقاً امکان پذیر نیست، انتقال کابل از زیر خاک برای 230 کیلوولت هم از لحاظ ایمنی ممکن نیست لذا برای این کار یک معبر از عینالی تا خیابان خاقانی طراحی شده که به صورت تونل زیرزمینی منتقل کنیم. این طرح هم اکنون 60 درصد آماده شده و 40 درصد هم با پیمانکار در حال تعدیل قیمت با توجه به افزایش نرخ هستیم. پروژه بسیار عظیمی است که اثرات آن روی زمین دیده نمی‌شود و در آینده برکات آن را خواهیم دید.

وی در پاسخ به سؤال دیگری از تسنیم، آخرین وضعیت نیروگاه‌های جدید را هم یادآور شد و ابراز داشت: نیروگاه هریس با 350 مگاوات تا آخر تیرماه وارد مدار می‌شود و این به معنی افتتاح نیست. نیروگاه بناب نیز توسعه می‌یابد. نیروگاه جلفا هم در دست بخش خصوصی در حال احداث است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان، با اشاره به اینکه اختلاف پیش‌بینی شده بین مصرف و تولید برق در کشور نزدیک به 12000 مگاوات است، تصریح کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته، 4000 مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود، 4000 مگاوات هم به واسطه وضعیت خوب بارندگی‌ها توسط نیروگاه برق آبی تولید می‌شود و باید 4000 مگاوات هم مردم صرفه جویی کنند.

میلانی همچنین در پایان، قیمت تمام شده هر کیلو وات برق را 120 تومان بدون هزینه سوخت عنوان کرد و گفت: متوسط قیمت برقی که به مصرف کننده عرضه می‌شود، نزدیک به 70 تومان است و بیش از 50 تومان هم یارانه در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد. مثال عینی هر کیلو وات هم، 10 ساعت کارکرد یک لامپ 100 وات است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران