کردستان| اولویت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد جدی با قاچاقچیان دانه درشت است
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: به دنبال مقابله با اقلام کوچک و کم اثر نیستیم، بلکه تمرکز در حوزه مبارزه با قاچاق بر روی دانه درشتهاست.
به گزارش خبرگزای تسنیم از سنندج، عبدالله هندیانی ظهر امروز در سومین جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد با بیان اینکه کردستان یک استان فرصتساز برای نظام جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: ظرفیتهای بسیار خوبی در استان کردستان وجود دارد که اگر تمرکز بر هماهنگی مدیران مجموعه صورت پذیرد با توجه به این ظرفیتها سال 98 میتواند بسترساز زمینههای مثبت برای رونق تولید باشد.
وی افزود: در حوزه ستاد اقدامات پیشگیرانه بیشتری را از استان کردستان انتظار داریم و خواستار آن هستیم که اقدامات مقابلهای با فعالیتهای پیشگیری جایگزین شود.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با ذکر اینکه کردستان استانی مرزی است، گفت: همواره مقوله اشتغال دائم و مستمر در مناطق مرزی مورد تأکید است که در صورت تصویب طرح، استان کردستان بهعنوان استان پایلوت مورد توجه قرار میگیرد.
وی با درخواست از فرمانداران در خصوص توجه جدی به حوزه پیشگیری، خواستار شد: تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه صرف خارج شود.
هندیانی با بیان اینکه در زمینه فرهنگسازی نقش رسانه پررنگ شود، خاطرنشان کرد: باید قبح قاچاق و اینکه حرکت را به سمتی سوق دهیم که فرهنگ مردم را در حوزه مبارزه با قاچاق به تدابیر نوین نزدیک کنیم، اقدام کرد.
وی با تأکید بر اینکه اقدامات مقابلهای باید اقدامات مقابلهای مؤثر باشد، تصریح کرد: به دنبال مقابله با اقلام کوچک و کم اثر نیستیم، بلکه تمرکز در حوزه مبارزه با قاچاق بر روی دانه درشتها باشد تا بازخورد اجتماعی و مقابله مؤثر اخذ شود.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور دستاورد این اقدام را با تکیه به اطلاعات صحیح و بهروز شدنی دانست و ادامه داد: از توان اطلاعاتی، انتظامی و مردمی برای ایجاد یک مقابله مؤثر استفاده شود.
وی با بیان اینکه رویکرد مقابله در استان کردستان به اندازه سطح و توانی که گذاشته میشود، نیست، گفت: این امر نشاندهنده آن است که باید رویکرد را تغییر داد تا بتوان این فرآیند را دنبال کرد.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با اشاره به اینکه دستورالعمل کالاهای اساسی تدوین شده است، افزود: استان کردستان مرکز تبادل کالاهای اساسی به کشور همسایه است، بنابراین باید در این خصوص بر مبنای دستورالعملهای اتخاذ شده اقدامات پیشگیرانه لحاظ شود.
وی با گریز بر اینکه اقدامات زیادی در خصوص اینکه کالاهای اساسی به کشورهای همسایه حمل نشود، صورت پذیرفته است، اذعان کرد: در فرآیند دستورالعمل لازم برای صد قلم کالای اساسی پیگیری و اگر این دستوالعمل اعلام شود امکان تسریع مبادلات برای مرزداران فراهم خواهد شد.
هندیانی با بیان اینکه نباید به صرف بستن مرزها متمرکز شد، ادامه داد: با نظارت صحیح بر مبنای دستورالعملهای ابلاغی میتوان فضایی صحیح و قانونی را برای کسب و کار مرزداران تعریف کرد.
وی در حوزه قاچاق دخانی نیز با اعلام اینکه تمرکز بر بحث مقابله و اقدامات پیشگیرانه است، خاطرنشان کرد: در بحث سوخت نیز مدل برخورد در استان کردستان متفاوت با سایر استانهاست، بنابراین باید در حوزه تخصصی مدلهای مرتبط با وضعیت استان تدوین و اجرایی شود.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با اشاره به اینکه در حوزه وضعیت پایانهها و تمرکز در مدیریت نیز در ستاد پیگیریهایی صورت گرفته است، ابراز امیدواری کرد: در سال آتی سیاستگذاری آن اجرایی می شود.
هندیانی با ذکر اینکه ستاد در حوزه پیشگیری پیگیر پیشنهادات کاربردی کمیسیون است، خاطرنشان کرد: با توجه به این پیشنهادات تلاش میشود تا با ایجاد یک زنجیره شفاف در سامانهها، تسریعسازی لازم در حوزه صادرات و واردات لحاظ شود.
انتهای پیام/