تولید در کشور با نرخ ثابت ارز و تورم بالا نمیصرفد
مجری طرح دانههای روغنی گفت: با ثابت نگهداشتن نرخ ارز و افزایش نرخ تورم، تولید در کشورمان نمیصرفد و مشاغل کشته میشوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیرضا مهاجر مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی امروز در مراسم رزمایش ملی بسیج کشاورزی، جهاد و خدمت اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری جنگ امروز را جنگ اقتصادی میدانند؛ در شرایط فعلی که ما در تحریم هستیم، در جنگ اقتصادی بهسر میبریم و جنگ نظامی را یمنیها در مقابل عربستان و وابستگان آنها انجام میدهند.
وی افزود: قیمت ارز، تورم و تعرفهها 3 عاملی هستند که در بخش تولید اثرگذارند، اما در کشور ما همه موارد به نفع بازرگانان مصادره شده است.
مهاجر ادامه داد: وقتی نرخ ارز ثابت نگه داشته میشود و در مقابل آن تورم افزایش دارد، در واقع به واردکننده، یارانه داده میشود.
تصمیمگیرندگان دولتی متاثر از واردکنندگان هستند
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دنیا نرخ ارز و تورم تقریباً ثابت هستند و در کنار آنها برای دفاع از تولید برای واردات تعرفه گذاشته میشود، اما در کشور ما تصمیمگیرندگان در دولت متأثر از واردکنندگان هستند.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی میگوییم که تولیدکنندگان داخلی ما توان رقابت با تولیدکنندگان خارجی را ندارند که این امر دروغی بزرگ است که به جامعه تحویل داده میشود.
مهاجر اظهار داشت: در شرایط فعلی کلزای تولیدشده کشاورزان را بر مبنای ارز 4200 تومانی خرید میکنیم، این در حالیست که هزینههای تولید آنها بر مبنای ارز 13هزار تومانی است و دولت تنها به بخش کوچکی از هزینههای تولید، یارانه میدهد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وقتی توانستیم ارز و تورم را در اقتصاد کشور ثابت نگه داریم، آن موقع باید برای حمایت از تولیدکننده داخلی بر واردات تعرفه بگذاریم؛ جنگ میان آمریکا و چین، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز بر اساس همین جنگ تعرفهای است.
وی تصریح کرد: اما در کشور ما نرخ ارز ثابت نگه داشته میشود و همین امر باعث میشود مردم پولهایشان را از کشور خارج کنند و تولید صرفه اقتصادی نداشته باشد.
ثابت نگه داشتن نرخ ارز باعث کشته شدن مشاغل در کشور میشود
مهاجر ادامه داد: وقتی به روستا میرویم همه مردم به دنبال پیدا کردن کاری برای بچههایشان هستند، چون دولت قیمت ارز را ثابت نگه داشته، اما نرخ تورم بالا میرود، در این شرایط مشاغل کشته میشوند؛ زیرا تولید صرفه اقتصادی ندارد.
وی گفت: همه این موارد و ثابت نگهداشتن نرخ ارز به بهانه کمک به مصرفکننده صورت میگیرد و میگویند در صورتی که نرخ ارز افزایش یابد یا بخواهیم نرخ خرید را افزایش دهیم، مصرفکننده چگونه میتواند نان یا روغن بخرد؟
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا 50میلیارد دلار به بخش تولید یارانه میدهد و در آلمان که کشاورزی آن بر اساس باران است در هر هکتار 300 یورو و در رومانی در هر هکتار 700 یورو به بخش کشاورزی یارانه اهدا میشود، در کنار آن یارانهای که به بخش کشاورزی اعطا میشود با بهره 2.3 و 3درصد است.
مهاجر گفت: در بخش کشاورزی بیشترین وابستگی را به دانههای روغنی داریم و همین بخشهای مرغ و گوشت که اکنون در آن به مشکل برخوردهایم، بهدلیل وابستگی به دانههای روغنی است؛ زیرا از اول انقلاب برای تأمین آنها واردات کردهایم و اگر فرمایش رهبر معظم انقلاب نبود، ما اکنون در گندم نیز خودکفا نبودیم.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در بخش تولید دانههای روغنی بر اساس برنامهریزی 10 سالهای که انجام شده است، توانستهایم تولید خود را هفت برابر کنیم، به طوری که میزان تولید دانههای روغنی در سال 96 تنها 46هزار تن بود که این رقم اکنون به 340هزار تن رسیده است.
وی در پایان تأکید کرد که برای واردات دانههای روغنی و روغن خام، سالانه 4میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشود.
انتهای پیام/