آقای مدیرکل کدام را باور کنیم؛ قسم حضرت عباس یا دُم خروس

آقای مدیرکل کدام را باور کنیم؛ قسم حضرت عباس یا دُم خروس

محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی بر حمایت از موسیقی نواحی تاکید می‌کند اما کنسرت گروه «سازینه» به علت دیر صادر شدنِ مجوزش، لغو می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، صبح امروز دوشنبه 27 خرداد 1398، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبری برای رسانه‌ها ارسال کرد که به فعالیت‌های مدیرکل دفتر موسیقی اختصاص داشت. به نظر می‌رسد که این خبر در راستای بزرگنمایی در فعالیت‌های مدیرکل جدید دفتر موسیقی و البته کم رنگ کردنِ، استعفای مدیرکل پیشینش منتشر شد.

این خبر از بازدید محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی از تمرین ارکستر ملی روایت دارد. همچنین در این خبر به دیدار اله‌یاری با مدیران آموزشگاه‌های آزاد هنری اشاره شده و در جای دیگری از این خبر آمده است که اله‌یاری با میر تقی خانی، معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی هم دیدار کرده است.

شاید از همه این‌ها مهمتر اشاره به این نکته است که مدیرکل دفتر موسیقی در دفترش مهمان دیگری هم داشته است؛ علی‌اکبر مرادی یکی از برترین نوازندگان موسیقی ایران.

مرادی از سوی مجله «Songlines» به عنوان یکی از 50 نوازنده برتر دنیا انتخاب شده است.

اله‌یاری مدیر کل دفتر موسیقی در دیدار با علی‌اکبر مرادی بر ضرورت توجه به موسیقی نواحی تاکید می‌کند.

چند خطی که در بالا خواندید همان قسمِ حضرت عباس است که اله‌یاری بر آن‌ها تاکید دارد. اما دُمِ خروس کجاست.

دُمِ خروس

صبح امروز و همزمان با انتشار مطالب بالا، خبر آمد که کنسرت گروه «سازینه» لغو شده است. این گروه قرار بود 28 خرداد 1398 کنسرتی خیریه برای کمک به سیل‌زدگان لرستان برگزار کند. «سازینه» در سال‌های گذشته تلاش کرده که با حضورِ چهره‌های شناخته شده موسیقی نواحی مختلف ایران، نمادی کُلی از این موسیقی‌های ارزشمند باشد.
«سازینه» در هر اجرایش چندین هنرمند از نقاط مختلف ایران را در کنار هم به صحنه می‌برد تا نمادی از اتحاد و همدلیِ اقوام ایرانی باشد.

کنسرت «سازینه» لغو و خبرش منتشر می‌شود. برگزار کنندگانش ناامید از هرگونه مساعدت وزارت اشاد، تلاش‌شان را بیهوده می‌بینند. در همان حال خبری منتشر می‌شود که آقای مدیر کل در مقابل یکی از اسطوره‌های موسیقی نواحی(علی اکبر مرادی) وعده‌ی حمایت از این موسیقی را می‌دهد.

شگفتا! به راستی ما کدام را باور کنیم.

 

یکی از مسئولان برگزاری کنسرت گروه «سازینه» می‌گوید: «ما برای گرفتن مجوزهای لازم برای اجرای گروه «سازینه» کمی دیر اقدام کردیم اما وزارت ارشاد می‌توانست با مساعدتش به ما اجازه باز کردن سایت بلیت‌فروشی را بدهد تا روند بروکراسیِ مجوز گرفتن طی شود.»

چنین رفتاری در قبال موسیقی نواحی در تضاد کامل با سخانان اله‌یاری مدیرکل جدید دفتر موسیقی است.

کاغذبازی‌ها همچنان ادامه دارد

نگاهی به ماجرای لغو کنسرت گروه «سازینه» مسئله مهمی را روایت می‌کند و آن هم اینکه؛ دفتر موسیقی و مدیرکل جدیدش در برگزاری این کنسرت هیچ مساعدتی نداشته‌اند. در حالی که این گروه سابقه‌ای مشخص در موسیقی ایران دارد و تقریبا تمام اعضایش از چهره‌های شناخته شده موسیقی نواحی ایران هستند.
با این حال باز هم دفتر موسیقی وزارت ارشاد بر طی شدنِ تمام مراحل بروکراسی(بخوانید کاغذ بازی‌ها) تاکید داشته است و در نهایت زمان هم زمان به هدر می‌رود و کنسرت هرگز برگزار نخواهد شد.

باید توجه کنیم که کنسرت «سازینه» اجرای خاص بود؛ چرا که این اجرا برای کمک به مردمان سیل‌زده‌ی لرستان برگزار می‌شد. چنین رویدادی باید حمایت همه جانبه وزارت ارشاد را با خود داشته باشد.

روایت است که در دوران مدیرکلِ پیشینِ دفتر موسیقی، برخی از گروه‌های موسیقی نواحی هرگاه فرصت کمی برای تبلیغات و بلیت‌فروشی داشتند، علی ترابی مدیرکل پیشینِ دفتر موسیقی با مسئولیت خودش اجازه بلیت‌فروشیِ آنها را صادر می‌کرد. در واقع ترابی برای گروه‌های موسیقی نواحی و هنرمندان شناخته شده این عرصه، هر نوع بروکراسی اداری را کنار می‌گذاشت و با مسئولیت خودش، تمام قد از این موسیقی حمایت می‌کرد.

اکنون جامعه موسیقی انتظار دارد که مدیرکل جدید دفتر موسیقی هم به جای گفتارها و وعده‌های شفاهی، در حمایت از موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی عملگرا باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران