بهرهبرداری از شرکت داروسازی ایرانی در دروازه اروپا
نخستین واحد تولیدی داروهای پروتئینی نوترکیب و زیستفناورانه ویژه بیماران خاص که بهدست متخصصان ایرانی تولید میشوند در کشور ترکیه به بهرهبرداری رسید.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ نخستین واحد تولیدی داروهای پروتئینی نوترکیب و زیستفناورانه، ویژه بیماران خاص که توسط متخصصان ایرانی، تولید شده است با حضور اسماعیل قادریفر، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، محمد فرازمند، سفیر ایران در ترکیه، وزیر بهداشت ترکیه، استاندار استانبول و جمعی از مقامات محلی و همچنین مدیران شرکت دانشبنیان ایرانی سیناژن در شهرک صنعتی تکیرداغ استانبول ترکیه آغاز به کار کرد.
قادریفر با اشاره به اینکه این واحد تولیدی در زمینی بهمساحت 7 هزار و 500 مترمربع، ظرفیت تولید 22 نوع داروی بیماریهای خاص را دارا است، اظهار کرد: در این واحد تولیدی، 22 نوع داروی بیماریهای خاص مانند داروهایی ضدسرطان، بیماریهای عصبی، خونی، پوکی استخوان و اماس تولید خواهد شد.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این کارخانه بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای بایوفارماسوتیکال در منطقه منا (غرب آسیا و شمال آفریقا) نام برد و بیان کرد: در این کارخانه، یک واحد تحقیق و توسعه فعالیت میکند؛ همچنین امکانات تولیدی مورد نیاز برای تأمین داروهای مورد نیاز بازارهای داخلی ترکیه و همچنین فراهم شدن امکانات ورود به بازارهای بینالمللی بهخصوص اروپا در این مرکز وجود دارد.
وی افزود: این کارخانه، با سرمایهگذاری 100 میلیون دلاری راهاندازی شده است؛ در این کارخانه، 30 میلیون دلار برای نصب و راهاندازی تجهیزات پیشرفته و 70 میلیون دلار ارزش دانش و فناوری شرکت ایرانی سیناژن با مدل انتقال تکنولوژی از ایران به ترکیه هزینه شده است.
قادریفر با ابراز اینکه یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای نخستین بار در تاریخ صنعت داروسازی ایران موفق شده است با پشتسر گذاشتن همه موانع و مشکلات، یک کارخانه دانشبنیان را در یک کشور دیگر راهاندازی کند، تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عزمی جدی برای توسعه صادرات محصولات دانشبنیان ایرانی دارد.
وی اظهار کرد: برنامههای مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای حمایت از طرح دستیابی دانشبنیانهای ایرانی به بازارهای جهانی یک برنامه قابل تقدیر و جامع است.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است که تلاشهای پیگیر و جدی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز در بینالمللی شدن محصولات و خدمات این شرکتها اثرگذار بوده است.
صادرات داروهای تولیدی ایرانی به 20 کشور
همچنین فرشی، مدیر تولید شرکت سیناژن ایلاچ اظهار کرد: تولید داروهای بیماریهای خاص را برای اولین بار در ترکیه تجربه میکنیم.
وی افزود: با توجه به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در 25 سال اخیر در زمینه تولید داروهای نوترکیب دانشبنیان، این واحد تولیدی با همت 8 متخصص ایرانی و با هدف صدور دانش و صادرات محصولات ایرانی در شمالغرب ترکیه و در دروازه اروپا راهاندازی شده است.
بهگفته فرشی، محصولات انحصاری شرکت سیناژن ایلاچ بهعنوان بخشی از فعالیت متخصصان ایرانی داخل کشورمان، با تولید در کشور ترکیه، ضمن تأمین نیاز این کشور از دروازه اروپا به 20 کشور جهان نیز صادر خواهد شد.
انتهای پیام/*