کبگانیان: برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع چالش همکاری با نخبگان خارج کشور
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: بخشی از جلسه امروز در خصوص استفاده از عزیزان ایرانی مقیم خارج از کشور بود که برای همکاری در دستگاههای دولتی کشور و نحوه اقامت دارای مشکلاتی هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منصور کبگانیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در خصوص جزئیات صد و نوزدهمین جلسه ستاد راهبردی نقشه جامعه علمی کشور که در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: این جلسه در خصوص همکاریهای بینالمللی برگزار شد و در واقع دومین جلسهای بود که بهخاطر همکاریهای بینالمللی و اجرایی شدن سند جامع علمی بینالملل دو وزیر امور خارجه و اطلاعات نیز در آن حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه در جلسه امروز پیشرفتهای خوبی داشتهاند خاطرنشان کرد: محور بعدی جلسه تعیین کرد که طبق سند و مطالبه مقام معظم رهبری، نقشه راه دستگاههای علمی و امنیتی را مشخص کنیم، بهصورتی که باید از افراط و تفریط در حوزه همکاریهای بینالمللی پرهیز کنیم چرا که رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعهای است و ما نیازمند حفظ شتاب علمی و همکاریهای بینالمللی در حوزه علم و فناوری هستیم.
کبگانیان ادامه داد: خوشبختانه حدود 11 دستگاه پیشنهادات و نقشه راه خود را ارائه دادند، البته انتقادی که به این نقشهها وارد بود، برنامهای بودن آنهاست تا نقشهای بودنشان. من همین جا عرض کنم که نقشه راهها زمانبر است و گاهی نقشه دستگاهها با یکدیگر تداخل پیدا میکند، کما اینکه همین امر موجب کند شدن حرکت علمی بینالملل در کشور شده بود. بهنظر میرسد تا کمتر از یک سال دیگر نقشه راه کلیه دستگاهها معلوم شود.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر مصوبه بسیار مهمی که در جلسه امروز مطرح شده است، افزود: اعضای جلسه بهاتفاق تأکید داشتند که باید سازمان همکاریهای علمی بینالمللی در جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود لذا تصویب شد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی مفهومی و کلیات تشکیل این سازمان را آماده و در جلسه بعد ارائه کنند.
کبگانیان تصریح کرد: شخصاً فکر میکنم خلأ جدی ما نبود چنین سازمانی است که روابط بینالمللی را تسهیل میکند. دانشجویان خارجی مرتب گلایه میکنند که چنین مواردی کند پیش میرود و گاهی حتی قفل میشود. البته طبیعی است که هر مصوبهای موافقین و مخالفین خود را داشته باشد به همین خاطر اگر کلیات این مصوبه تصویب شد، وارد اساسنامه و جزئیات میشویم.
وی در خصوص اینکه همکاریهای بینالمللی با چه کشورهایی صورت خواهد گرفت گفت: در جلسه امروز اسم بسیاری از کشورها نام برده شد که تعدادی از آنها محدودیت بورسیه برای دانشجویان ما دارند. موانعی مطرح شد و بسیاری از آنها با هماهنگی دستگاههای علمی و امنیتی رفع شد و بعضی از آنها حتی نیاز به اصلاح قانون نیز ندارد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بخش دیگر جلسه در خصوص استفاده از عزیزان ایرانی مقیم خارج از کشور بود که برای همکاری در دستگاههای دولتی کشور و نحوه اقامت و... دارای مشکلاتی هستند. این مشکلات در جلسه گزارش داده شد تا بتوانیم از حداکثر ظرفیت نخبگان و متخصصین استفاده کنیم، اما چون وقت جلسه اندک بود بخش مهم آن یعنی استفاده از ایرانیان مقیم خارج از کشور که تمایل به همکاری و یا حتی استخدام در دستگاههای علمی کشور دارند باقی ماند و جمعبندی آن به جلسه بعدی موکول شد.
انتهای پیام/*