آمریکا از تأمین امنیت نفتکش‌ها در خلیج فارس شانه خالی کرد

آمریکا از تأمین امنیت نفتکش‌ها در خلیج فارس شانه خالی کرد

مقام‌های دولت آمریکا با بیان این ادعا که وابستگی کمتری به عرضه نفت از خلیج فارس دارند گفته‌اند به‌تنهایی نمی‌توانند امنیت نفتکش‌ها را تأمین کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقام‌های ارشد دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از حادثه مورد هدف قرار گرفتن دو نفتکش در دریای عمان خاطرنشان کرده‌اند دولت آمریکا قصد ندارد به‌تنهایی مسئولیت حفاظت از نفتکش‌ها در خلیج فارس را به‌عهده بگیرد؛ به‌ادعای آنها آمریکا اکنون وابستگی کمتری به عرضه نفت از منطقه دارد.

«پائول سلوا»، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سه‌شنبه گفت دولت ترامپ قصد تکرار سیاست دولت «رونالد ریگان»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در دهه 1980 برای محافظت از نفتکش‌های کویت در برابر حمله احتمالی ایران را ندارد. در آن زمان آمریکا ترتیبی اتخاذ کرد که این نفتکش‌ها با پرچم آمریکا تردد کنند.

این مقام آمریکایی گفت: «اگر ما این را صرفاً مسئولیت آمریکا فرض کنیم، کشورهایی که از انتقال نفت از طریق تنگه هرمز و خلیج فارس بهره‌مند می‌شوند مسئولیت ناچیزی برای نفع اقتصادی که به‌دست می‌آورند متقبل می‌شوند و یا هیچ مسئولیتی متقبل نمی‌شوند».

سلوا بر پایه این پیش‌فرض اثبات‌نشده و مورد تردید واقع‌شده که ایران در حملات به نفتکش‌ها در دریای عمان نقش داشته از کشورهای آسیایی خواسته با توجه به اینکه مصرف‌کننده بخش زیادی از نفت خلیج فارس هستند، ایران را به متوقف کردن اقداماتش وادار کنند.

پیش از سلوا، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا هم اظهارنظر مشابهی مطرح کرده و گفته بود که چین، اندونزی، ژاپن و کره جنوبی به‌شدت به عرضه نفت منطقه و باز ماندن تنگه هرمز وابسته هستند. او گفت که این کشور بایستی اقدامات خود برای محافظت از منافعشان را تشدید کنند.

منابع خبری پنجشنبه از حمله به 2 نفتکش در دریای عمان خبر دادند. کشتی «فرانت آلتر» با پرچم جزایر مارشال و کشتی «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما در حال حرکت بود. نفتکش اول از امارات متحده عربی به‌سوی تایوان و کشتی دوم که مالک آن یک شرکت ژاپنی است از عربستان سعودی به‌سوی سنگاپور در حال حرکت بودند.

دولت آمریکا ساعاتی بعد از این حادثه، همان‌طور که انتظار می‌رفت انگشت اتهام را به‌سمت ایران نشانه گرفت. «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری رسماً ایران را عامل این حادثه معرفی کرد. پامپئو مدعی شد ارزیابی‌های دولت آمریکا بر «داده‌های اطلاعاتی» استوار است. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هم چند بار تصریح کرد که حمله به نفتکش‌ها توسط ایران انجام شده است.

 

علاوه بر این، نیروی دریایی آمریکا پنج‌شنبه‌شب ویدئویی را منتشر و ادعا کرد در ساعت 4:10 بعدازظهر پنج‌شنبه به‌وقت محلی، یک قایق گشتی ایران به کشتی آسیب‌دیده «کوکو‌کا کاریجس» نزدیک شده و یک «مین عمل‌نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا کرد».

این روایت، اما به‌شدت مورد تردید واقع شده. «یاتاکا کاتادا»، مالک نفتکش ژاپنی گفته که به‌خلاف روایت آمریکا اصلاً انفجار مین عامل صدمه به این کشتی نبوده و طبق اطلاعاتی که به او رسیده حمله توسط یک «شیء پرنده» صورت گرفته است. او ادعاها درباره هدف قرار گرفتن کشتی‌ها توسط اژدر را هم رد کرد و گفت با توجه به اینکه محل اصابت کاملاً بالای آب است، حمله با اژدر نیز قابل قبول نیست.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon