غربت قدیمی‌ترین سنگ‌نگاره خاورمیانه در کرمانشاه؛ آنوبا‌نی‌نی به مرمت نیاز دارد

غربت قدیمی‌ترین سنگ‌نگاره خاورمیانه در کرمانشاه؛ آنوبا‌نی‌نی به مرمت نیاز دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: انجام عملیات مرمت اضطراری نقش برجسته "آنوبانی نی" در صورت تأمین اعتبار انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، امید قادری در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: نقش برجسته آنوبانی‌نی یکی از قدیمی‌ترین نقوش برجسته‌ جهان است که در 120 کیلومتری کرمانشاه و در شهرستان سرپل‌ذهاب بر صخره‌ای معروف به میان‌کل قرار دارد.

قادری با اشاره به اینکه این نقش برجسته نزدیک 4000 سال قدمت و به عنوان قدیمی‌ترین سنگ‌نگاره خاورمیانه در داخل محوطه یک مدرسه قرار دارد، بیان کرد: تبدیل این محوطه به موزه سرپل‌ذهاب در دستور کار قرار دارد و چند نشست نیز با مدیرکل آموزش و پرورش استان برگزار کردیم تا زمینی در کنار پارک و جنب این محوطه است به مدرسه اختصاص داده شود و سازمان میراث این مکان را به موزه تغییر کاربری دهد.

ظرفیت‌های آبی استان کرمانشاه در خدمت گردشگری قرار گیرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه در حوزه آبی استان ظرفیت‌های بی‌نظیری داریم که برخی از آن‌ها مغفول مانده و با برنامه‌ریزی‌های مناسب باید این ظرفیت‌ها در خدمت گردشگری قرار بگیرد، بیان کرد: با همکاری وزارت نیرو و سازمان میراث‌فرهنگی شرایط لازم برای جذب گردشگران آبی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری آبی در کشور فراهم خواهد شد.

قادری با بیان اینکه امسال اولویت سیاست کاری ما بر این اساس است که به سمت تحقق زیرساخت‌های گردشگری حرکت کنیم، بیان کرد: برای تسهیلات گردشگری همواره با مشکل کمبود آب و مشکلات زیرساختی راه در استان مواجه بودیم که در جلسه کارگروه تسهیلات استاندار دستور دادند که امور منطقه‌ای برای سدهای استان برنامه‌ریزی کند تا این سدها مرکز گردشگری شود.

وی افزود: در سطح کشور هم توافقی از سوی سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو در رابطه با استفاده از ظرفیت سدها برای گردشگری صورت گرفته است که امیدواریم در استان نیز شاهد تحولات اساسی در این زمینه باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در زمینه راه‌ها نیز مشکل اساسی داریم، عنوان کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی استان و اینکه این منطقه در مسیر کوهستان قرار گرفته یکی از مشکلات کنونی ما کمبود زیرساخت‌ها است و دولت باید در این زمینه به ما کمک کند.

وی مشکل اساسی بعدی را تغییر کاربری اراضی دانست و اظهار کرد: در صورتی که موانع این موضوع در استان حل شود سرمایهگذاری زیادی اتفاق خواهد افتاد اما در صورتی که این موانع حل نشود سرمایه‌ها از استان فراری داده می‌شود.

«اتاق فکر گردشگری» در استان کرمانشاه تشکیل می‌شود

قادری با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موظف است از ظرفیت افراد خلاق و ایده‌پرداز برای توسعه این بخش استفاده کند، عنوان کرد: در همین راستا می‌توان با تشکیل اتاق فکر گردشگری از ظرفیت نخبگان در استان حداکثر بهره را ببریم و تاکنون 16 نفر از افراد فعال در این زمینه به ما معرفی شدند.

وی افزود: در این اتاق فکر به دنبال ایجاد ساختارهایی برای برقراری ارتباط بین صنعت، دانشگاه و بازار با حضور افراد فعال و خوش‌فکر در حوزه گردشگری هستیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه از معافیت تورهای ورودی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: تورهای ورودی به کشور با موافقت معاون اول رئیس‌جمهور از پرداختن مالیات بر ارزش افزوده برای رونق ارزآوری و صادرات معاف شدند.

18 هزار مجوز صنایع دستی در کرمانشاه صادر شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: تاکنون 18 فقره مجوز صنایع دستی در استان کرمانشاه صادر شده است.

وی با بیان اینکه برای حمایت از صنعتگران در سال 97 تفاهم‌نامه منعقد شده تا صنعتگران استان از بیمه روستاییان و عشایر بهره‌مند شوند، بیان کرد: تاکنون 950 نفر از صنعتگران استان برای بیمه روستایی و عشایر ثبت‌نام کرده‌اند تا تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند تا در صورت حل مشکل بیمه تامین اجتماعی به این صندوق بیمه انتقال پیدا کنند.

رونق صنعت گردشگری تحریم‌ها را خنثی می‌کند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه با بیان اینکه گردشگری ارزآور و به نوعی صادرات نامرئی است، گفت:  ارزآوری گردشگری قابل تحریم نیست و اکنون دولت به این نتیجه رسیده که در شرایطی که اقتصاد ما متأثر از تحریم‌ است و دشمن می‌تواند در صنعت نفتوصنایع بزرگ جلوی صادرات ما را بگیرد یکی از راه‌هایی که می‌تواند تحریم در آن موثر نباشد صنعت گردشگری است.

وی با بیان اینکه آمریکا تاکنون چندین بار قصد تحریم کشور ترکیه را داشته اما از آنجایی که صنعت این کشور متکی بر گردشگری است نتوانسته این تحریم‌ها را وضع کند، بیان کرد: اگر گردشگری را تقویت کنیم تحریم‌ها بی‌اثر خواهد ماند زیرا در تحریم ما مشکل ارز داریم و این ارز نداشتن موجب می‌شود تجارت کشور با مشکل مواجه شود و دولت اکنون به این نتیجه رسیده که صنعت گردشگری را رونق ببخشد.

1000 گردشگر خارجی سال 97 وارد کرمانشاه شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: در سال 97، 1000 نفر گردشگر خارجی وارد استان کرمانشاه شدند اما متأسفانه این رقم بسیار پایینی است زیرا در مقایسه با آماری که 8 میلیون گردشگر خارجی وارد کشور شده سهم استان ما بسیار ناچیر است و به هیچ وجه قابل قبول نیست و باید نقاط ضعف را پیداکنیم که چرا گردشگران خارجی به سمت استان ما نمی‌آیند و به طور جتم در تبلیغات و رویدادسازی ضعیف بودیم و باید تبلیغات گردشگری را در فضای مجازی گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه موضوع گردشگری 2020 رویداد مؤثری در این زمینه است و ثبت جهانی اورامانات و طاقبستان می تواند ما را در این رویداد گردشگری کمک کند، افزود: باید مانند اصفهان و همدان بتوانیم به مقصد گردشگری تبدیل شویم و همه مسئولان مربوطه باید کمک کنند تا این رویدادها را با موفقیت به اتمام برسانیم.

قادری با اشاره به اینکه در رویداد کرمانشاه پایتخت نوروز بسیار موفق عمل کردیم و این رویداد در کشور ما را برای گردشگری بسیار مطرح کرد، عنوان کرد: در همایش کشوری جشنواره پویانمایی که تیرماه امسال در کرمانشاه برگزار می‌شود باید جاذبه‌های گردشگری استان را به خوبی به مهمانان معرفی کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در مرکز استان یک مرکز تبلیغاتی ساماندهی شده در حوزه گردشگری وجود دارد، گفت: تاکنون این چنین مرکزی در استان راه‌اندازی نشده است، بخشی از موضوع تبلیغات گردشگری به تولید محتوا و بخشی نیز به انتشار محتوا برمی‌گردد اگرچه تاکنون محتواهایی که بتواند در زبان‌های مختلف تولیدات استان را به معرض نمایش بگذارد تولید شده اما در حد و اندازه کرمانشاه نبوده است.

کمبود بودجه چالش‌ اصلی حوزه میراث فرهنگی استان کرمانشاه است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه کمبود بودجه یک چالش همیشگی در حوزه میراث فرهنگی بوده و نیازمند تعامل تمام سازمان‌ها برای رفع این مشکل است، عنوان کرد: استان کرمانشاه ظرفیت‌های خوبی در زمینه تاریخی و گردشگری کشور دارد که به دلیل نبود امکانات لازم و کمبود اعتبارات فرهنگی استان به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.

وی با بیان اینکه کل بودجه حوزه میراث فرهنگی استان 35 میلیارد تومان است اما تنها 6 میلیارد تومان از این اعتبار به استان تخصیص پیدا کرده است، افزود: چطور می‌توان با این اعتبار اندک همه آثار تاریخی، بافت فرسوده و صنایع دستی را احیا کنیم و باید گفت که با این اعتبار نمی‌توان تحولی ایجاد کرد.

قادری با بیان اینکه هزینه یک بیلبورد تبلیغاتی در تهران 250 میلیون تومان برای یک ماه است، عنوان کرد: در حالی که کل اعتبار تبلیغاتی میراث استان آن هم با تلاش جدی استاندار تنها یک میلیارد تومان برای یک سال است و اعتبارات حوزه گردشگری استان بسیار ناچیز است.

وی با اشاره به اینکه اگر سالانه 150 میلیارد تومان بودجه به گردشگری استان داده شود تحول اساسی در این زمینه رخ خواهد داد، گفت: اما متأسفانه نظام بودجه‌ریزی در کشور بسیار بد طراحی شده و و از سال 85 تاکنون نظام اعتبار بودجه میراث به این صورت است اما نمی‌توان همینطور ادامه داد و باید مطالبه‌گری شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در رابطه با تسهیلات به صنعتگران ما کمبود اعتبار نداریم و 176 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای تسهیلات استانی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: در حوزه اشتغال فراگیر 377 میلیارد تومان تسهیلات قرار شده که به ما بدهند اما باید این تسهیلات ارزان قیمت باشد تا سرمایه‌گذاران مایل به دربیافت آن باشند و موانع صدور مجوزها هم برداشته شود.

احیای بافت‌های فرسوده روستاهای اورامانات در صورت تأمین اعتبار در اولویت است

قادری با اشاره به مرمت 24 بنای تاریخی این استان در سال 97 اظهار کرد: این تعداد بنا با اعتباری بیش از 116میلیارد و 418 میلیون ریال مرمت شده است.

وی با بیان اینکه بازاهای تاریخی با اعتبار 77 میلیارد و 217 میلیون ریال در سال گذشته تعمیر و مرمت شد گفت: تکیه بیگلربیگی، تکیه معاون‌الملک، پل کهنه و پل کوچه و تعمیر و مرمت حمام‌های تاریخی سطح استان نیز از دیگر اقدامات اساسی این حوزه بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه مرمت بناهای تاریخی استان در سال 98 نیازمند 880 میلیارد ریال است، بیان کرد: از دیدگاه معاونت این سازمان نمای برخی از ساختمانهای روستایی منطقه اورامانات نیاز به همسان‌سازی دارد که اصلاح آنها برای تکمیل پرونده اورامانات لازم و ضرری است.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اولویت‌های اساسی سازمان مرمت و احیای بازارها و مساجد تاریخی کرمانشاه است که طرح‌های آنها هم نوشته شده است، گفت: در رابطه با مرمت و احیای سایر مکان‌ها هم اگر مالکین تمایل به بازسازی داشته باشند ما نیز آمادگی داریم.

قادری بیان کرد: اکنون فرصتی فراهم شده که تسهیلات ارزان قیمت برای بازسازی بافت‌های فرسوده استان در نظر گرفته شده است و اگر مالکین این مناطق قصد تغییر کاربری این مکان‌ها به مراکز گردشگری و مراکز اقامتی را داشته باشند ما نیز حاضریم تسهیلات به آنها بدهیم.

برای هیچ یک از تأسیسات گردشگری آسیب‌دیده زلزله اعتباری در نظر گرفته نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه در جریان زلزله آبان‌ماه سال 96 و تخریب بسیاری از بناهای تاریخی استان اعتبار کمی به استان اختصاص داده شده است، گفت: از مجموع 1800 میلیارد تومانی که بابت خسارت به کل دستگاه‌های استان تخصیص داده شده تنها 600 میلیون تومان به میراث فرهنگی اختصاص داده شد و هنوز اعتباری بابت تخریب بسیاری از تأسیسات گردشگری به استان داده نشده است.

وی با بیان اینکه آبشار پیران به عنوان یکی از مرکز گردشگری مهم استان، عمارات خسرو پرویز، بخشی از آثار تاریخی قلعه یزگرد، سراب مورت گیلانغرب، بسیاری از سرویس‌های بهداشتی در مسیرها و تجهیزات سراب نیلوفر آسیب دیده است، عنوان کرد: اما برای هیچ یک از تأسیسات گرشگری که در زلزله تخریب شده اعتبار در نظر گرفته نشده است و تنها به بخشی از آثار تاریخی ما اعتبار دادند که آن هم ناقص است.

5700 فرصت شغلی در بخش گردشگری استان کرمانشاه ایجاد می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: برای رونق تولید از راه ایجاد اشتغال 5700 فرصت شغلی در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در سال 98 ایجاد می‌شود.

وی افزود: سیاست اصلی ما در سال جدید رونق اشتغال و رونق تولید است و در این زمینه اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

قادری اظهار کرد: عملکرد شهرستان‌ها باید در هر سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قابل توجه باشد اما توجه به ایجاد اشتغال در حوزه صنایع‌دستی و جذب سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری اولویت اصلی تمامی شهرستان‌ها است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بیان کرد: تکریم سرمایه‌گذار و توجه به توسعه گردشگری در تمامی ابعاد و زمینه‌ها مسئله بسیار مهمی است.

وی با تاکید بر اینکه تعهد اشتغال اداره کل میراث فرهنگی استان امسال در یک مقطع زمانی 2100 نفر و در حوزه اشتغال فراگیر در یک مقطع زمانی دیگر حدود 5400 نفر است، عنوان کرد: سیاست اصلی ما در سال جدید رونق اشتغال و تولید بوده که در راستای دستیابی به این هدف 5700 فرصت شغلی در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایجاد می‌شود.

قادری با اشاره به اینکه در سال گذشته تعهد ایجاد اشتغال برای 2049 نفر در حوزه‌های مختلف این اداره کل انجام شده بود افزود: با تلاش‌های انجام شده زمینه ایجاد اشتغال برای 2145 نفر فراهم و 105 درصد این تعهد محقق شد.

وی بیان کرد: این میزان تحقق اشتغال سال گذشته در سامانه رصد تأیید شده است و امسال سیاست ما بر این اساس است که بیشتر به سمت زیرساخت‌های گردشگری تا صنایع دستی برویم.

مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در سال گذشته 36.5 میلیون دلار محصولات مختلف و متنوع صنایع دستی از استان کرمانشاه صادر شد گفت: ساختمان قدیمی مجموعه صنایع دستی استان واقع در دبیر اعظم گاهی به صورت موقت در اختیار صنعت‌گران قرار می‌گرفت اکنون به عنوان یک مرکز آموزشی در جهت کمک به تولید داخلی، عرضه و نمایش این صنایع تبدیل شده است.

وی عنوان کرد: ساختمان صنایع‌دستی استان در اختیار 34 نفر از صنعتگران چرخه تولید قرار گرفته و زمینه اشتغال‌زایی بیش از 40 نفر را در استان فراهم کرده است.

قادری با اشاره به اینکه بیش از 50 رشته صنایع دستی صادراتی در استان کرمانشاه وجود دارد اظهار کرد: بیش از 50 نوع گیوه مردانه در استان کرمانشاه وجود دارد.

وی افزود: لباس محلی، گیوه زنانه و مردانه، نمد بافی، نمدمالی، بافتنی‌های سنتی و کالاهای حجاری شده از جمله صنایع دستی شاخص در استان کرمانشاه هستند و گیوه زیرپارچه‌ای در صدر اقلام صادراتی کرمانشاه قرار دارد.

مدیرکل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه بیان کرد: ارتقا، تشویق و ترغیب هنرمندان، صنعتگران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع‌دستی سلب رشد و شکوفایی تولیدات سنتی نه تنها در عرصه ملی بلکه در عرصه جهانی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تولید صنایع دستی نمونه بارز اقتصاد مقاومتی و زمینه‌ساز رونق تولید در کشور است گفت: صنایع دستی تمام مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی از جمله دانش بنیان بودن، درون‌زا بودن و مردمی بودن را دارا است و در صورت حمایت جدی از صنایع دستی زمینه‌های اشتغالزایی و رونق تولید را فراهم می‌کند.

قادری عنوان کرد: صنایع دستی نیاز به تجهیزات زیادی ندارد و با سرمایه اندکی می‌تواند سبب رونق اشتغال‌زایی در کشور، فروش بیشتر محصولات و افزایش رونق تولید شود.

بازگشایی مرز خسروی سبب رونق گردشگری می‌شود

قادری با بیان اینکه استان کرمانشاه یک پتانسیل عظیم در حوزه گردشگری مذهبی و راهیان‌نور دارد که در هر این حوزه‌ها آنطور که باید به آن رسیدگی نشده است، بیان کرد: متولیان راهیان نور باید تلاش بیشتری برای رونق این حوزه انجام دهند و اگر راهیان نور رونق یابد در رونق گردشگری غرب کشور بسیار موثر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه جاذبه‌های گردشگری راهیان نور غرب بسیار ناشناخته‌تر، بکرتر و آثار تاریخی کم نظیرتری دارد، گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان بعد از بازدید مناطق عملیاتی غرب کشور می‌توانند به عنوان سفیران گردشگری این آثار را به خانواده‌های خود منتقل کنند.

وی با اشاره به اینکه سالانه دو میلیون گردشگر مذهبی از این استان عبور می‌کند و در صورتی که مرز خسروی هم باز شود به طور قطع این موضوع برای ما برکت فراوانی دارد، افزود: بسیاری از هتل‌ها و زیرساخت‌های گردشگری شهرستان قصرشیرین اکنون تعطیل شده و اگر مرز خسروی باز شود آثار آن به تأسیسات گردشگری نیز بر می‌گردد و تمایل سرمایه‌گذاران برای ایجاد زیرساخت‌ها فراهم می‌شود.

قادری با بیان اینکه بازگشایی مرز خسروی در ایام اربعین یک فرصت استثنایی برای استان ایجاد خواهد کرد که اگر از این فرصت به نحو احسن استفاده نکنیم این فرصت می‌سوزد، اظهار کرد: امسال در ستاد اربعین نقش فعالی را به عنوان ستاد میراث فرهنگی و گردشگری استان بازی خواهیم کرد تا بتوانیم از ظرفیت گردشگری اربعین استفاده کنیم و تحول مهمی را در استان ایجاد کنیم.

پرونده ثبت جهانی اورامانات تا شهریورماه تکمیل می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات حداکثر تا شهریورماه تکمیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی اورامانات به عنوان یک مطالبه استانی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: توسعه صنایع‌دستی اورامانات و ثبت ملی صنایع‌دستی شاخص شهرستان، برندسازی و توسعه بازارهای صنایع‌دستی جز برنامه‌های اولویت دار سازمان است.

وی افزود: استاندار کرمانشاه و مجموعه مدیریت ارشد استان با جدیت ثبت جهانی اورامانات را در دستور کار قرار داده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بر لزوم همراهی همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها برای تحقق ثبت جهانی منظر تاریخی فرهنگی اورامانات تاکید و عنوان کرد: پرونده ثبت جهانی اورامانات باید توسط استان‌های کرمانشاه و کردستان حداکثر تا شهریورماه کامل شود تا بتوان سازمان میراث فرهنگی کشور را قانع کرد که سهمیه ثبت جهانی ایران به اورامانات تعلق گیرد.

وی تشکیل ستاد رفع موانع ثبت جهانی اورامانات به دستور استاندار را در راستای تسریع و تسهیل در روند تکمیل پرونده این پروژه مهم دانست و گفت: فرصت ما برای تکمیل پرونده بسیار کم و کار‌های زیادی پیش رو داریم که نیازمند یک عزم استانی است.

قادری با بیان اینکه پایگاه ثبت جهانی اورامانات از سال 96 تاکنون تأسیس شده است گفت: در راستای این طرح هفت روستای اورامان ثبت ملی شد ‌و شورای راهبری این طرح در حال برنامه‌ریزی برای پیشبرد اهداف این پایگاه است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا ثبت جهانی اورامانات در نهایت اجرایی می‌شود یا به صورت نمایشی قرار است اجرا شود، اظهار کرد: در مجموع هر کشوری سالیانه یک سهمیه در بحث ثبت جهانی پرونده‌ میراث فرهنگی در سایت یونسکو دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه با اشاره به اینکه بیشتر ثبت‌های جهانی میراث متعلق به کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا، آلمان و فرانسه است، عنوان کرد: این امر نشان می‌دهد این کشورها بیشتر قدردان میراث فرهنگی و فضای طبیعی و آداب و رسوم خود هستند.

قادری با اشاره به ثبت جهانی 26 اثر ایران گفت: سال 86 پرونده بیستون به سایت یونسکو ارسال شد و مورد تایید قرار گرفت.

وی بیان کرد: چون امسال ایران یک سهمیه برای ارسال پرونده دارد باید از این سهمیه به قدری مطمئن باشد که پرونده‌های مختلفی را کاندیدا کند و در نهایت میراث فرهنگی کشور به این جمع‌بندی برسد و پرونده‌ای را باید ارسال کند که مطمئن باشد پرونده به لحاظ شکلی ارزش ثبت داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: در رابطه با پرونده اورامانات باید گفت که این پرونده برای ثبت جهانی به طور جدی در کشور مطرح است زیرا پرونده اورامانات دارای یک ویژگی منحصر به فرد است که برای دو استان کردستان و کرمانشاه مطرح است.

وی با بیان اینکه در این پرونده بحث کشور عراق نیز مطرح است و حدود ده درصد این پرونده متعلق به کشور عراق است و هفته آینده با مقامات عراقی دیدار خواهیم کرد، بیان کرد: بعد از ارسال پرونده به یونسکو تازه ارزیابی‌های این سازمان آغاز می‌شود که دو تا سه سال طول می‌کشد.

قادری با اشاره به اینکه شاخص‌های مورد تأیید این سازمان را در این پرونده باید ایران تهیه کند، عنوان کرد: در صورت توافق کشور عراق برای رسیدگی پرونده رأی ما در سازمان یونسکو بیشتر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در سال 2007 یکی از این پرونده‌ها طاقبستان بوده است، افزود: چون این پرونده شاخص‌های کامل را نداشته میراث فرهنگی صلاح ندانسته آن را کاندیدا کند زیرا ممکن است در ارزیابی‌های یونسکو با مشکل مواجه شود.

وی گفت: سیاست‌های میراث تاحدی تغییر کرده به جای اینکه بیاید نقطه کوچکی را در یک شهرستان ثبت کند ترجیح می‌دهد پرونده‌ای را ارسال کند که هم پروژه بزرگی در آن رعایت شود و هم بخش زیادی از کشور را در بر گیرد.

قادری با اشاره به اینکه اکنون اورامانات بخش بزرگی از دو استان کشور است، عنوان کرد: اگر طاقبستان را بخواهیم در پرونده‌ای بیاوریم ترجیح می‌دهیم آن در مسیر ساسانی با قدرت دربرگیری از آناهیتا تا قصرشیرین بیاوریم زیرا مسیر ساسانی مسیر مطمئنی است که ثبت کردن آن زیاد مشکل نیست.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon