عدم خردورزی یکی از مشکلات جوامع اسلامی است/ برخی کشورهای اسلامی لائیک و سکولار هستند

عدم خردورزی یکی از مشکلات جوامع اسلامی است/ برخی کشورهای اسلامی لائیک و سکولار هستند

معاون آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: ما می‌توانیم با مشارکت نخبگان جهان اسلام به تمدن نوین اسلامی برسیم.

به گزارش خبرنگار  دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمد اسحاقی معاون آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در نشست علمی تمدن نوین اسلامی در آئینه تقریب که در دانشگاه مذاهب اسلامی در حال برگزاری است در خصوص هدف نهایی تقریب گفت: هدف از ایجاد تقریب در واقع هم‌اندیشی امت واحده اسلامی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است تلاشهایی که بعد از به وقوع پیوستن انقلاب اسلامی محقق شدند دارای چندین مرحله برای رسیدن به تمدن اسلامی است که اولین آن مرحله عدم تنازع و اختلاف است چیزی که متاسفانه امروز امت بزرگ اسلامی را دچار درگیری و استکبار کرده است همین تنازع است.

وی ادامه داد: مرحله دوم شناخت و گفت‌وگوست که براساس رهنمون‌های قرآنی تحقق آن شدنی است که ذیل آن باید سعه صدر و حلم داشته باشیم و بتوانیم همدیگر را تحمل کنیم همچنین باید جدال احسن داشته باشیم و یاد بگیریم چگونه گفت‌وگو کنیم و نتیجه این جدال باید حل اختلاف جوامع اسلامی باشد.

اسحاقی تصریح کرد: رسیدن به اتحاد جهان اسلام و همچنین تشکیل امت واحده اسلامی دو اصل دیگر رسیدن به این تمدن  و مقدمه‌ای برای ایجاد حیات تیبه است. رهبر معظم انقلاب برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی دو بعد ظاهری و روحی را مورد تاکید قرار دادند که اگر بخواهیم آنها را تفکیک کنیم باید به سه نسل فعالیت‌های تقریبی اشاره کرد.

معاون آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با اشاره به گام اول تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: این نوع تقریب باعث ایجاد اتحاد اسلامی می‌شود و همچنین گام دوم که تقریب ملل مسلمان است باعث ایجاد امت واحده اسلامی خواهد شد. برای رسیدن به گام آخر باید به نسل جدیدی از اندیشه و عمل تقریبی برسیم که منجر به تمدن نوین اسلامی شود. اما اگر این گامها محقق نشود نسل در نسل جهان از این تمدن محروم خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه بیداری اسلامی در دل همه امت‌ها وجود دارند اظهار داشت: اما محقق شدن آنها نیازمند طی کردن مراحل بسیاری است به طور مثال جوامع اسلامی در خصوص مفهوم امت باید به اتفاق نظر برسند و به سمت یک هدف واحد حرکت کنند چرا که مفهوم امت داشتن نظر و اصل مشترک است که دنبال یک هدف جامع و معارف الهی - قرآنی می‌روند. امت اسلامی باید برآمده از قرآن و سنت نبوی و ناظر به جامعه برگزیده باشند. رهبر معظم انقلاب همیشه در خصوص تحقق نوین اسلامی تاکید می‌کنند تقریب باید همیشه به عنوان یک هدف حیاتی از سوی امت اسلامی دنبال شود چرا که اتحاد جهان اسلام اصلی‌ترین محور تشکیل این تمدن است.

معاون آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی تعقل، عقلانیت اسلامی، حکمت اسلامی، بصیرت اجتماعی و تدبیر معیشت را از جمله عوامل رسیدن به تمدن نوین اسلامی دانست و افزود: در حال حاضر عدم خردورزی یکی از مشکلات جوامع اسلامی است.

اسحاقی در خصوص محور تعاملات با کشورهای دیگر گفت: جوامع اسلامی باید در عرصه سیاسی، عقلانیت خود را به صورت استقلال در نظام سیاسی خود و حکمت سیاسی جلوه دهند.

وی با طرح این سوال که آیا دین اسلام می‌تواند عنصر امت‌ساز و تشکیل تمدن را داشته باشد خاطرنشان کرد: بله دین اسلام تمام ابعاد تشکیل این تمدن را دارد، اما ذکر این نکته حیاتی است که اگر تمدنی فقط بُعد مادی را بخواهد آیا به این تمدن نوین اسلامی خواهد رسید؟ خداوند در جواب این سوال می‌گوید اگر تلاش کنید به نتیجه خواهید رسید اما اگر در کنار بعد مادی به بعد اخلاقی توجه نشود همانند نظامهای ضددینی خواهیم شد همانطور که امروز شاهدیم برخی از کشورهای اسلامی لائیک و دچار سکولار هستند و وجهی برای دین قائل نیستند.

وی از جمله گرفتاریهای تمدن اسلامی امروز را کنار گذاشتن قران دانست و افزود: ما باید بتوانیم به مراحلی که در صحبت‌های خود ذکر کردم عمل کنیم و در کنار آن تلاش و مجاهدت را از اصول اصلی خود قرار دهیم. تقریب باید به یک تفکر فراگیر میان جوامع اسلامی و نخبگان‌ آنها شود چرا که نیازمندیهای این جوامع تنها باید توسط متفکران آنها رفع شود.

اسحاقی ادامه داد: وظیفه نخبگان برای به اتحاد رسیدن دنیای اسلام تولید علم و فناوری و مجاهدت در مسیر پیشرفت علمی است چرا که این تقریب می‌تواند بسیاری از گره‌ها را باز کند و موجب عزتمندی جوامع اسلامی گردد.

معاون آموزش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: ما می‌توانیم با مشارکت نخبگان جهان اسلام به تمدن نوین اسلامی برسیم اما در این راه به نیروی انسانی، دانش و فناوری، مواد اولیه، انرژی، بازار مصرف و سرمایه مالی نیازمندیم که خوشبختانه همه اینها در امت اسلامی وجود دارد اما متاسفانه در حال حاضر برای جنگ و جدال صرف می‌شود و نه برای جامعه اسلامی و ایجاد زندگی با آرامش حداقلی.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: چیزی که باید در کشورهای جهان اسلام محقق شوند جهاد علم و فناوری و فرهنگ کار و تلاش و ایجاد خودباوری و همت است چرا که با مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح و تهیه نقشه راهی که مورد توافق و تسالم نخبگان جهان اسلام است این هدف محقق خواهد شد. 

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon