۸۳ درصد "بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی" کارایی لازم را ندارند


83 درصد "بیمارستانهای 32 تختخوابی" کارایی لازم را ندارند

مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: ۸۳ درصد بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی کارایی لازم را ندارند، این بیمارستانها ممکن است در آینده براساس شرایط اجتماعی به بیمارستان محلی تبدیل شوند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر بهزاد کلانتری در دوره ملی توانمندسازی روسای بیمارستان‌های دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور در تشریح اهمیت نظام سلامت اظهار کرد: براساس نظریه موسسه ملی تحقیقات آمریکا در سال 2016، سیستمهای بهداشتی، مبتنی بر جامعه و سیستمهای درمانی مبتنی بر نیاز است که با مدیریت مشترک آنها نظام سلامت ایجاد می‌شود؛ امروزه بیمارستانها به عنوان بخش مهمی از نظام سلامت، باید مروج سلامت باشند. 

وی افزود: براساس مطالعات، 45 تا 55 درصد هزینه بیمارستانها، صرف هزینه‌های پرسنلی، 20 تا 25 درصد از هزینه‌ها مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی، 4 تا 5 درصد از هزینه‌ها صرف هزینه‌های تغذیه‌ای و همچنین، به طور متوسط 12 درصد از هزینه‌ها به هزینه‌های کارپردازی مربوط می‌شود. 

ضرورت مداخلات مدیریتی برای کاهش هزینه‌ها در بیمارستانها

کلانتری با بیان اینکه با استفاده از مداخلات مدیریتی، می‌توان هزینه بخشهای پرهزینه بیمارستان‌ها را کاهش داد، تصریح کرد: اداره اقتصادی بیمارستانها باید منجر به افزایش بهره‌وری، در نتیجه کاهش اصولی هزینه‌ها شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از راه‌هایی که می‌توان خدمات را با بهترین کیفیت و بهره‌وری بالا ارائه داد، ایجاد بیمارستان محلی است.

وی با اشاره به اینکه 83 درصد بیمارستانهای 32 تختخوابی کارایی لازم را ندارند، ادامه داد: این بیمارستانهای 32 تختخوابی ممکن است در آینده براساس شرایط اجتماعی به بیمارستان محلی تبدیل شوند.

کلانتری از راه‌اندازی بیمارستان‌های محلی در شهرهای کوچک زیر 50 هزار نفر که شرایط ایجاد بیمارستان 32 تختخوابی را ندارند خبر داد و گفت: البته این شهرها از لحاظ شاخصهایی همچون، بیمارپذیری، راه‌های ارتباطی و نزدیکی به مرکز استان نیز مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

کلانتری در تشریح عملکرد بیمارستانهای محلی اظهار کرد: در این بیمارستانها، خدمات اورژانس شبانه روزی، بستری کمتر از 24 ساعت و خدمات تخصصی پایه، به صورت سرپایی، ارائه خواهد شد.

وی تصریح کرد: ایجاد بیمارستانهای زنجیره ‌ای در بعضی از نقاط دنیا با اتصال یک بیمارستان مرکزی به چند بیمارستان صورت می‌گیرد اما در دیدگاه ما، ایجاد بیمارستانهای زنجیره‌‌ای به تحت پوشش قرار دادن چند بیمارستان‌ کوچک به  بیمارستان‌های بزرگ و قرارگیری آنها در نظام سطحبندی و ارجاع، صورت می‌گیرد.

راه‌اندازی بیمارستانهای شبکه‌ای 

کلانتری یادآور شد: 25 درصد از نیروهای انسانی را نیروهای مدیریتی و پشتیبانی تشکیل می‌دهند، درحالیکه، در دنیا این میزان 15 درصد است که در این زمینه اختلاف زیادی با دنیا داریم و یکی از راه‌هایی که می‌توان این فاصله را کاهش داد، ایجاد بیمارستان شبکه‌ای است؛ در نظام شبکه‌ای کشور، می‌توان  624 بیمارستان دولتی را در قالب 200 هلدینگ بیمارستانی اداره کرد.

وی گفت: ایجاد دو نوع بیمارستان محلی و شبکه‌ای، در دستور کار وزارت بهداشت قرار داشته و تدوین دستورالعمل‌های آنها نیز در مراحل انتهایی است.

بازنگری آییننامه بیمارستانهای مستقل

مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت اظهار کرد: همچنین، آییننامه بیمارستانهای مستقل و دستورالعمل مربوط به آن نیز بازنگری شده و اقدامات کارشناسی دقیقی نیز صورت گرفته است و امیدواریم تا یکی دو هفته آینده ابلاغ شود.

ضوابط انتصاب روسای بیمارستانها تغییر می‌کند

کلانتری در پایان تاکید کرد: ضوابط انتصاب روسای بیمارستانها در معاونت درمان تدوین شده و برای معاونت توسعه ارسال خواهد شد؛ امیدواریم، این ضوابط به‌زودی با امضای معاون درمان و توسعه ابلاغ شود تا از این پس، انتصابها بر اساس آن صورت گیرند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon