رشد ۱۹۷ درصدی کشف جرایم سایبری در پلیس فتای اصفهان؛ برداشت غیرمجاز در صدر جرایم


رشد 197 درصدی کشف جرایم سایبری در پلیس فتای اصفهان؛ برداشت غیرمجاز در صدر جرایم

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اشاره به سیر صعودی وقوع جرایم در فضای سایبری از رشد ۱۹۷ درصدی کشف جرایم در این محیط در ۲ ماهه ابتدایی امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ سید مصطفی مرتضوی با اعلام این خبر اظهار داشت: نگاهی به آمارها و تعداد مراجعه‌کنندگان به پلیس فتا نشان می‌دهد که وقوع جرایم سایبری در استان اصفهان به طور چشمگیری در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد تنها در 2 ماهه ابتدایی امسال، وقوع جرایم فضای مجازی در استان اصفهان  158 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد پیدا کرده است.

رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان، عدم بازدارندگی مجازات مجرمان سایبری، پیچیدگی، تنوع و حرفه‌ای‌تر شدن جرایم سایبری، حرفه‌ای شدن مجرمان در ساخت درگاه‌های پرداخت الکترونیک جعلی، وجود شبکه‌های اجتماعی غیر بومی که جسارت و مانور قدرت مجرمان را افزایش داده، فاصله بسیار زیاد والدین و فرزندان از نظر مهارت در استفاده از فضای مجازی و نبود سیستمی جامع برای آموزش سواد رسانه‌ای به مردم را از جمله دلایل روند رو به رشد وقوع جرایم سایبری  عنوان کرد.

وی تشکیل پرونده‌های جرایم اقتصادی را دارای بیشترین فراوانی جرایم سایبری استان ذکر کرد و افزود: در سال 96 میزان پرونده‌های جرایم اقتصادی در محیط سایبر 49 درصد بود که این رقم در سال 97 به 73 درصد رسید.

مرتضوی 63 درصد جرایم سایبری استان را مربوط به برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های بانکی کاربران ذکر کرد و گفت: پلیس فتا بر اساس تجربه دیگر کشورها و همچنین تحقیق و بررسی کارشناسان و متخصصان این حوزه اعلام کرد،  بانک‌ها با فعال کردن رمز دوم یک بار مصرف می‌توانند مشکل وقوع جرم برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی کاربران را برطرف کنند.

وی ادامه داد: بر اساس توافقی که صورت گرفته بود، باید از اول خردادماه عملاً رمز دوم‌های ثابت از کار بیفتد و بانک‌ها موظف بودند تا به کاربران برای انجام هر نوع تراکنش و خرید اینترنتی یک رمز دوم یک بار مصرف به تلفن همراه آن‌ها ارسال کنند اما با گذشت یک ماه، این طرح بسیار مفید و موثر هنوز اجرایی نشده است.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان گفت: به صراحت باید اعلام کنم که راه پیشگیری از وقوع جرایم اقتصادی در فضای مجازی فنی است و فقط بانک مرکزی و اپراتورها می‌توانند به ما در پیشگیری از وقوع این‌گونه جرایم کمک کنند.

وی بیان داشت: اما  پیشگیری از جرایم اخلاقی در فضای مجازی این‌گونه نیست و نیازمند یک سیستم جامع آموزشی و دانشنامه رفتاری هستیم تا بتوانیم کاربرانی با اخلاق در فضای مجازی داشته باشیم.

مرتضوی از کارشناسان، صاحب‌نظران، اساتید دانشگاه، نخبگان علمی و روان‌شناسان خواست به پلیس فتا در تهیه این دانشنامه رفتاری کمک کنند و اظهار داشت: اگر ما بتوانیم رفتار مجرمان و قربانیان جرایم اخلاقی در فضای مجازی را از نظر روحی و روانی تجزیه و تحلیل و ریشه‌یابی کنیم، قطعاً می‌توانیم از وقوع این‌گونه جرایم در بین سایر افراد در معرض آسیب جلوگیری به عمل آوریم.

رئیس پلیس فتای استان سپس به عملکرد این پلیس در برخورد با مجرمان سایبری اشاره کرد و گفت: کارشناسان ما در زمینه مقابله اقدامات بسیار خوبی انجام دادند، به طوری که در 2 ماهه ابتدایی امسال با 197 درصد افزایش کشف جرایم سایبری روبه‌رو بودیم.

وی رصد و پایش فضای مجازی به منظور جرم‌یابی در این فضا را یکی از اقدامات شاخص پلیس فتای استان عنوان کرد و اظهار داشت: سال گذشته 9 طرح عملیاتی توسط پلیس فتای استان اجرا شد که موفقیت‌های خوبی در زمینه شناسایی سایتها و کانال‌های مجرمانه و دستگیری مجرمان سایبری به دست آوردیم و امسال هم 22 طرح عملیاتی را در دستور کار خواهیم داشت.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon