"بیمه درمان معتادان" بایگانی شد

"بیمه درمان معتادان" بایگانی شد

با وجود وعده‌های مکرر در ارتباط با عملیاتی شدن بیمه درمان معتادان، اجرا شدن این طرح به دلیل عدم تامین اعتبار منتفی شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ پیشگیری و درمان اعتیاد از مسائلی است که در طی سال‌های اخیر مورد توجه دستگاه‌ها و به‌ویژه سازمان بهزیستی کشور قرار گرفته است و در این زمینه اقداماتی را در دستور کاری خود قرار داده است.

با توجه به هزینه بالای درمان معتادان، مسئولان تصمیم گرفتند که با قرار دادن خدمات درمانی زیر پوشش بیمه، حمایتی را از معتادان در فرایند درمان داشته باشند اما این طرح هیچگاه عملیاتی نشده و مسئولان بارها وعده آن را دادند.

این در حالی است که بسیاری از مراکز درمانی معتادان نیز نسبت به کاهش معتادان برای ادامه فرایند درمان هشدار دادند و اعلام داشتند که این افراد با توجه به هزینه‌های بالای درمان تمایلی به ادامه درمان ندارند؛ با توجه به این شرایط باید منتظر اقدام سازمان بهزیستی برای عملیاتی شدن طرح بیمه درمان معتادان باشیم.

مجید رضازاده؛ معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی در اردیبهشت ماه امسال ضمن تشریح علل حذف بیمه اعتیاد از ردیف بودجه امسال گفته بود: پیشنهاد ما در سازمان بهزیستی این بود که این بودجه به طور کامل حذف نشود بلکه تبدیل به کمک هزینه درمان افراد بی بضاعت، در قالب «یارانه» و «یاری برگ» شود.

به گفته وی، باید درمان اعتیاد را به سمت بیمه شدن برود و حتی کسانیکه به دنبال اعتیاد، بی‌بضاعت می‌شوند نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.

رضازاده با اشاره به اینکه بیمه اعتیاد، روش خوبی برای گسترش درمان است، تاکید کرد: اما به دلیل موانعی، از جمله عدم بیمه نبودن خود این افراد، نداشتن مدارک شناسایی و پیچیدگی سازوکارهای بیمه‌ای، این سیاست به درستی اجرا نشد؛ به همین دلیل سال‌های اول این بودجه به شکل کامل برگشت می‌خورد و در سال‌های بعدتر هم با دستورالعمل‌هایی که گذاشته بودند، عمدتاً مراکز درمانی دولتی زیر نظر وزارت بهداشت می‌توانستند از آن استفاده کنند.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه معتقدیم بخش مهمی از درمان اعتیاد، مداخلات غیردارویی است که باید تحت پوشش بیمه قرار می‌گرفت، تصریح کرد: به ویژه مراکز اقامتی (TC) که اتفاقاً افراد بی‌بضاعت در آنها حضور دارند باید تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گرفت. این درحالیست که به دلیل همین ساز و کارهای بیمه‌ای بودجه تماماً جذب نمی‌شد و تعداد مراکزی که تحت پوشش قرار گرفته بودند نیز کم بود.

در حالی معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور  از حذف اعتبارات بیمه درمان معتادان خبر داده است که پیش از این مسئولان این سازمان وعده‌های زیادی از اجرا شدن بیمه درمان معتادان داده بودند.

بسیاری از معتادان از ادامه  فرایند درمانی خود به‌دلیل هزینه بالای درمان منصرف شده‌اند و این در حالی است که اگر این افراد حمایت شوند مجددا به چرخه اعتیاد بازخواهند گشت؛ در همین ارتباط برخی از سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه درمان معتادان بنا دارند نامه‌ای را به دو وزیر بهداشت و رفاه بنویسند و از مسئولان مربوطه درخواست مساعدت کنند.

پیگیری خبرنگار تسنیم نیز حکایت از آن دارد که عملیاتی شدن بیمه درمان معتادان منتفی است...

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon